تاریخ: ۲۸ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۱۲
بازدید: ۷۸۰
کد خبر: ۲۶۶۷۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
ایران قدرت نمایی می‌کند

بهار صنعت فروسیلیس ملایر

می متالز - چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب با بهار صنعت فروسیلیس ملایر همزمان شده و بزودی یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی در خطه‌ی از استان همدان را رقم خواهد زد.
بهار صنعت فروسیلیس ملایر

به گزارش می متالز، این دستاورد پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب به بار نشست و میرود تا صنعت فروسیلیس ملایر در بی‌نیازی ایران به واردات این کالا سهم عمده‌ای را داشته باشد.
اینکه امروز ایران در شرایط فعلی نیاز به واردات فروسیلیس ندارد، گوشه‌ای از توانمندی و استقلال نظام جمهوری اسلامی را نمایان می‌کند، قابلیتی که با افتخار می‌تواند نیاز کارخانه‌های فولادسازی و صنایع ریخته‌گری را تامین کند.
در این میان اما چرخه تولید صنعت فروسیلیس در ملایر اردیبهشت سال 90 با احداث شهرک صنعتی جوکار، شروع به چرخیدن کرد و شرکت فروسیلیس غرب پارس نخستین واحد صنعتی بود که در این شهرک نوپای فعالیت خود را آغاز و پای این صنعت را به استان همدان باز کرد، تا جایی که نخستین واحد فروسیلیس ملایر با دستان «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری در سال 93 به بهره‌برداری رسید. 
ذکر این نکته حایز اهمیت مبنی بر اینکه حدود 71 درصد از معادن سیلیس استان همدان در ملایر واقع شده و سالانه بیش از 400 هزار تن سیلیس از معادن این شهرستان استخراج می‌شود، نشان از وجود ذخایر غنی سیلیس در ملایر دارد و احداث واحدهای فروسیلیس برای فرآوری این محصول با ارزش در عین حال یک ضرورت تلقی می‌شود، ضرورتی که حالا استان همدان را در آستانه انقلابی عظیم در صنعت فروسیلیس قرار داده و در چهلمین فجر انقلاب چندین واحد فروسیلیس بهره‌برداری و یا عملیات اجرایی آن‌ها در شهرک صنعتی جوکار آغاز می‌شود.
در همین راستا شرکت فروسیلیس غرب پارس در مرحله نخست سالانه با ظرفیت تولید 12 هزار تن فروسیلیس با میزان سرمایه گذاری 500 میلیارد ریال و سه میلیون یورو در بخش ارزی فعال است و در صدد افزایش ظرفیت تولید خود به 24 هزار تن فروسیلیس در سال است.
این واحد بزرگ صنعتی به عنوان یکی از چندین شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه(میدکو) برای طرح توسعه خود در مرحله دوم حدود 650 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در نظر گرفته است و عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده و افتتاح آن همزمان با چهلمین فجر انقلاب همزمان شده است که دستاوردی دیگر از نظام و حمایت جدی دولت از صنعت به شمار می‌رود.

 

احداث واحد 6 هزار تنی شمش منیزیم 

مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس گفت: بلافاصله پس از بهره‌برداری و راه‌اندازی مرحله نخست این شرکت، مرحله دوم نیز در سال 93 آغاز شد و ابتدای امسال این واحد با ظرفیت 12 هزار تن فروسیلیس در سال شروع به فعالیت کرد.
سید محمدباقر میرابوالفتحی بیان کرد: با توجه به اینکه فروسیلیس ماده اولیه شمش منیزیم است، احداث یک واحد 6 هزار تنی شمش منیزیم را در دست اجرا داریم که تجهیز کارگاه آن انجام و قرارداد خارجی آن نیز بسته شده است.
وی با بیان اینکه برای احداث و راه‌اندازی این واحد صنعتی نیاز به کمک صنعت و معدن داریم ادامه داد: چنانچه شرکت شهرک‌های صنعتی به ما کمک کند، واحد فروسیلیکو منگنز را نیز در کنار این سه واحد احداث می‌کنیم که تقاضای اختصاص چهار هکتار زمین داریم.
مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس ادامه داد: هم اکنون 230 تن به صورت مستقیم در این 2 واحد مشغول فعالیت هستند و 11 میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی و یک هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ریالی برای احداث این واحدها هزینه شده است.
میرابوالفتحی با بیان اینکه این شرکت زیرمجموعه میدکو و وابسته به بانک پاسارگاد است و غیر از کرمان در ملایر نیز این صنعت فعالیت می‌کند اظهار داشت: در حال حاضر با تمامی کارخانه‌های فولادسازی قرارداد داریم و در چهار ماهه اول امسال یک میلیون دلار صادرات داشتیم.

 

آذرخش، دومین تولید کننده فروسیلیس در کشور

فروسیلیس آذرخش دومین شرکتی بود که به همت بخش خصوصی وارد شهرک صنعتی جوکار شد و با هدف تولید 12 هزار تن فروسیلیس در سال شروع به احداث نخستین واحد صنعتی خود کرد.
مدیرعامل شرکت فروسیلیس آذرخش اظهار داشت: در حال حاضر مرحله نخست این شرکت با ظرفیت تولید 12 هزار تن در سال با میزان سرمایه گذاری 730 میلیارد ریال احداث شده و با اشتغالزایی 130 تن به صورت مستقیم آماده بهرهبرداری رسمی است.
محسن طوبایی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای احداث مرحله دوم این شرکت با 20 هزار تن ظرفیت تولید فروسیلیس انجام شده است افزود: یک هزار و 150 میلیارد ریال اعتبار برای احداث مرحله دوم این شرکت پیشبینی شده است که در مدت 2 سال بهره‌برداری می‌شود.
وی ادامه داد: هم اکنون قرارداد احداث این واحد صنعتی با چین بسته شده و دهه فجر امسال با حضور مسئولان کشوری عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.
مدیرعامل شرکت فروسیلیس آذرخش تصریح کرد: چنانچه ظرفیت تولید 2 واحد شرکت آذرخش به 32 هزار تن در سال برسد، از نظر ظرفیت دومین تولید کننده فروسیلیس در کشور هستیم.
طوبایی میکروسیلیکا را دومین محصول این شرکت عنوان کرد و افزود: در مرحله نخست سه هزار و 600 تن و در مرحله دوم هفت هزار تن در سال میکروسیلیکا تولید می‌شود که در بتن سازی قابل استفاده است.
وی میزان اشتغالزایی در هر یک از واحدها را 130 تن و در مجموع 260 مورد عنوان و بیان کرد: این واحد هیچگونه مشکل زیست محیطی و آلایندگی ندارد.
مدیرعامل شرکت فروسیلیس آذرخش ادامه داد: علاوه بر این 2 واحد، یک مجموعه دیگر با عنوان «فروآلیاژ لوتوس» کارخانه تولید فروسیلیکا منگنز را نیز در دست احداث داریم که بزرگترین کارخانه در ایران در قالب شرکت لوتوس است.
طوبایی گفت: این واحد نیز همزمان با دهه فجر آماده کلنگ زنی است که مدت زمان 2 سال برای احداث آن برآورد شده است.
وی یادآور شد: یک هزار و 400 میلیارد ریال برای احداث و راه‌اندازی این واحد صنعتی پیشبینی شده است که در صورت افتتاح برای 140 تن به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می‌‍کند.
طوبایی عمده‌ترین مشکل این واحدهای صنعتی را برق و LC برای واردات قطعات و تجهیزات برشمرد و افزود: برای حل مشکل برق این واحدها قولهای مساعدی توسط استاندار همدان، مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس داده شده است که امیدواریم هر چه سریع‌تر با همکاری شرکت برق منطقه ای باختر حل شود.
وی توسعه صادرات را از اهداف مهم این شرکت برشمرد و اضافه کرد: محصولات تولیدی این شرکت در داخل و خارج از کشور قابل استفاده است و تاکنون به کشورهایی همچون پاکستان، ارمنستان، بلغارستان، ایتالیا و ترکیه صادرات داشته‌ایم.

 

ملایر در آستانه تحول عظیمی در صنعت فروسیلیس است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز در اینباره گفت: هم اکنون 2 واحد فروسیلیس غرب پارس و آذرخش هر کدام با ظرفیت 12 هزار تن در سال در شهرک صنعتی جوکار فعال هستند.
حمیدرضا متین ادامه داد: شرکت فروسیلیس پارس غرب توسط معاون اول رییس جمهوری افتتاح شد و شرکت فروسیلیس آذرخش و طرح توسعه شرکت فروسیلیس غرب پارس نیز دهه فجر امسال به صورت رسمی با حضور یکی از مسئولان کشوری به بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: در حال حاضر شرکت فروسیلیس آذرخش با ظرفیت صد درصد در حال فعالیت است.
متین بیان کرد: طرح توسعه شرکت آذرخش با ظرفیت 20 هزار تن در سال، طرح توسعه شرکت فروسیلیس غرب پارس برای تولید منیزیم و فروآلیاژ لوتوس در مجموع با حجم سرمایه‌گذاری حدود هفت هزار میلیارد ریال همزمان با دهه فجر کلنگ زنی می‌شود.
رئیس  سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: در شرایط کنونی ارزش افزوده محصولات تولیدی این واحدهای صنعتی بسیار بالا است و شرایط مناسبی در حوزه صادرات دارند.
متین اظهار داشت: واحدهای صنعتی فروسیلیس اشتغال پایداری در منطقه ایجاد کردهاند و قیمت تمام شده و حاشیه سود بسیار خوبی دارند.
وی گفت: در حال حاضر این 2 واحد صنعتی هیچگونه مشکل آلایندگی ندارند و با هماهنگیهای انجام شده بزودی مشکل برق این واحدها نیز حل می‌شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه بهره‌برداری از واحدهای فروسیلیس تحول عظیمی را در صنعت ملایر رقم می‌زند گفت: چنانچه این واحدهای صنعتی به بهره‌برداری برسند، بیش از 2 هزار اشتغالزایی در این صنعت ایجاد می‌شود.
این در حالیست که سید سعید شاهرخی استاندار همدان در بازدیدی که 29 آذرماه امسال از واحدهای فروسیلیس غرب پارس و آذرخش ملایر داشت، قول مساعد داد مشکل برق واحدهای فروسیلیس شهرک صنعتی جوکار در نشستی با متولیان برق منطق‌های باختر مورد بررسی قرار می‌گیرد تا هم برق مورد نیاز واحدهای موجود و هم طرح‌های توسعه‌ای این شرکت‌ها تامین شود.

عناوین برگزیده