تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۱:۳۵
بازدید: ۵۵۱
کد خبر: ۲۵۸۰۷۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

به روز بودن شرکت‌های دانش بنیان کمک به صنعت معدن است

به روز بودن شرکت‌های دانش بنیان کمک به صنعت معدن است
‌می‌متالز - عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران بر این باور است: رویکرد نگاه دولت به بخش معدن باید رویکرد مهمی باشد. به این معنا که صنایعی مثل خودروسازی در ویترین دولت قرار دارند، ولی متاسفانه معادن خیلی جایگاهی در نگاه مدیران دولتی ما ندارند و نگاهشان باید به این بخش تغییر کند.

‌می‌متالز - زهرا ترابی: بهرنگ پورغفاری عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، در گفتگو با می‌متالز، درباره چالش‌های معدن در سال جدید گفت: به نظر من، این چالش‌ها در مواد معدنی متفاوت خواهد بود. در مورد سنگ آهن چالش‌های مختلفی داریم، در مس، زغال سنگ و .. نیز همین طور است و هر کدام نیاز به برنامه ریزی‌های مجزایی دارند.

وی ادامه داد:‌ ای کاش همین طور که کارشناسان این حوزه چالش‌های مواد معدنی را در بخش‌های مختلف به صورت جداگانه می‌بینند، کاش مدیران ما هم افراد متخصصی برای هر کدام از این مواد معدنی و شاخه‌های مختلف مواد معدنی در نظر بگیرند و چالش‌های آن را به صورت جداگانه مشخص کنند.

پورغفاری بر این باور است: حقوق دولتی معادن یکی از چالش‌های مهمی است که باید در مورد آن فکر شود، تجهیزات معدنی و به روزرسانی تکنولوژی صنایع معدنی و معدن کاری یکی از چالش‌هایی است که باید بررسی شود، در مورد واردات تجهیزات به روز و تسهیل در واردات آن باید چاره اندیشی شود و موارد بسیار زیاد دیگری که وجود دارد، یکی از مهمترین آن‌ها شاید این باشد که تغییر نگاه سنتی به بخش معدن یکی از چیز‌های مهمی است که باید به آن فکر شود که راهکار آن استفاده از شرکت‌های دانش بنیان است. فلذا سعی می‌کنند خودشان را به روز نگه دارند و از این به روز بودن آن‌ها باید در این حوزه استفاده شود.

وی گفت: یکی از معضلاتی که همچنان در بحث معدن وجود دارد، استفاده از ابزار‌های سنتی و عدم توجه دولت و سرمایه‌گذار تغییر در روش‌ها است. البته باید توجه داشت که بحث تحریم‌ها نیز تاثیر می‌گذارد که متاسفانه کشور‌های صاحب سبک و تکنولوژی علاقه زیادی برای همکاری در بخش معدن در ایران ندارند.

این تحلیلگر ادامه داد: رویکرد نگاه دولت به بخش معدن باید رویکرد مهمی باشد. به این معنا که صنایعی مثل خودروسازی در ویترین دولت قرار دارند، ولی متاسفانه معادن خیلی جایگاهی در نگاه مدیران دولتی ما ندارند و نگاهشان باید به این بخش تغییر کند. همچنین افرادی که در این حوزه دارای تجربه هستند و خانه نشین شده‌اند بیشتر استفاده کنند. رابطه بین صنایع و معادن با دانشگاه باید حفظ و به روز شود.

عضو هیات مدیره خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران، تصریح کرد: معادن عمدتا در جا‌های دور افتاده قرار دارند و یک کارشناس معدن به آنجا می‌رود و عمر و سواد و تجربه خودش را در یک جای دور افتاده می‌گذارد و باعث می‌شود که آنجا فرهنگ و جاده و تجهیزات و علم و نوآوری رود، ولی از آن طرف حمایتی از بخش‌های دولتی و از طرف مدیران دولتی خیلی صورت نمی‌گیرد. ما موارد زیادی داریم که دولت باید ورود کند و این موارد را حل کند. همچنین نگاه دولت نباید صرفا بهره برداری از معادن به هر قیمتی باشد بلکه باید خودشان را به روز کنند با توجه به اینکه همه علم معادن ما به روز شده است باید این به روز شدن را وارد کشور کنند و ما برای این بخش از فعالیت‌های معدنی‌مان به یک نگاه نو نیاز داریم که دولت قطعا می‌تواند نقش تاثیر گذاری داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم یک نگاه نویی در حوزه معدن و صنایع معدنی ایجاد شود. امیدوارم این نگاه پیاده شود و اتفاق افتد. یک جستجوی کوچکی کنید همواره افراد تکراری و یک مدیر از تهیه و تولید به ایمیدرو می‌رود و تمام نفراتی که همراه او بودند اتوبوسی به بخش جدید می‌برند. همان نگاهی که در بخش قبلی بوده وارد بخش جدید می‌شود. این پروسه همین طور ادامه دارد و وقتی تغییرات به این صورت است نباید انتظار تغییرات عمده و بنیادین را در آینده نزدیک باشیم.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین