به گزارش میمتالز، شرکتهای سرمایه گذاری با خرید سهام و سایر داراییهای بورسی و غیر بورسی سعی در ثبت بازدهی مناسبی برای سهامداران دارند. ۳۸ درصد از دارایی شرکت سرمایه گذاری غدیر مربوط به صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است. وابستگی این شرکت به رشد قیمت دلار بسیار بیشتر از افت آن است، زیرا بسیاری از زیرمجموعههای این سهم محصولات وابسته به قیمتهای جهانی و دلاری هستند. البته در بلندمدت با رفع تحریمها بصورت کلان و در ادامه آن کاهش نرخ دلار سهامهای معدنی و پتروشیمی با افزایش فروش موجب پویایی اقتصاد خواهند شد.
شرکت سرمایه گذاری غدیر با نماد"وغدیر" در سال ۱۳۷۰ با نام اولیه شرکت سرمایه گذاری بانک صادرات (سهامی خاص) و با مالکیت بانک صادرات ایران با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد ریال تاسیس گردید. این شرکت در سال ۱۳۷۴ به سهامی عام تبدیل شده و در همان سال در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. پس از انتقال سهام ۱۲۴ شرکت ازبانک صادرات ایران به این شرکت در سال ۱۳۷۵ به منظور اصلاح ساختار مالی، نام شرکت به سرمایه گذاری غدیر تغییر یافت. با انتقال مالکیت شرکت سرمایه گذاری غدیر از بانک صادرات ایران به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال ۱۳۸۷، رشد سودآوری و ارزش داراییهای شرکت شتاب گرفت. زمینههای سرمایه گذاری شرکت هم اکنون صنعتهای نفت، گاز و پتروشیمی، برق و انرژی، صنایع معدنی، حمل و نقل، سیمان، ساختمان، تجاری و مالی و همچنین فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب چندین هلدینگ فعال است. شرکت سرمایه گذاری غدیر یکی از سهام بورسی است که در روند سودآوری رشد صعودی داشته است. در تاریخ ۲۹/۱۲/۱۴۰۰، ۳۶ درصد از ترکیب بهای تمام شده پورتفوی شرکت به مبلغ ۷۲،۰۳۵ میلیارد ریال مربوط به شرکتهای بورسی و ۶۴ درصد به مبلغ ۱۲۶،۲۵۶ میلیارد ریال مربوط به شرکتهای خارج از بورس است. ارزش بازار شرکتهای بورسی در پایان سال ۱۴۰۰، مبلغ ۹۷۱،۲۷۴ میلیارد ریال بوده است. جایگاه شرکت وغدیر از لحاظ ارزش بازار در جایگاه سوم پس از نماد شستا و وامید قرار گرفته است.
در پایان سال ۱۴۰۰ وضعیت پرتفوی سرمایه گذاری در صنایع مختلف در شکل زیر قابل مشاهده است.
صندوق بازنشستگی با بیش از ۱۵ میلیارد برگه سهم، ۲۱ درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری غدیر را در کنترل دارد. صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، صندوق بیمه نیروهای مسلح و شرکت سرمایه گذاری تجاری شستان به ترتیب مالک ۱۸%، ۱۴% و ۱۴ % از شرکت سرمایه گذاری وغدیر هستند.
پنج شرکت از گروه محصولات شیمیایی به عنوان مهمترین بخش پورتفوی این شرکت با بهای تمام شده ۵.۴ هزار میلیارد تومان به ارزش بازار بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. از جمله مهمترین شرکتهای بورسی موجود در پرتفوی وغدیر میتوان به شرکتهای گسترش نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی پارس، توسعه سرمایه و صنعت غدیر، سپید دماوند، سنگ آهن گهر زمین و توسعه صنایع بهشهر اشاره کرد.
منبع: اقتصاد آنلاین