به گزارش میمتالز، چندی پیش مدیرعامل فولاد هرمزگان از کاهش قیمت تمام شده تولید در این مجموعه خبر داد و گفت: فولاد هرمزگان در میان فولادیها بهترین عملکرد را از نظر کاهش قیمت تمام شده تولید داشته است، از اینرو درصد رشد سودآوری این شرکت در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
درواقع بر اساس این گفته باید انتظار افزایش قدرت رقابت پذیری بیشتر برای فولاد هرمزگان متصور بود.
اما پیش از بررسی هر موضوع دیگر باید به مساله قیمت تمام شده پرداخت که چه تعریفی را در اقتصاد به خود اختصاص داده است.
قیمت تمام شده یک محصول تولید شده به هزینههای مستقیمی گفته میشود که توسط آن شرکت یا بنگاه اقتصادی برای تولید کالا یا محصول صورت میگیرد. این بهای تمام شده شامل، هزینه موارد مصرفی در تولید کالا، هزینههای مستقیم نیروی کار و … است. درنتیجه فولاد هرمزگان باید در تمامی بخشهای موثر در تولید اقداماتی را انجام داده باشد که منجر به کاهش قیمت تمام شده شود.
این اقدامات باید در بخش تامین مواد اولیه، انرژی، تامین قطعات و نوسازی خطوط تولید، محیط زیست، حمل و نقل و دیگر فاکتورهای موثر در تولید صورت بگیرد تا در نهایت این مجموعه به کاهش قیمت تمام شده دست پیدا کند.
درحالی مدیرعامل فولاد هرمزگان از کاهش قیمت تمام شده خبر میدهد که در سال جاری هزینههای حمل و نقل، حقوق پرسنل و... با افزایش همراه شده است. از سویی دیگر مواد اولیه نیز در برههای به دلیل تنش میان روسیه و اوکراین هم در بازارهای جهانی با افزایش قیمت همراه شدند که این عوامل میتواند در رشد قیمت تمام شده تاثیر گذار باشد.
درنتیجه باید این موضوع را در بخشهای دیگر از جمله استفاده از روشهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی یا نوسازی خطوط تولید با همکاری شرکتهای دانش بنیان جستجو کرد.
درواقع با توجه به موارد مطرح شده، باید فولاد هرمزگان از روشهای زیرسقفی برای افزایش بهره وری استفاده کند تا بتواند میزان قیمت تمام شده را کاهش دهد. درواقع توجه به تکنولوژی و در کنار آن رعایت استانداردهای محیط زیستی میتواند در این بخش موثر باشد.
اما در کنار این موارد، کاهش قیمت تمام شده دستاورد مهم دیگری برای فولاد هرمزگان به همراه دارد و آن افزایش توان رقابتی است که بر میزان فروش این مجموعه اثر گذار خواهد بود. همچنین در بازارهای صادراتی و با توجه به مزیت نزدیکی به آبهای آزاد، کاهش قیمت تمام شده میتواند امتیاز خوبی برای حضور فولاد هرمزگان در بازارهای صادراتی است.
این در حالی است که در سال جاری چین و ترکیه در بازارهای منطقه تاخت و تاز بسیار داشتند که تهدیدی برای بازارهای صادراتی فولاد بود. اما حالا فولاد هرمزگان با توجه به کاهش قیمت تمام شده و در کنار آن افزایش کیفیت در حد استانداردهای جهانی، فرصتی در اختیار دارد که میتواند ارز آوری خود را افزایش دهد.
درواقع اصلیترین مزیت ایجاد شده برای فولاد هرمزگان میتواند در بازارهای صادراتی باشد که حالا با کاهش قیمت تمام شده سعی بر توسعه آن دارد. به هر میزان که قیمت تمام شده در بخش درون سازمانی فولاد هرمزگان کاهش پیدا کند این مجموعه توان رقابتی بیشتری کسب میکند. از سویی دیگر این صرفه جویی در هزینهها میتواند بر تامین نقدینگی طرحهای توسعه اثر گذار باشد.
فولاد هرمزگان با این اقدامات یک تیر و چند نشان را محقق کرده که در نهایت به افزایش سوددهی شرکت ختم میشود و میتواند سهم این مجموعه در بورس را افزایش دهد.
منبع: تیتر ۲۰