تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۲۸
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۲۷۱۲۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صندوق بین‌المللی پول: ذخایر ارزی در دسترس ایران ۴۱میلیارد دلار شد/ رشد ۳برابری در دولت سیزدهم + نمودار

صندوق بین‌المللی پول: ذخایر ارزی در دسترس ایران ۴۱میلیارد دلار شد/ رشد ۳برابری در دولت سیزدهم + نمودار
‌می‌متالز - صندوق بین‌المللی پول از رشد بیش از ۳برابری ذخایر ارزی در دسترس ایران با روی کار آمدن دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش می‌متالز، آمار‌های منتشرشده از سوی صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد با آغاز فعالیت دولت سیزدهم در ایران ذخایر ارزی در دسترس ایران افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته است که این امر نشان‌دهنده دیپلماسی فعال این دولت و موفقیت سیاست‌های آن در مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکاست.

این نهاد بین‌المللی از سال ۲۰۱۹ در اقدامی تأمل‌برانگیز به‌دنبال اتخاذ سیاست فشار حداکثری از سوی دولت ترامپ علیه ایران به‌یک‌باره رقم ذخایر ارزی ایران را از ۱۲۲.۴۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۱۴.۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ کاهش داد و در توجیه اقدام خود اعلام کرد رقم ذخایر ارزی در دسترس دولت ایران را اعلام کرده است؛ یعنی ذخایری که آماده و تحت کنترل مقامات مالی کشور است و در خارج از دسترس تحریم‌ها قرار دارد.

این نهاد، ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۰ را نیز کاهش داد و کل ارز در دسترس ایران طی این سال را ۱۲.۴۳ میلیارد دلار اعلام کرد.

اما به‌اذعان صندوق بین‌المللی پول از سال ۲۰۲۱ و با روی کار آمدن دولت سیزدهم در ایران روند نزولی ذخایر ارزی در دسترس ایران معکوس شده و با شیب تندی به‌سمت بالا در حرکت بوده است به‌طوری که در این سال ذخایر ارزی در دسترس ایران ۸.۸۸ میلیارد دلار نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته و به ۲۱.۳۱ میلیارد دلار رسیده است.

در سال ۲۰۲۲ نیز بر اساس آمار انتظاری صندوق بین‌المللی پول ذخایر ارزی در دسترس ایران با افزایش حدود ۲ برابری نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۴۱.۳۹ میلیارد دلار رسیده است.

بر این اساس با روی کار آمدن دولت سیزدهم ذخایر ارزی در دسترس ایران رشد ۲۳۲ درصدی داشته و از ۱۲.۴۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۴۱.۳۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

صندوق بین‌المللی پول: ذخایر ارزی در دسترس ایران ۴۱میلیارد دلار شد/ رشد ۳برابری در دولت سیزدهم + نمودار
رشد بیش از ۳ برابری ذخایر ارزی در دسترس ایران در حالی رخ داد که با آغاز فعالیت دولت سیزدهم دیپلماسی فعالی در پیش گرفته شد و با هدف خنثی کردن تحریم‌ها توسعه تجارت با کشور‌های همسایه، انجام مبادلات تجاری با پول‌های ملی و مبادلات مالی از طریق سازوکار‌های محلی در اولویت قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده