به گزارش میمتالز، علیرضا مقدسی روز یکشنبه در جریان بازدید از مرز کیله سردشت اظهار کرد: فعال ساختن این مرز همچنین میتواند نقش مهمی در رونق اقتصادی این شهرستان مرزی و استان آذربایجانغربی داشته باشد.
وی در این بازدید ضمن بررسی روند صادرات و مبادلات مرزی با شمال عراق از بخشهای مختلف این بازارچه از جمله محل خروج کالاهای صادراتی، محوطهسازی، گمرک محوطه بارگیری و زیرساختهای در دست احداث آن دیدن کرد.
رییس کل گمرک ایران همچنین از محل احداث گمرک کشور عراق در پنج کیلومتری مرز کیله سردشت بازدید کرد.
رییس کل گمرک ایران: نقش مرز «کیله» سردشت در رونق صادرات کشور بسیار مهم است
مقدسی ضمن بازدید از این مرز در گفتگو با تعدادی از بازرگانان و تجار ایرانی با مشکلات موجود در زمینه مبادلات کالا در این پایانه مرزی آشنا شده و از نزدیک در جریان روند فعالیتهای اقتصادی و مسائل و مشکلات این مرز نیز قرار گرفت.
هیات دولت مردادماه سال ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت کشور به استناد قانون امور گمرکی با ایجاد راههای جدید مجاز گمرکی برای ورود و خروج کالا و مسافر، مرز کیله را در این شهرستان رسمی اعلام کرد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ شمسی برای تسریع در صادرات کالاهای کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.
آذربایجانغربی از جمله استانهای مرزی کشور است که با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک دارد، این استان دارای ۹ گمرک و پنج پایانه مرزی است.