به گزارش میمتالز، عبدالرضا شیخان با حضور در رسانه ملی در پاسخ به سوال مجری که مشکلات تامین برق واحدهای صنعتی به خصوص کارخانجات سیمان که به نوعی به افزایش قیمت سیمان منجر شد، آیا این خبر واقعیت داشت یا شایعه بود؟ گفت: واقعیت داشت، محدودیت برق از ۱۵ خرداد بنا بود اعمال شود؛ اما شایعات این موضوع در بازار پیچید و عدهای به بورس کالا هجوم آوردند که افزایش قیمت سیمان را به همراه داشت. با تلاش و هماهنگی که با وزارت نیرو داشتیم برق برای تولید ۵ میلیون تن سیمان تامین خواهد شد و با مصرف بهینه، سیمان مورد نیاز کشور را تامین خواهیم کرد.
وی ادامه داد: امروز هم جلساتی با شرکتهای برق منطقهای داشتیم تا بتوانیم همین راهکاری مورد نظر وزیر نیرو را اجرایی کنیم، اگر هماهنگی میان وزارت نیرو و انجمن صنفی صورت پذیرد میتوانیم در هفته آتی عرضه بیشتری را ارائه دهیم و این التهاب کاهش پیدا کند.
شیخان گفت: نه خیر عرضه کاهش پیدا نکرده است، جو روانی مبنی بر قطع برق کارخانجات سیمان قطع شده یا قطع میشود به التهاب و افزایش تقاضا دامن زده بود. تقاضای ما این است قبل از این که اعلام عمومی بشود با تشکلهای بخش خصوصی هماهنگ و مدیریت شود، نیاز نیست اعلام عمومی شود که سوء استفاده شود، زیرا شایعات در هر کالایی که آن کالا کم میشود تاثیر میگذارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان گفت: بله موجب افزایش تقاضا و خیلی از عرضههای بورس رقابتی شد و تعدادی از عرضهها به علت این که خیلی از قیمتها بالا کشیده بود باطل شد. قبل از شما ما جلسه داشتیم با برق منطقه تهران، روز یکشنبه با وزیر نیرو جلسه داشتیم و صبح جلسه داشتیم با معاون وزیر صمت که بتوانیم با یک تمهیداتی عرضه مان را در یکشنبه آینده زیادتر کنیم و بورس کالا هماهنگ کند که بتوانیم قیمتها را متعادلتر کنیم.
قبول بفرمایید هر محدودیتی که در تولید ایجاد شود در بازار اثر خود را خواهد گذاشت. میدانیم برق کم است و نیروگاهها هم مثل ما تولید دارند سختی تولید را درک میکنیم. اگر بتوانیم هماهنگ باشیم و مدیریت کنیم میتوانیم حداقل تنش را در تولید داشته باشیم و امیدواریم اتفاق بیافتد. البته خیلی از این تقاضاها در بحث دلالی وارد شده اند. امیدواریم که با تمهیداتی که با بورس کالا اندیشیدیم از روز یکشنبه شاهد کاهش قیمتهای بورس باشیم و طبیعتا اثرش را در بازار هم خواهد گذاشت.
امیدواریم که این برقی را که آقای وزیر اعلام کردند که برق آن ۵ میلیون تن سیمان را برای ما تامین کنند، تحقق پیدا کند و با هماهنگیهایی که با برق منطقهای انجام میدهیم به نتیجه برسد و ما حداقل خاموشی و توقف را در کارخانهها داشته باشیم و یکی دو هفته را با ما هماهنگ کنند بتوانیم یک تعادل نسبی را در بازار فراهم کنیم، زیرا وجود سیمان برای مصرف کننده واقعی، ضروری است و با هر قیمتی حاضرند بخرند. درضمن باید قیمت سیمان را جوری طراحی کنیم که کسانی که نیاز دارند و طرح شان شان نیاز به سیمان دارد متوقف و یا هر طرح یا ساختمانی که انجام میشود به دلیل کمبود سیمان دچار مشکل نشود.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما