تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۰۳
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۲۷۰۴۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پیمان حدادی دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار پاسخ می‌دهد:

ماجرای تخصیص ۳۰ درصد سود سهام عدالت به توسعه استان‌ها چیست؟

ماجرای تخصیص ۳۰ درصد سود سهام عدالت به توسعه استان‌ها چیست؟
‌می‌متالز - یکی از دغدغه‌های برخی سهامداران عدالت، طرح موضوع تخصیص ۳۰ درصد از سود سهام عدالت به توسعه استان‌ها است.

به گزارش می‌متالز، یکی از دغدغه‌های برخی سهامداران عدالت، طرح موضوع تخصیص ۳۰ درصد از سود سهام عدالت به توسعه استان‌ها است.

پیمان حدادی دستیار ویژه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت در این خصوص بیان کرد: اصلاً قرار نیست از سودی از این بابت کسر شده یا اضافه شود. در حال حاضر طبق آیین نامه آزادسازی سهام عدالت، هیات مدیره شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت می‌توانند ۳۰ درصد از پرتفوی شرکت را فروخته و در طرح‌های مختلف از جمله طرح‌های همان استان، سرمایه گذاری کنند. اما احتمالا فروش ۳۰ درصد پرتفوی سهام عدالت که عدد بسیار بزرگی هم هست، منتفی خواهد شد. با منتفی شدن فروش ۳۰ درصد از پرتفوی شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت، مدیران این شرکت باید منابعی در اختیار داشته باشند تا با سرمایه‌گذاری آن منابع، سودآوری داشته باشند. یکی از چند پیشنهاد مطرح شده برای تامین منابع، این بوده که این منابع از محل ۳۰ درصد سود سالانه سهام عدالت تامین گردد که البته ۳۰ درصد از سود سهام عدالت بسیار کمتر از رقمی است که در صورت فروش ۳۰ درصد از پرتفوی سهام عدالت شرکت‌های سرمایه گذاری استانی، تامین می‌شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، در بحث سرمایه گذاری شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت روی طرح‌های مختلف، باید روی عملکرد مدیران این شرکت‌ها و سرمایه گذاری‌های انجام شده (چه در همان استان و چه در سایر استان ها) نظارت شود و در این خصوص دستورالعملی هم در حال تهیه است. موضوع مهم اینجاست که سهامداران عدالت که روش غیر مستقیم را برای مدیریت پرتفوی خود برگزیده اند، سهامدار یک شرکت سرمایه گذاری محسوب می‌شوند. به همین دلیل هم سودی که سهامداران این شرکت‌ها دریافت می‌کنند، سود حاصل از تمام فعالیت‌های شرکت خواهد بود. در حال حاضر، سود شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت از محل سود تقسیمی ۳۶ شرکت سرمایه پذیر که در پرتفوی سهام عدالت وجود دارند، محقق شده است. طبیعی است که در شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت همچون سایر شرکت‌های سرمایه گذاری، ممکن است در مجمع تصمیم به تقسیم بخشی از سود بگیرند و اینطور نیست که همچون سال‌های گذشته، تمام سود شناسایی شده سهام عدالت بین سهامداران عدالت (روش غیر مستقیم) توزیع گردد. البته کل سود تقسیمی ۳۶ شرکت پرتفوی سهام عدالت بین سهامدارانی که روش مستقیم را برگزیده اند، توزیع خواهد شد. البته اجرای این طرح منوط به تصویب در شورای عالی بورس خواهد بود.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده