تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۲۶۹۳۴۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون گروه معدنی هلدینگ باما عنوان کرد؛

محصول استراتژیک نوین؛ حاصل تیزبینی استراتژی تولید مبارکه

محصول استراتژیک نوین؛ حاصل تیزبینی استراتژی تولید مبارکه
‌می‌متالز - معاون گروه معدنی هلدینگ باما گفت: شرکت فولاد مبارکه اقدام به تولید محصول استراتژیک فولاد الکتریکی کرده است که این محصول، ایران را به جرگه تولیدکنندگان معدود این محصول در جهان اضافه می‌کند. تولیدات استراتژیکی همچون فولاد‌های الکتریکی، آینده اقتصادی فوق العاده با توجه به تحولات انرژی در جهان دارند که شرکت بزرگ فولاد مبارکه در این زمینه پیشگام بوده است.

به گزارش می‌متالز، فولاد‌های الکتریکی که فولاد‌های سیلیسیم‌دار یا فولاد‌های ترانسفورماتور نامیده می‌شوند، فولاد‌هایی هستند که باید دارای خواص مغناطیسی مشخص و قابلیت نفوذ مغناطیسی بالا باشند. قیمت ورق فولاد‌های الکتریکی در مقایسه با فولاد‌های معمولی در وزن یکسان، بالاتر و در حدود دو برابر آن‌هاست در نتیجه سود خالص آن‌ها در مقایسه با فولاد‌های معمولی بیش‌تر خواهد بود.

تولید تختال فولاد الکتریکی نیز گامی در راستای ورود به این عرصه است و این تختال فرآیند‌های نورد گرم و سرد را نیز پشت سر می‌گذارد. با اقدام اخیر فولاد مبارکه، ایران به جمع تولیدکنندگان تختال فولاد‌های الکتریکی پیوست.

این تختال برای نخستین بار در کشور و با ۱/۸ درصد سیلیسیم تولید شده است که البته تولید این نوع فولاد‌ها حتی در خارج از کشور هم به‌صورت محدود و توسط تولیدکنندگان خاص انجام می‌شود.

ابوالفضل صالح آبادی، معاون گروه معدنی هلدینگ باما در خصوص تختال فولاد‌های الکتریکی عنوان کرد: شرکت فولاد مبارکه اقدام به تولید محصول استراتژیک فولاد الکتریکی کرده است که این محصول، ایران را به جرگه تولیدکنندگان معدود این محصول در جهان اضافه می‌نماید. چین، ژاپن و ایالات متحده آمریکا سه کشور اول در تولید این محصول به حساب می‌آیند.

وی افزود: فولاد الکتریکی یک محصول فولادی منحصر به فرد است که از خواص فرومغناطیسی آهن استفاده می‌کند. فولاد‌های الکتریکی پر مصرف‌ترین مواد (بیش از ۹۰ درصد حجمی) در بین تمام مواد مغناطیسی نرم هستند. فولادی‌ها الکتریکی در هسته دستگاه‌های الکترومغناطیسی مانند موتورها، ژنراتور‌ها و ترانسفورماتور‌ها به دلیل توانایی مواد فرومغناطیسی سیم پیچ‌های حاصل جریان استفاده می‌شوند. این مواد موجب افزایش مفید گشتاور و در نتیجه توان خروجی در تجهیزات الکترومغناطیسی می‌شوند. از منظر اقتصادی باید اشاره نمود درآمد تولید شده در بخش انرژی در بازار فولاد الکتریکی در سال ۲۰۲۱ با سرعت بالایی رشد کرده است. تفاضل بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به میزان بیش از ۶ درصد افزایش یافته و بازار فولاد‌های الکتریکی را قادر ساخت تا رشد سالانه بیش از ۵ درصدی را، در سال ۲۰۲۱ ثبت کنند؛ این رشد را می‌توان به افزایش پروژه‌های تولید و انتقال برق در سرتاسر جهان نسبت داد.

معاون گروه معدنی هلدینگ باما خاطرنشان کرد: تقاضا برای فولاد‌های الکتریکی به طور مداوم و شگفت آور برای کاربرد‌های متنوع در صنایع مصرفی افزایش یافته است از عوامل کلیدی افزایش تقاضا برای فولاد الکتریکی شامل ابتکاراتی است که برای تقویت مراکز توزیع برق در کشور‌های در حال توسعه انجام شده است و شرکت‌های پیشرو در تولید فولاد بر گسترش ظرفیت‌های تولید و توزیع خود در کشور‌های مختلف تمرکز دارند.

صالح آبادی اظهار داشت: بخش خودرو در میان صنایع مصرفی نهایی، پیشرو است که بر تقاضای فولاد الکتریکی تاثیر میگذارد علاوه بر این انتظار می‌رود که گسترش بازار جهانی خودرو‌های الکتریکی به تقاضا برای مواد موثر EV کمک کند. حال ایران با توجه به آنکه امروز دهمین تولید کننده فولاد در جهان است و برنامه‌های توسعه خود را برای تبدیل شدن به رتبه‌های ششم و یا پنجم جهان دنبال می‌کند نیازمند آن بود که در زمینه تولیدات استراتژیکی همچون فولاد‌های الکتریکی که آینده اقتصادی فوق العاده با توجه به تحولات انرژی در جهان دارند سرمایه‌گذاری و رشد نماید که به حمدالله شرکت بزرگ فولاد مبارکه در این زمینه پیشگام بوده است و با تولید تختال موردنیاز فولاد‌های الکتریکی زمینه ورود ما به این عرصه را فراهم کرده است.

وی اشاره کرد: امید است در سایه منویات مقام معظم رهبری (مدظله) که شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی قرار دادند؛ این دست تولیدات استراتژیک و دانش بنیان ظرفیت‌های تولید ثروت را برای کشور عزیزمان ایران فراهم آورد. مطمئناً می‌بایست با نگاه بلند مدت ضمن توسعه صنایع پایین دستی، صنایع فولاد‌های الکتریکی در کشور ظرفیت آفرینی بیشتر، بازار‌های صادراتی این محصولات را علی الخصوص در کشور‌های در حال توسعه افزایش داد تا ضمن ایجاد تعامل با بازار‌های جهانی در دوره تحریم‌های ظالمانه غرب نسبت به ایران این تهدیدات را به فرصت‌های ارزآوری تبدیل نماییم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده