تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۳۴
بازدید: ۱۳۳
کد خبر: ۲۵۶۸۳۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر مجتمع صنعتی چادرملو:

چادرملو محرک رشد اقتصادی کشور است/ تولید در دهه آینده در مجموعه چادرملو ادامه خواهد داشت

چادرملو محرک رشد اقتصادی کشور است/ تولید در دهه آینده در مجموعه چادرملو ادامه خواهد داشت
‌می‌متالز - مدیر مجتمع صنعتی چادرملو با بیان اینکه چادرملو محرک رشد اقتصادی کشور است، گفت: قطعا تولید در دهه آینده در مجموعه چادرملو ادامه خواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، وحید خلیلی در نشست خبری در محل مجتمع صنعتی چادرملو امروز چهارشنبه ۷ اردیبهشت در ارائه توضیحاتی در رابطه با فعالیت شرکت صنعتی چادرملو به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌ها در زمینه تولید سنگ آهن گفت: این شرکت از ۲۰ سال قبل شروع به کار کرده است. ذخیره اولیه چادرملو حدود ۳۰۰ میلیون تن بوده است که باقی مانده آن حدود ۵۰ میلیون تن است، ولی برداشت ما این است تا در آینده تا ۱۵۰ میلیون تن نیز برداشته داشته باشیم.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو اظهار داشت: عمده برداشت ما در سال گذشته بوده است که حدود ۱۲ میلیون تن کنسانتره تولید کردیم و عمده آن به تولیدکنندگان فولاد در سراسر کشور تحویل داده شده است.

وی با بیان اینکه روزانه تقریبا ۳۰ هزار تن کنسانتره تولید داریم، تاکید کرد: شرکت چادرملو تنها شرکتی است که کل زنجیره تولید فولاد در داخل خودش اتفاق می‌افتد و روش تولید ما به روش احیای مستقیم است. ما دو واحد همکار یعنی شرکت فولاد غدیر ایران و ارفع را نیز در کنار خودمان داریم که این دو شرکت ظرفیت شرکت آهن اسفنجی و فولادی را دارند.

خلیلی گفت: در حال حاضر هفت هزار نفر به صورت مستقیم در شرکت صنعتی چادرملو مشغول به کار هستند، ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار نفر به صورت غیر تسقمیم با ما همکاری دارند. سال گذشته کارخانه ما همه رکورد‌های تولیدی را جا به جا کرد و حدود ۱۲ میلیون تن داشت. رکورد سه میلیون و ۸۰۰ هزار تنی را در گندله سازی داشتیم.

وی ادامه داد: علیرغم اینکه کارخانه فولادسازی کاهش ۱۵۰ هزار تنی را به دلیل قطعی برق داشت، ولی سرجمع تولید ما در این بخش یک میلیون و ۵۰ هزار شمش فولادی بوده است که ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تن صادر و بقیه در داخل تحویل داده شده است.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو بیان کرد: ما جزو شرکت‌های بورسی هستیم و کسانی که سهامدار چادرملو هستند دچار کمترین افت و خیز‌ها در بازار بورس می‌شوند.

وی با بیان اینکه ظرفیتی همانند چادرملو در کشور بسیار کم است، گفت: شرکت‌هایی همانند چادرملو محرک رشد اقتصادی کشور هستند ما به دنبال این هستیم که از این ظرفیت استفاده کنیم و در استان خط ورق ایجاد کنیم. در حال حاضر در بحث توسعه چابهار در استان سیستان و بلوچستان شرکت کرده ایم. هر جا زمینه توسعه باشد شرکت چادرملو در انجا حاضر می‌شود.

خلیلی با اشاره به خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران گفت: خط انتقالی آب از خلیج فارس به طول ۸۰۰ کیلومتر است که این آب شیرین سازی می‌شود و به مجتمع می‌آید. ما بنا داریم با اجرای ۳۰ کیلومتر در حومه یزد صرفه جویی را در شبکه احداث آب در استان انجام دادیم.

وی تاکید کرد: با انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران کویر کشور گوارا شد و ما می‌توانیم در زمان بحران از آب شرب مردم استان یزد حمایت کنیم.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو با تاکید بر بحث مسئولیت‌های اجتماعی شرکت صنعتی چادرملو گفت: ما در حال حاضر ورزشگاه شش هزار نفری و بیمارستان شهرستان اردکان را توسعه و تجهیز می‌کنیم و قصد داریم ارتباط بدنه صنعت و جامعه را به شکل قوی تقویت کنیم. معتقدیم توسعه واقعی توسعه انسانی است و ما باید در راستای توسعه انسانی گام برداریم.

وی همچنین با اشاره به بحث زیرساخت‌های گاز، آب و برق در این شرکت صنعتی گفت: صنعت فولاد جزو صنعت‌هایی است که وقتی در جایی شکل بگیرد نیازمندی‌های خاص خود را دارد. خوشبختانه با پروژه انتقال آب مشکل ما در بخش آب حل شد به ازای هر تن فولاد کمتر از یک متر مکعب آب مصرف می‌شود و این کمترین میزان آب مصرفی برای صنعت فولاد است. برای یک میلیون تن فولاد تولیدی یک الی دو میلیون متر مکعب آب مصرف می‌شود.

خلیلی تاکید کرد: ما نیروگاه برقی ۵۰۰ مگاواتی تولید برق در اینجا داریم که ۱۸۰ مگاوات برق مصرفی ماست و بقیه را نیز تحویل شهرستان و استان می‌دهیم البته سال گذشته به دلیل قطعی برق همین ۱۸۰ مگاوات را نیز تحویل دادیم البته دو نیروگاه ترکیبی هزار مگاواتی نیز در حال احداث است.

وی در مورد اکتشافات جدید نیز گفت: ما اکتشافات جدید را توسعه دادیم ذخایر جدید خوبی را توانستیم داشته باشیم، معدن به سمت اکتشافات جدید توسعه می‌یابد، ارزیابی مان برای سال ۱۴۰۲ این است که بتوانیم از این اکتشافات سنگ برداشت کنیم و قطعا تولید در دهه آینده در مجموعه چادرملو ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه شرکت چادرملو یک بنگاه اقتصادی است و دولت نیست، گفت: وظیفه ما این است که تولید را بالا ببریم. در حال حاضر ۵۰ درصد مالیات دریافتی استان یزد از ما بوده است و بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنیم. در آینده نیز تلاش می‌کنیم هر جا توان داشته باشیم برای توسعه همه جانبه استان و کشور تلاش کنیم.

خلیلی گفت: بیش از ۸۰ درصد نیرو‌های شرکت نیرو‌های بومی هستند از سایر استان‌ها یعنی خراسان، اصفهان و کرمان نیز نیرو‌هایی درا ینجا مشغول فعالیت هستند، اما بیشتر نیرو‌ها ساکن یزد، اردکان و میبد هستند.

وی با بیان اینکه تلاش و هدف گذاری مان این است که به سمت آلودگی صفر حرکت کنیم، گفت: فولادی که ما تولید می‌کنیم با روش احیای مستقیم است که کمترین آلودگی را دارد. برنامه ما این است که کیفیت فولاد را بالا ببریم. زمانی ما هشت میلیون تن واردات فولاد داشتیم، اما در حال حاضر سالی ۱۰ میلیارد دلار صادرات داریم، ولی معتقدیم باید به سمت کیفی سازی فولاد برویم و در واقع یک میلیون تن را به سمت کیفی سازی ببریم.

وی در رابطه با بحث صادرات نیز گفت: در بحث صادرات عمده صادرات مان به کشور‌های شرق آسیا و همسایگان است. خوشبختانه موضوع تحریم‌ها بر ما تاثیر نداشته هر جا نیاز به واردات تجهیزات داشتیم انجام شده است در بحث صادرات نیز مشکلی نداشتیم. بیش از حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۹۹ صادرات داشتیم که تمامی این ارز را به سامانه نیمایی بانک مرکزی برگرداندی که بخشی از این ارز صرف خرید و‌وارادت گندم و سایر محصولات شده است.

گفتنی است این سفر در قالب چهارمین مرحله سلسله بازید‌های میدانی «راهیان پیشرفت» از واحد‌های صنعتی و معدنی کشور به همت مرکز ارتباطات وزارت صمت صورت گرفت.

منبع: خبرگزاری شبستان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده