تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۴۶
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۲۶۸۵۳۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد؛

محدودیت تأمین برق و افزایش قیمت مواد اولیه، عامل کاهش تولید فولاد

محدودیت تأمین برق و افزایش قیمت مواد اولیه، عامل کاهش تولید فولاد
‌می‌متالز - معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: به دلیل محدودیت تامین برق و افزایش قیمت مواد اولیه تولید فولاد در خرداد و تیر نسبت به اردیبهشت‌ماه با کاهش مواجه شد که البته این کاهش به اندازه پارسال نیست.

به گزارش می‌متالز، وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد وضعیت تولید فولاد، اظهار کرد: هنوز آمار رسمی تولید فولاد تکمیل نشده، اما بر اساس برآورد‌ها در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه به دلیل محدودیت تأمین برق که از ۱۵ خرداد ماه اعمال شد، کاهش تولید داشتیم. البته نکته مهم این است که این کاهش تولید به اندازه کاهش تولیدی که پارسال داشتیم نیست.

وی افزود: سال گذشته بر اساس مصوبات، کارخانجات تا ۱۰ درصد دیماند کار می‌کردند که همین مساله موجب افت شدید تولید شده بود، اما امسال با توجه به اینکه محدودیت تامین برق بر اساس برنامه صورت گرفته، محدودیت‌ها مدیریت شد از این رو کاهش تولید فولاد در سال جاری به اندازه پارسال نیست.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: به نظر می‌رسد به صورت میانگین در تیر ماه کاهش تولید ۲۰ درصدی داشته باشیم.

یعقوبی تصریح کرد: عمده دلیل کاهش تولید فولاد محدودیت‌های برقی است، اما چند نکته دیگر نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ عدم توازن در زنجیره محصولات فولاد وجود دارد از این رو برخی از کارخانجات ذوب القایی توان ادامه کار ندارند. در حال حاضر این کارخانجات ۵ میلیون تن فولاد تولید می‌کنند، اما در کنار محدودیت‌های برقی، با افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی، هزینه تمام شده محصولاتشان با قیمت فروش همخوانی ندارد.

وی گفت: قیمت پایه‌ای که بورس کالا برای این محصولات در نظر می‌گیرد روز به روز در حال کاهش است در حالیکه این قیمت‌ها پاسخگوی هزینه تولیداتشان نیست بنابراین کارخانجات ذوب القایی یا کاهش تولید داده اند و یا به طور کلی تعطیل کرده اند.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد وضعیت صادرات فولاد نیز اظهار کرد: کاهش آنچنانی در صادرات فولاد نداشتیم، اما با توجه به اعمال عوارض صادراتی در ابتدای سال ۱۴۰۱، به نظر می‌رسد تاثیر این سیاست در تیر و مرداد خود را نشان دهد، زیرا قرارداد‌های فولاد ۲ تا ۳ ماهه است. پس از انتشار آمار رسمی کاهش تولید و صادرات را به وضوح خواهیم دید.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده