تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۲۵۷۵۴۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

کارگران معدن گلندرود خواستار بهبود وضعیت قرارداد‌های کاری خود شدند

‌می‌متالز - شماری از کارگران معدن زغال سنگ گلندرود در استان مازندران بار دیگر به عقد قرارداد با پیمانکار معترض هستند.

به گزارش می‌متالز، صبح امروز (۱۷اردیبهشت ماه) شماری از کارگران معدن زغال سنگ البرز گلندورد در استان مازندران مقابل ساختمان تهیه و تولید در تهران تجمع کردند. این کارگران در ادامه مشکلاتشان برای عقد قرارداد با پیمانکار معترض هستند.

این کارگران مدعی هستند که در روز‌های اخیر فشار کارفرما برای تسویه حساب یا انعقاد قرارداد با پیمانکار افزایش یافته است.

به گفته آنها؛ مهم‌ترین مسئله‌ای که موجب تشدید اعتراض کارگران این واحد شده مشخص نشدن وضعیت شغلی کارگران با حضور پیمانکار جدید است.

در این باره یکی از کارگران معدن گلندرود گفت: شرکت تهیه تولید مواد معدنی، مجتمع زغال سنگ گلندرود را با حدود ۳۰ کارگر از تاریخ یکم آذر ماه ۱۴۰۰ به یک پیمانکار بخش خصوصی واگذار کرده است، با وجود آنکه کارگران هیچ مشکلی از واگذاری استخراج معدن به یک شرکت پیمانکار خصوصی و کار با آن ندارند، اما خواسته آن‌ها عقد قرارداد به واسطه یک شرکت تامین نیرو با شرکت تهیه تولید مواد معدنی همانند سال‌های گذشته است.

وی افزود: کارگران مشکلات را به استانداری، فرمانداری، اداره کار و حتی شورای محلی منتقل کرده‌اند تا از طریق این آن‌ها به نتیجه برسند، اما بازهم نتیجه‌ای حاصل نشد. متاسفانه در روز‌های اخیر کارفرما خواستار عقد قرارداد با پیمانکار شده و گفته شده اگر قرارداد پیشنهادی پیمانکار را امضا نکنیم، باید محل کار خود را ترک کنیم.

یکی دیگر از کارگران با بیان اینکه سال‌ها در معدن کار کرده‌ایم، گفت: هرچند حقوق ما کارگران در طول این سال‌ها به صورت حداقل قانونی کار پرداخت شده، اما با بالا بردن حقوق‌مان با پیمانکار هم کار می‌کنیم.

به گفته وی؛ پس از تشکیل و روی کار آمدن پیمانکاران برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها به این فکر افتادند که کار‌های دائم و مستمر خود را هم به بهانه کوچک کردن دولت دست پیمانکاران بدهند، اما مجموعه‌هایی که با پول دولت یا بودجه ملی ایجاد شده است، لزومی ندارد برای بهره‌برداری به پیمانکار سپرده شوند.

این کارگر گفت: پیش از این نیز قرارداد کارگران در معدن گلندرود با پیمانکارتامین نیرو بوده و در واقع ما انتظار داشتیم همین پیمانکار که پول را به حساب کارگران واریز می‌کرد و عملا وظیفه‌ای جز امضا برای صورت وضعیت و پرداخت حقوق کارگر و امضا برای واریز حق بیمه کارگر نداشت، کنار برود و قرادادهایمان با کارفرمای اصلی صورت گیرد.

او افزود: حضور پیمانکاران باعث از بین رفتنِ امنیت شغلی آن‌ها شده به طوری که نمی‌توانند برای شغل خود آینده‌ای متصور شوند. پیمانکار به راحتی می‌تواند کارگر را اخراج کند، حقوق آن را نپردازد و کسی نمی‌تواند جلوی او بایستد.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده