به گزارش میمتالز، سرتیپی در این برنامه اظهار کرد: بمناسبت یکم تیر ماه روز اصناف و دهم تیر ماه روز صنعت و معدن دهه اول تیر ماه به عنوان دهه تولید و تجارت نامگذاری شده است که این دهه را خدمت تمامی تولید کنندگان صنعتی، صنفی، معدنکاران، اصناف وتجار تبریک عرض میکنم.
وی افزود: متالورژی معدن در جهان در روی ۲ کمربندی آند و آلپ و هیمالیا قرار گرفته است که ایران در وسط کمر بند هیمالیا و آلپ واقع شده است که اکثریت کارشناسان جهان ایران را علاوه بر یک کشور نفتی یک کشور معدن خیز میدانند.
سرتیپی تصریح کرد: دنیای امروزی دنیای ظرفیتها و فرصتها میباشد و ما باید به داشتههای خودمان توجه داشته باشیم، آذربایجان غربی تمام شرایط حاکم بر پوسته و نحوه شکل گیری مواد معدنی از قدیمیترین سنگها تا به الان در آذربایجان غربی وجود دارد و با توجه به این ذخایر میتوانیم اقتصاد استان را در حد مطلوب توسعه دهیم.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی بیان کرد: آذربایجان غربی از لحاظ کشاورزی، دارا بودن پایانههای مرزی، هم مرز بودن با کشورهای مهم منطقه، داشتن تنها مرز خاکی و ریلی جهت ورود به اروپا، ژئوتوریست و معدن ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای توسعه اقتصادی و جذب سرمایه گذاری در حوزههای مختلف را دارد که معادن و ذخایر معدنی موجود در استان میتواند در راس و استخوان بندی این توسعه قرار گیرد.
سرتیپی با اشاره به آمار معدن موجود در استان گفت: هم اکنون در آذربایجان غربی ۵۲۰ واحد معدنی دارای پروانه بهره برداری معتبر وجود دارد که بیش از ۶۵ دصد از این معادن فعال میباشند و بقیه نیز به دلیل مواجه شدن با برخی از مشکلات غیر فعال میباشند که در تلاش هستیم تا با رفع موانع پیش روی این معادن را به چرخه تولید بازگردانیم.
وی در خصوص ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز معادن خاطرنشان کرد: جهت رفاه معدنکاران و دسترسی آسان به معادن وزارت صمت از محل ۱۵ درصد حقوق دولتی اقدام به ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز از جمله بهسازی و آسفالت جادههای دسترسی به معادن، آبرسانی و برق رسان نموده است و روستاهای موجود در مسیر معادن نیز از این طرحها بهرمند میشوند و در این زمینه خود معادن نیز از محل اجرای مسئولیتهای اجتماعی باید برای ایجاد زیرساختهای و امکانات رفاهی مورد نیاز منطقه اقدام کنند.
سرتیپی با پرداختن به مشکلات معادن در حوزه منابع طبیعی عنوان کرد: تعدادی از معادن جهت بهره برداری در قسمتهایی از محدوده خود از لحاظ منابع طبیعی با مشکل روبرو میشوند که این مشکلات در کارگروه تعامل بین اداره کل صمت و منابع طبیعی استان که با حضور روسا و کارشناسان این دو اداره کل برگزار میشود مورد بررسی قرار گرفته و تصمیماتی جهت مرتفع نمودن آنها لحاظ میگردد.
سرپرست صمت استان در خصوص ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی صنعتی، صنفی و معدنی افزود: ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی، صنفی و معدنی از طریق کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از محل بند الف تبصره ۱۸ در حال اجرا میباشد و واحدهای صنعتی، معدنی و صنفی میتوانند در خواستهای خود را برای استفاده از این تسهیلات در شهرستانها به ادارات صمت شهرستانی و یا به اداره کل صمت در مرکز استان ارائه کنند.
سرتیپی تصریح کرد: ظرفیت استخراج اسمی سنگهای تزئینی از معادن استان مطابق پروانههای صادره سالانه بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن میباشد که در حال حاضر ۴۰ الی ۵۰ درصد این ظرفیت استخراج میشود و اگر بتوانیم استخراج از معادن سنگهای تزئینی استان را به ظرفیت پیش بینی شده برسانیم میتوانیم ۱۰ درصد از سنگهای تزئینی مورد نیاز دنیا را تولید کنیم.
منبع: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی