به گزارش میمتالز، محمودرضا الهیفرد، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس کالا در پاسخ به یک نیاز تاسیس شد و توسعه پیدا کرد، در گفت وگویی گفت: تا پیش از شکل گیری این سازوکار، کالاهایی که عمدتا توسط بخش عمومی اقتصاد در کشور تولید میشد در فرآیند توزیع دچار مشکل میشدند و مسیر توزیع صحیح و شفافی برای آنها وجود نداشت.
وی افزود: بنابراین بورس کالا در پاسخ به همین نیاز شکل گرفت که کالاها در مسیر شفاف، مطمئن و عادلانه توزیع شوند و نه تنها تولیدکننده بلکه مصرف کننده از این مکانیزم منتفع شود و شرایط خوبی برای اقتصاد کشور رقم بخورد.
الهی فرد ادامه داد: شکاف قیمتی میان قیمتهای کارخانه و بازار آزاد تا پیش از این نصیب عدهای دلال یا افرادی که از رانت استفاده میکردند، میشد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه قیمت گذاری دستوری با روح و ماهیت بورس و اقتصاد آزاد مغایرت دارد.
وی اظهار کرد: شرط بورسی بودن یک کالا این است که از حالت قیمت گذاری دستوری خارج و قیمت تابعی از سازوکار عرضه و تقاضا شود و در یک نظام شفاف مبادلات صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در یک بازار انحصاری و محدود بازیگران تعدد زیادی ندارند و قیمتی که مورد مبادله قرار میگیرد قیمت واقعی نخواهد بود، اما در بورس کالا آزادی وجود دارد و خبری از انحصار چه در حوزه مصرف کننده و چه تولیدکننده نیست و شرایط عادلانهای برای متقاضیان وجود دارد و در چنین شرایطی قیمتهای منطقی تری کشف میشود.
الهی فرد در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر این نکته که بورس کالا کمک شایانی به برنامه ریزان اقتصادی میکند، عنوان کرد: تصمیم گیران به راحتی میتوانند از این فضا برای تصمیم گیری درخصوص اقتصاد کلان کشور و موضوعهایی از قبیل تولید، توزیع و بعضا واردات استفاده کننده و اقتصاد را در مسیر باثباتی هدایت نمایند.
منبع: کالاخبر