تاریخ: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۵۹
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۲۵۵۸۲۵
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

تولید نسل جدیدی از باتری‌ها با افزایش ۵ برابری تولید انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی در کشور

تولید نسل جدیدی از باتری‌ها با افزایش ۵ برابری تولید انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی در کشور
‌می‌متالز - یک شرکت دانش‌بنیان توانسته نسل جدیدی از باتری‌های فلز هوا را بومی‌سازی و تولید کند و به گفته محققان این شرکت توان تولید انرژی با این باتری تا ۵ برابر نسبت به باتری‌های لیتیومی و تا ۴۰ برابر نسبت به باتری‌های سرب اسیدی است.

به گزارش می‌متالز، سجاد محرابی، مدیرعامل این شرکت باتری‌های فلز هوا را باتری‌های نسل آینده معرفی کرد و گفت: این باتری‌ها یک فناوری نوپا و بسیار جدید محسوب می‌شوند که از ورود آن‌ها به عرصه نوآوری‌های فنی زمان زیادی نمی‌گذرد. این فناوری دارای مزیت نگهداری انرژی با بهترین تراکم و امنیت بالا است.

وی اظهار کرد: با توجه به افزایش میزان مصرف انرژی در تجهیزات نسل بعدی و همچنین حرکت جریان زندگی به سمت سیستم‌های هوشمند، تقاضای انرژی رو به افزایش است. باتری‌های حال حاضر به دلیل پایین بودن میزان انرژی مخصوص و چگالی انرژی در آن‌ها قادر به تأمین انرژی در آینده نخواهند بود. از این رو دراین‌بین باتری‌های فلز هوا با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود از جمله تأمین انرژی بالا در ابعاد و حجم کم و قیمت تمام شده پایین نقش بسزایی در آینده ایفا خواهند کرد.

محرابی، کاربرد این محصول را در حوزه‌هایی، چون تأمین انرژی در صنایع مختلف، جایگزین مناسب سیستم‌های UPS، به‌عنوان باتری در وسایل نقلیه الکتریکی، سیستم روشنایی اضطراری، تفریحات زیرآبی، تجهیزات پزشکی و نظامی دانست و ادامه داد: باتری فلز هوا یک سلول الکتروشیمیایی است که کاتد بیرونی آن، هوای محیط پیرامونی سرشار از اکسیژن است و آند آن یک فلز خالص محسوب می‌شود. این باتری با عملکرد الکترولیت آبی کار می‌کند که در هنگام شارژ شدن و شارژ کردن، آند فلزی را به حالت اکسید درمی‌آورد و در ارتباط با کاتد هوای محیط پیرامون، باعث یک واکنش اکسیداسیون می‌شود. فلز در این باتری‌ها نقش آند دارد و هوا در نقش کاتد عمل می‌کند.

وی از ویژگی‌های این محصول را توان تولید انرژی بیشتر تا ۵ برابر نسبت به باتری‌های لیتیومی و تا ۴۰ برابر نسبت به باتری‌های سرب اسیدی، حجم و وزن پایین، عمر طولانی، عدم آلودگی محیط‌زیست، عدم تأثیرپذیری از محیط، قابلیت استفاده در محیط مرطوب و ایمنی بالا عنوان کرد.

به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، مدیر عامل این شرکت اظهار کرد: این باتری‌ها خطرات اشتعال و انفجار را به همراه ندارند و زمان بسیار کوتاهی برای شارژ شدن نیاز دارند، همچنین از آن‌ها می‌توان به‌عنوان باتری‌های رزرو نیز استفاده کرد. این باتری‌ها در دنیا هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده‌اند و نسخه تجاری محصول بومی به‌زودی رونمایی می‌شود و بازار صادراتی گسترده‌ای دارد که می‌تواند ارزآوری بسیار بالایی به همراه داشته باشد.

به گفته وی، کاتالیست منگنز یکی از مواد اولیه این محصول است که نه‌تن‌ها در باتری‌سازی بلکه در کشاورزی، تصفیه آب، رنگ‌سازی و صنایع مختلف دیگر کاربرد دارد و سالیانه در حوزه باتری از این ماده ۵۰۰ هزار تن مصرف می‌شود و تولید این قطعه می‌تواند در کنار تحول بزرگ، صرفه‌جویی ارزی بسیار بالایی به همراه داشته باشد.

وی یادآور شد: در ایران دانش ساخت آند باتری که ظرفیت ۵ برابری بتواند تولید کند، وجود نداشت. در دنیا هم شرکت‌های محدودی هستند که توانایی ساخت آن را دارند، اما این شرکت توانسته تمام مواد اولیه این باتری از قبیل کاتالیست منگنز، آند، غشا‌های مواد کربنی را تولید کند و برخی از آن‌ها را به‌تن‌هایی به فروش برساند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین