تاریخ: ۱۵ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۲۶۵۸۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

‌تجمیع بازرگانی در صنعت به زیان اصناف منجر شد/ بازرگانی کشور حامی ندارد

‌تجمیع بازرگانی در صنعت به زیان اصناف منجر شد/ بازرگانی کشور حامی ندارد
‌می‌متالز - رئیس سابق اتاق اصناف ایران با بیان اینکه هیچ وزیری طی یک دهه اخیر اشراف کامل به همه بخش‌های وزارت صمت نداشته است، گفت: اصناف طی یک دهه اخیر با تجمیع وزارت صمت و به علت بی‌توجهی به بخش بازرگانی، متضرر شده‌اند.

به گزارش می‌متالز، علی فاضلی با تأکید بر لزوم تشکیل وزارت بازرگانی، اظهار داشت: حوزه تجارت در ایران حوزه بسیار گسترده‌ای است که اتاق‌های اصناف و بازرگانی را در خود جای داده است.

رئیس سابق اتاق اصناف ایران بیان داشت: بیش از ۳ میلیون بنگاه اقتصادی در بخش اصناف وجود دارد که این موضوع گسترده‌ای این بخش را نشان می‌دهد.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف تهران با اشاره به گستردگی و اهمیت بخش‌های مختلف تجارت خارجی و داخلی اظهار داشت: با وجود اتاق‌های بازرگانی، سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق‌های اصناف و گستردگی این بخش‌های اقتصادی، دولت سیزدهم مصمم به تشکیل وزارت بازرگانی و به عبارتی جداسازی بخش بازرگانی از صنایع و معادن شده که به عنوان یک فعال اقتصادی و با تجربه ۵۲ سال فعالیت در بخش اصناف کاملا با تشکیل وزارت بازرگانی با توجه به مزایایی که برای بخش بازرگانی و صنعت و معدن کشور دارد موافق هستیم.

وی افزود: ۱۰ سال پیش که دارای دو وزارتخانه صنایع و معادن و وزارت بازرگانی بودیم وزارت بازرگانی در اجرای وظایف خیلی موفق عمل می‌کرد.

فاضلی با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال گذشته و بعد از تجمیع وزارت بازرگانی و صنایع و معادن، وزارت صمت چندان موفق عمل نکرده است، افزود: با وجود تمام احترامی که به وزرای وزارت صمت طی ۱۰ سال گذشته دارم، اما باید این حقیقت را بیان کرد که هیچکدام از وزاریی که طی یک دهه اخیر مسئولیت وزارتخانه بزرگ صنعت، معدن و تجارت را بر عهده داشته بصورت جامع و کامل به این وزارتخانه بزرگ اشراف کامل نداشته‌اند.

وی اظهار داشت: بنابراین به نظر می‌رسد که تفکیک وزارت صمت از یکدیگر و تبدیل آن به دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن به صلاح مملکت است و این تفکیک بخصوص به نفع مصرف کننده خواهد بود.

فاضلی با بیان اینکه تجربه نشان داده که زمانی که بخش تجارت از صنعت و معدن جدا بوده این وزارتخانه‌ها در وظایف خود بهتر عمل کرده‌اند، گفت: حتی در دهه دوم و سوم انقلاب که بخش بازرگانی از صنعت مجزا بود شاهد عملکرد بهتر در این وزارتخانه‌ها بودیم در حالی که متاسفانه در یک دهه اخیر شاهد بهم ریختگی و بهم‌پاشیدگی در وزارت صمت بوده‌ایم.

وی در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه برخی به هم‌ریختگی در بازرگانی را ناشی از تحریم‌ها عنوان می‌کنند، نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: تحریم‌ها بر اقتصاد ما اثرگذار بوده است، اما در تفکیک وزارت صمت باید مساله تحریم‌ها را جدا کرد چرا که با وجود تحریم‌ها اگر دارای دو وزارتخانه مستقل در بخش بازرگانی و صنایع و معادن بودیم می‌توانستیم بهتر و موفق‌تر عمل کنیم.

فاضلی اظهار داشت: با توجه به نبود یک وزارتخانه مستقل در بخش بازرگانی، بنگاه‌ها رها شده‌اند و ساماندهی آن‌ها بعضا نیازمند اصلاح قوانین است و برای اصلاح این قوانین باید وزارت مستقل و وزیر مستقلی وجود داشته باشد تا بتواند مسائل مربوط به این بخش را پیگیری کند.

رئیس سابق اتاق اصناف ایران افزود: طی یک دهه اخیر دغدغه خاطر وزارت صمت و حتی رویکرد نمایندگان مجلس بیشتر به صمت صنعت بوده است در حالی که با تشکیل یک وزارتخانه مستقل در بخش بازرگانی توجه به این سمت نیز بیشتر می‌شود لذا تشکیل وزارت بازرگانی به نفع اقتصاد کشور است.

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی و اصناف نقش چندانی در تنظیم بازار ندارند گفت: این در حالی که وجود یک وزارتخانه مستقل که اتاق‌های اصناف و بازرگانی در زیر مجموعه آن قرار بگیرند می‌تواند بسیار به این بخش کمک کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصناف از نبود وزارت بازرگانی دچار ضرر شده اند و آیا عدم وجود یک وزارتخانه مستقل در بخش بازرگانی بر رکود حاکم بر بازار و نارضایتی اصناف از کسب و کار نیز تاثیر داشته است؟ گفت: حدود ۳۰۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط و حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مجموعه در نظام توزیع فعالیت می‌کنند که یقینا باید این بخش از اقتصاد دارای یک وزارتخانه مستقل باشند.

وی افزود: به علت نبود یک وزارتخانه مستقل و یک حامی در بخش بازرگانی اصناف طی یک دهه اخیر متضرر شده‌اند.

فاضلی اظهار داشت: برای مقابله با جنگ اقتصادی نیازمند ابزار هستیم که ابزار آن نیز اصلاح قوانین و حمایت از بنگاه‌ها است در حالی که اکنون شاهد این اصلاحات نیستیم به‌طوری که در بخش بیمه و مالیات اصناف بسیار گلایه‌مند هستند.

وی افزود: عدم وجود یک متولی واحد در بخش بازرگانی و بی‌توجهی به بخش بازرگانی موجب نارضایتی این بخش شده است در حالی که با تشکیل وزارت بازرگانی مشکلات و معایب موجود می‌تواند به حداقل کاهش یابد.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده