تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۰۸
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۲۶۰۶۰۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده یزد:

معادن مسوولیت اجتماعی خود را انجام دهند

معادن مسوولیت اجتماعی خود را انجام دهند
‌می‌متالز - نماینده مردم یزد و اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به بهره‌برداری و آسیب‌هایی که معادن دارند در بحث مسوولیت‌های اجتماعی خود باید جدی وارد شوند.

به گزارش می‌متالز، محمد صالح جوکار روز دوشنبه در جلسه سرپرست دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری یزد افزود: مسوولیت اجتماعی معادن غیر از کار‌های حقوقی است که باید انجام شود و اگر بهره‌برداری و آسیبی به روستا وارد می‌کنند باید مسوولیت اجتماعی خود را نیز انجام دهند.

وی با بیان اینکه در بحث وصول یک درصد فروش معادن ادامه داد: در بحث قانون وصول یک درصد فروش معادن در استان به این نتیجه رسیده‌ایم که توافقی عمل شود و در شورای معادن مطرح و کارگروهی برای پیگیری این مسئله راه اندازی شده است.

نماینده مردم یزد و اشکذر گفت: برای تعامل بهتر معادن کوچک با روستا‌ها در جهت انجام مسوولیت‌های اجتماعی باید در شورای معادن آن را دنبال کرد تا به نتیجه برسیم.

مشکلات عدیده معادن برای روستا‌های یزد

همچنین محمد حسین طالبی سرپرست دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری یزد با اشاره به مشکلات عدیده‌ای که معادن برای مردم ایجاد کرده‌اند گفت: ایجاد راه‌ها و نگهداری و حفظ آن را ما بر عهده داریم، ولی بهره‌برداری اصلی را معادن می‌برند و متأسفانه خرابی‌ها بسیاری هم به وجود آورده‌اند.

وی اظهار داشت: اینکه در یک ساعت قریب به ۷۰ تریلی معادن در یک مسیر تردد دارند سبب بروز مشکلاتی برای روستائیان شده است و خود معادن نیز باید در راستای رفع این مشکلات همکاری داشته باشند.

این مسوول در خصوص مسوولیت‌های اجتماعی معادن گفت: فعالیت‌های معادن در نزدیکی روستا‌ها سبب خشکی درختان و آسیب‌های دیگر در این مناطق شده و می‌طلبد که در راستای انجام مسوولیت‌های اجتماعی خود اهتمام بیشتری ورزند.

در استان یزد سه هزار واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که حدود ۹۷ هزار نفر در این واحد‌ها مشغول کار هستند.

ازحدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی می‌توان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق (۲ معدن)، سرب و روی مهدی آباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده می‌شود.

در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و به همین دلیل چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به دلیل واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی متعددی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.

هم‌اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در معادن یزد فعالیت دارند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) یزد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده