به گزارش میمتالز، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در توئیتی خبر از تصویب دستورالعمل انتشار گواهی صرفه جویی انرژی در شورای عالی بورس داد.
وزیر اقتصاد در توئیت خود آورده است: «دیروز در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از قطع برق صنایع، نارضایتی به حقی وجود داشت. تولیدکنندگان خواهان اجازه انتشار گواهی صرفه جویی انرژی و مبادله آن در بورس انرژی بودند. در شورای عالی بورس، دستورالعمل آن را تصویب کردیم. پیگیر اجرایش خواهیم بود».
پیش از این نیز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت ماه، وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور را مکلف به صدور گواهی صرفه جویی انرژی بابت سوخت صرفه جویی شده یا مصرف نشده کرده بودند.
یکی از معضلات کشور، مصرف بسیار بالای انرژی و گاها بالاتر از الگوهای استاندارد جهانی است. به همین منظور دولت برای تامین برق مصارف خانگی برنامه سه ماههای را برای قطعی برق در صنایع مختلف ارائه کرده است.
توجه به آمار جهانی شدت انرژی مشخص میکند که ایران وضعیت بسیار نامطلوبی در حوزه شاخص شدت انرژی دارد. شاخص شدت مصرف انرژی تنها شاخصی است که میتواند شرایط نابسامان اسراف انرژی در کشور را به وضوح مشخص کند. شاخصی که مشخص میکند، برای تولید یک واحد تولید ناخالص داخلی باید چه میزان انرژی مصرف کرد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند یکی از روشهای بهینه سازی مصرف برق میتواند استفاده از راهکارهای تشویقی باشد. اوراق گواهی صرفه جویی انرژی در دنیا به عنوان مشوق افزایش بهره وری، افزایش بازدهی و کاهش مصرف سوخت به کار گرفته میشود و همان طور که از اسم آن مشخص است منجر به بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی میشود.
در همین زمینه، اگر شرکتها و کارخانجات قادر به طراحی و پیاده سازی و یا خرید فناوریهایی باشند که مصرف انرژی را کم کنند، میتوانند براساس آیین نامه بازار بهینه سازی مصرف انرژی، میزان انرژی صرفه جویی شده را در چارچوب گواهی صرفه جویی انرژی در بازار سرمایه به فروش برسانند.
منبع: خبرگزاری فارس