تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۲
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۶۳۲۰۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

قرارداد احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید امضا شد

قرارداد احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید امضا شد
‌می‌متالز - ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۱ مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید با ظرفیت تولید سالانه ۱.۲ میلیون تن امضا شد.

به گزارش می‌متالز، نماینده مردم اقلید در مجلس در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه پروژه فولاد اقلید به عنوان یکی از ۴۸ ابرپروژه صنعتی و معدنی کشور مجوز‌های لازم را دریافت کرده است، افزود: مجوز این پروژه در سال ۱۳۸۹ صادر شد، اما بنا به دلایلی این مجوز در سال ۱۳۹۵ ابطال شد و این مجوز با همراهی رضا فاطمی‌امین وزیر صمت مجددا احیا شده است.

مسلم صالحی گفت: این پروژه در فاز نخست قرار است یک میلیون تن آهن اسفنجی تولید کند، اما با صحبت‌های انجام شده با سهامداران اصلی این پروژه، امیدواریم در آینده شاهد راه‌اندازی فاز‌های بعدی آن مانند فولادسازی و صنایع وابسته نیز باشیم.

نیاز فولاد اقلید به ۶۰۰۰ میلیارد تومان منابع مالی

صالحی افزود: پروژه فولاد اقلید به حدود ۶ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد و اگر سهامداران اصلی این پروژه منابع مالی موردنیاز آن را تامین نکنند، شاید سرنوشت آن مانند برخی پروژه‌های دیگر شده یا روند اجرای آن کند شود؛ بنابراین از سهامداران اصلی این پروژه می‌خواهیم منابع مالی این پروژه را هرچه سریعتر تامین کنند.

نماینده مردم اقلید در مجلس گفت: پیمانکار اصلی این پروژه شرکت ایریتک است و امیدواریم از زمان عقد قرارداد، این پروژه طی ۲۴ ماه راه‌اندازی شود.

وی خاطرنشان کرد: اقلید از نظر زیرساخت‌های صنعتی جزو شهرستان‌های محروم کشور است و اقتصاد آن عمدتا متکی به کشاورزی است.

ذخایر سنگ آهن کشور رو به پایان

جواد حسینی‌کیا نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در این مراسم گفت: ذخایر سنگ آهن کشور به سرعت رو به تحلیل می‌رود و برای تامین خوراک کارخانه‌های فولادسازی کشور یا باید به سمت واردات سنگ آهن برویم یا با اکتشافات بیشتر و عمقی‌تر ذخایر جدیدی را کشف کنیم.

قرارداد ۱.۱ میلیون تن است، اما به ۱.۲ میلیون تن هم می‌رسیم

مدیرعامل شرکت ایریتک نیز در این مراسم با اشاره به اینکه طبق قرارداد امضا شده، ایریتک متعهد به احداث یک واحد ۱.۱ میلیون تنی احیا مستقیم در اقلید است، افزود: البته در زمانی که این کارخانه را تحویل بدهیم، اگر شرایط جانبی مهیا باشد، کارخانه ۱.۲ میلیون تن خروجی هم می‌تواند داشته باشد، همانطورکه کارخانه‌های ۸۰۰ هزار تنی احداث شده توسط ایریتک تا ۹۵۰ هزار تن هم تولید می‌کنند؛ بنابراین کارخانه فولاد اقلید هم تا ۱.۲ میلیون تن تولید خواهد داشت. زمان‌بندی اجرای پروژه فولاد اقلید هم ۳۶ ماهه است که شامل ۳۳ ماه احداث و ۳ ماه برای راه‌اندازی است، اما سعی می‌کنیم ۶ ماه این زمان را کاهش دهیم و طی ۳۰ ماه آینده پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

بابک اشجع افزود: در حال حاضر در کشور با مشکل تامین سنگ آهن مواجه هستیم که راه درازمدت برای حل این مشکل انجام اکتشافات جدید و راه کوتاه‌مدت وارد کردن سنگ آهن از کشور‌های دیگر است. سفری در اسفند ماه سال قبل به سنگال داشتیم و قرار است به زودی با سنگال تفاهم‌نامه واردات ۷۰۰ میلیون تن سنگ آهن را امضا کنیم. جالب اینجاست بدانیم سفر ایران در موریتانی گفت چین برای ۵۰ سال آینده قرارداد واردات ۱۲ میلیارد تن سنگ آهن را با موریتانی امضا کرده است. کل ذخیره سنگ آهن کشور به ۵ میلیارد تن هم نمی‌رسد بنابراین باید برای تامین خوراک کارخانه‌های فولادی در کشور سنگ آهن وارد کنیم.

چادرملو؛ تامین‌کننده مواد اولیه فولاد اقلید

رضا شریفی مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس هم در این مراسم اظهار کرد: ومعادن، چادرملو و ایریتک سهامداران شرکت فولاد اقلید هستند که هر یک توان ویژه‌ای دارند. ومعادن با سرمایه‌گذاری بسیار مناسب، چادرملو به عنوان تامین‌کننده مواد اولیه ایریتک به عنوان بخش مهندسی و اجرایی کار در این پروژه حضور دارند. ضمن اینکه پروژه فولاد اقلید برای به بهره‌برداری رسیدن به حدود ۶ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.

گزارش از محمدجواد به‌آبادی

منبع: ماین نیوز

عناوین برگزیده