به گزارش میمتالز، در این نامه ضمن هشدار در خصوص عواقب قطعی برق در صنعت فولاد و آثار آن بر تولید و صادرات و ارز آوری به کشور از وزارت نیرو درخواست شده تا پیش از اخذ تصمیمات در خصوص قطعی در صنعت فولاد از نظرات کارشناسی بخش خصوصی استفاده شود و همچنین راهکارها و پیشنهادهایی نیز ارائه شده است.
سال گذشته قطعیهای مکرر برق و همچنین گاز در فصل تابستان و زمستان تولید را در زنجیره فولاد کاهش داده بود و در سال جاری نیز با افزایش هزینههای تولید، سرمایه در گردش تولید کنندگان محصولات فولادی نیز تحت شعاع قرار گرفته و همه این عوامل منجر به کاهش بیشتر تولید فولاد خواهد شد که این موضوع اینبار حیات واحدهای نوردی را نشانه رفته و در صورت عدم توجه دولت امکان تعطیلی واحدهای بیشتر وجود دارد.
مشورح نامه انجمن نوردکاران فولادی ایران خطاب به محرابیان وزیر نیرو در ادامه آمده است:
احتراما همانگونه که مستحضرید سال گذشته واحدهای نوردی قریب ۴۵ روز با قطعی برق مواجهه بودند که این امر علاوه بر خسارتهای وارده منجر به افزایش مقطعی قیمت محصولات در بازار هم گردید و این در حالی بود که افزایش قیمت برق هم در سال گذشته خود بعنوان یکی از مولفههای تولید، واحدهای صنعتی را با چالش روبرو کرده بود. صنعت فولاد بعنوان صنعت استراتژیک، صنعت پیشران و اشتغال زا ۵ تا ۶ درصد مصرف برق صنایع را در اختیار دارد، اما اجحافی که در حق این صنعت از بابت قطعی برق شده بود بسیار بیشتر بوده است. چرا در بخشنامههای صادره نظرات کارشناسی بخشهای خصوصی و دلسوزان کشور اخذ نمیشود مگر نه اینست که مطابق ماده ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و نامه شماره ۱۳۱۹۳۲ مورخ ۲۵/۱۰/۱۴۰۰ معاونت محترم حقوقی ریاست جمهوری میبایست نظر تشکلها استعلام گردد متاسفانه بدلیل عدم وجود نگاه کارشناسی و مبتنی بر صنعت، واحدها با مخاطرات و خسارتهای زیادی مواجه میشوند وزارت محترم نیرو مدعی است در هماهنگی با وزارت صمت اقدام به مدیریت مصرف واحدهای صنعتی مینماید و بر همین مبنا ضرورت فعالیت واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت را برنامه ریزی نموده است، اما توجه به این نکته که صنعت فولاد یک صنعت دارای خطوط پیوسته (continuous) و صفر و صدی است به همین جهت قطعی برق و سرد شدن کوره خسارتهای زیادی را متوجه واحدهای صنعتی خواهد نمود.
فلهذا با عنایت به اینکه صنایع فولاد بعنوان یکی از صنایع مهم، اشتغال زا، صادرات محور و ارزآور میبایست مورد توجه قرار گیرد و لااقل در مبحث قطعی برق در ردههای نخست نگریسته نشود و عدالت در بین صنایع لحاظ گردد و پیشنهاد میگردد:
تا حد ممکن جلوی صادرات برق به کشورهای همسایه گرفته شود تا منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی ملی نشود و در این شرایط سخت اقتصادی واحدها با چالش بیشتر مواجه نشوند.
از سوی دیگر اگر وزارت نیرو مجبور به قطعی برق است با مدیریت درست مبتنی بر تغییرشیفت یا کاهش شیفت کاری و یا ناحیه بندی برای سهمیه بندی برق عمل نماید چرا که همانگونه که عرض شد امکان عملی فعالیت واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت وجود ندارد و امکان پذیرنیست.
انجمن نوردکاران فولادی ایرن بعنوان انجمن ملی به نمایندگی از بیش از ۶۵ واحد نوردکار که بیش از ۹۰ درصد تولید محصولات میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی را به عهده دارد آمادگی خود را جهت ارائه نظرات و دیدگاههای کارشناسی در جلسات حضوری اعلام مینماید تا ضمن اتخاذ تصمیمات صحیح به نحوی عمل گردد که واحدهای تولیدی کمتر آسیب را از خاموشی برق در فصل گرم سال متحمل شوند. بدیهی است مسئولیت و عواقب ناشی از دست رفتن بازار صادراتی و کمبود بازار داخلی و افزایش قیمتها ناشی از عدم اعمال نظرات کارشناسی شده خواهد بود.
منبع: نوردنیوز