تاریخ: ۰۴ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۳
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۲۶۳۸۳۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

توسعه صنعت فولاد به معنای سرمایه گذاری در ایجاد شغل است

توسعه صنعت فولاد به معنای سرمایه گذاری در ایجاد شغل است
‌می‌متالز - در این روز‌ها دنیا درگیر بحران‌های زیادی است، ولی یکی از اصلی‌ترین بحران‌ها اشتغال است. گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد توسعه صنعت فولاد می‌تواند در ایجاد شغل نقش مهمی داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، صنعت فولاد یکی از صنایع مهم و کلیدی است. قیمت فرآورده‌های فولادی در یک سال اخیر با سرعت زیادی رشد کرده است و با توجه به تداوم درگیری‌های روسیه و اوکراین و افزایش فشار به بازار کالا‌های اساسی انتظار می‌رود در ماه‌های باقی مانده سال جاری هم روند افزایشی قیمت در بازار فولاد ادامه داشته باشد.

محصولات این صنعت را می‌توان ماده اولیه و مهمی برای توسعه زیر ساخت‌های شهری و صنعتی قلمداد کرد و به همین دلیل است که در کشور‌های درحال توسعه سرمایه گذاری زیادی برای راه اندازی این صنعت انجام شده است.

در مورد نقش صنعت فولاد در اشتغال در دنیا هم اطلاعات زیادی ارایه شده است. طبق گزارش ارایه شده توسط اتحادیه بین المللی آهن و فولاد تا کنون بالغ بر ۶ میلیون نفر در صنعت فولاد مشغول به کار هستند. از طرف دیگر افرادی که در این صنعت مشغول هستند فرصت مهارت آموزی و دانش آموزی را نیز به دست می‌آورند. طبق امار‌های رسمی به طور متوسط هر شاغل صنعت فولاد ۷ روز در سال برای مهارت اموزی حین کار صرف می‌کند.

از آنجا که این صنعت به سلامت نیرو‌های شاغل اهمیت می‌دهد و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و بیمه را در دستور کار خود قرارداده است، توانست در فاصله سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ میلادی شمار آسیب‌ها و جراحت‌های حین کار را ۸۲ درصد کاهش دهد. در وب سایت این اتحادیه آمده است: «صنعت فولاد بالغ بر ۳۰ دوره آموزشی در زمینه حفظ سلامتی حین کار ایجاد کرده است و همین دوره‌های آموزشی باعث شد تا میزان آسیب‌ها و خطرات کاهش چشمگیری پیدا کند.»

نکته مهم دیگر این گزارش توجه صنعت فولاد به نیاز‌های جامعه و انجام مسوولیت‌های اجتماعی است. در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۶۶۳ میلیارد دلار توسط صنعت فولاد برای انجام مسوولیت‌های اجتماعی و انجام طرح‌هایی که منافع آن به مردم و جامعه می‌رسد صرف شده از جمله طرح‌های اجرا شده را می‌توان ساخت راه و جاده و توسعه زیر ساخت‌های صنعتی و شهری دانست. اجرای این سیاست در جریان همه گیری کرونا هم ادامه داشت، ولی سهم بیشتری از این بودجه برای بخش بهداشت و درمان صرف شد. آمار‌ها نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۱ مجموع پول صرف شده توسط صنعت فولاد برای انجام مسولیت‌های اجتماعی به بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد دلار رسید.

یکی از انتقاد‌هایی که همواره به صنعت فولاد می‌شد، این بود که میزان مصرف آب در این صنعت بالا است و حجم کربن منتشر شده در فرآیند تولید محصولات فولادی زیاد است. در نتیجه این صنعت آسیب زیادی به محیط زیست وارد می‌کند. اما در گزارش اخیر اتحادیه بین المللی آهن و فولاد آمده است میزان مصرف انرژی در تولید هر تن فولاد طی ۵۰ سال اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است و میزان انتشار کربن از این صنعت هم به همین نسبت تنزل یافته است. از طرف دیگر صنعت فولاد این امکان و توانایی را دارد که ۹۰ درصد از اب مصرفی خود را تصفیه کند و به محیط زیست بازگرداند.

ده درصد آبی که در جریان فعالیت این صنعت به محیط زیست بازنمی گردد، در فرآیند تولید تبخیر می‌شود و همراه با بارش‌های باران و برف به محیط زیست باز می‌گردد. به همین دلیل است که این صنعت را می‌توان یکی از صنایع دوستدار محیط زیست قلمداد کرد. در این روز‌ها که دنیا به ساخت تکنولوژی‌های تازه و تولید منابع انرژی احیا شدنی توجه دارد، اهمیت فولاد و فراورده‌های فولادی در دنیا بیشتر شده است.

در گزارش اتحادیه بین المللی آهن و فولاد آمده است: «فولاد اصلی‌ترین و مهمترین ماده اولیه برای توسعه انرژی‌های احیا شدنی، تولید زیرساخت‌های انرژی خورشیدی و حتی انرژی بادی است و به همین دلیل در فهرست ارزشمند‌ترین مواد اولیه فلزات اساسی در دنیا قرار دارد.»

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت