تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۲۷۱۳۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۳۸ درصدی پرداخت تسهیلات/ صورت مالی ۱۶۵ شرکت دولتی منتشر می‌شود

رشد ۳۸ درصدی پرداخت تسهیلات/ صورت مالی ۱۶۵ شرکت دولتی منتشر می‌شود
‌می‌متالز - معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ۸۳.۲ درصد مجموع مانده سپرده‌های بانکی در قالب تسهیلات به مردم پرداخت شده است، گفت: در ۲ ماه اول امسال ۳۷۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که نسبت به پارسال ۳۸ درصد رشد دارد.

به گزارش می‌متالز، سیدعباس حسینی، معاون امور بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز در نشست خبری در محل این وزارتخانه اظهار کرد: سه سیاست شفافیت، عدالت و حمایت از تولید در مورد بانک‌ها دنبال می‌شود.

وی افزود: رقم کل نقدینگی کشور در پایان خرداد از ۵ هزار و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان‌گذشت که الان این رقم از ۵ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم عبور کرده است.

به گفته وی، کل سپرده شبکه بانکی در پایان خردادماه امسال ۵ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بود که از این رقم ۵ هزار هزار میلیارد تومان سپرده ریالی و بقیه سپرده ارزی بوده است.

وی ادامه داد: همچنین ۴۴۰۰ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات جاری و غیرجاری تا پایان خردادماه داشتیم که اگر سپرده قانونی را از آن کم کنیم، ۸۳.۲ درصد از مانده سپرده بانکی در قالب تسهیلات به مردم پرداخت شده است.

وی در مورد مانده تسهیلات غیرجاری (تسهیلات معوق) گفت: از ۴۴۰۰ هزار میلیارد تومان ۳۶۱ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات غیرجاری است؛ یعنی نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات بانکی حدود ۸.۱ درصد است.

معاون وزیر اقتصاد همچنین گفت:‌از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی ۵ درصد برای بخش کشاورزی، ۳۳ درصد بخش صنعت، ۵ درصد برای مسکن و ساختمان، ۱۰ درصد برای بازرگانی و ۳۷ درصد برای خدمات پرداخت شده است، البته سال گذشته در اسفند تا ۵۳ درصد تسهیلات به بخش خدمات اختصاص یافته است. همچنین ۱۱ درصد تسهیلات به خانوار‌های کشور پرداخت شده است.

حسینی این را هم گفت: در دو ماه اول امسال ۳۷۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که در مدت مشابه سال قبل این رقم ۲۷۴ هزار میلیارد تومان بوده که امسال با ۳۸ درصد رشد همراه شده است.

حسینی در مورد مانده تسهیلات قرض‌الحسنه بانک‌ها گفت: در پایان اردیبهشت ماه ۳۱۸ هزار میلیارد تومان مانده سپرده قرض‌الحسنه بوده که ۱۰۵ درصد آن که در بانک‌ها سپرده‌گذاری شده است به صورت قرض‌الحسنه پرداخت شده است.

صورت‌های مالی ۱۶۵ شرکت دولتی در هفته دولت منتشر می‌شود

حسینی افزود:‌برای صورت‌های مالی سال ۹۸ تعداد ۲۹۸ شرکت دولتی و برای سال مالی ۹۹ تعداد ۳۲۱ شرکت دولتی صورت‌های مالی خود را از طریق سامانه کدال به صورت عمومی اطلاع‌رسانی کردند و امسال در هفته دولت صورت‌های مالی ۱۶۵ شرکت از طریق کدال اطلاع‌رسانی عمومی می‌شود.

وی همچنین گفت: بانک‌ها در هفته دولت میز خدمت به مدت دو هفته برگزار می‌کنند و پاسخگوی سوالات و خواسته‌های مردم خواهند بود.

حسینی این را هم گفت:‌مجموع حق بیمه دریافتی شرکت‌های ۳۴‌گانه بیمه در ایران سال گذشته به ۱۱۵ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به تولید ناخالص داخلی کشور ۱.۸۷ درصد است البته ضریب نفوذ نسبت به سال قبل کاهش یافته، اما رتبه منطقه‌ای ایران در ضریب نفوذ رشد پیدا کرده است.

وی گفت: ضریب نفوذ بیمه باید به ۷ درصد برسد و ضریب نفوذ در سال قبل ۲.۱۷ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱.۸۶ درصد کاهش یافته است.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموع خسارت‌های پرداختی توسط شرکت‌های بیمه در سال گذشته ۶۵ همت بوده که نسبت به سال قبل از ۵۰ درصد افزایش برخوردار شده نسبت خسارت و حق بیمه دریافتی ۵۶.۴ درصد بوده است.

حسینی در مورد بیمه زندگی به عنوان یک شاخص مهم در صنعت بیمه گفت: مجموع پرتفوی بیمه زندگی ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان بود در حالی که سال قبل این رقم ۱۲.۵ همت بوده یعنی ۴۵ درصد رشد کرده، سهم بیمه زندگی از پرتفوی بیمه ۱۶ درصد و سهم کل بیمه از تولید ناخالص داخلی ۱.۸۷ درصد شده است که باید این رقم به ۷ درصد برسد.

وی همچنین در مورد پوشش بیمه‌ای سفر اربعین گفت:‌نرخ حق بیمه دریافتی از زائران اربعین مانند سال‌های قبل ۱۸۵۰۰ تومان است در حالی که پوشش خدمات بیمه‌ای دو برابر شده و اگر بخواهیم نرخ واقعی دریافت شود بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت:‌برای افزایش سرمایه بانک‌های دولتی بر اساس بند «د» تبصره ۱۸ قانون بودجه از محل واگذاری سهام و سهم‌الشرکه دولت که از طریق خصوصی‌سازی انجام می‌شود امسال ۳۵ همت برای کفایت سرمایه بانک‌های دولتی اختصاص می‌یابد.

وی همچنین گفت: از سود کسر شده از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ۱۰۰ درصد صرف افزایش سرمایه شده و سرمایه این بانک از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

حسینی در مورد واگذاری اموال مازاد بانک‌ها گفت:‌برنامه تحولی جدی در پیش است قرار است پالایشگاه شازند اراک از سوی بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی واگذار شود.

*۱۲ پیشنهاد برای رفع ناترازی بانک‌ها ارائه شد

وی همچنین گفت:‌۱۲ پیشنهاد برای رفع ناترازی بانک‌ها ارائه شده است همچنین برای وصول مطالبات بانک‌ها از دولت برنامه مفصلی تدوین شده است.

وی در مورد اینکه کل مطالبات بانک‌ها از دولت چقدر است، گفت:‌طبق صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و مورد تأیید سازمان حسابرسی کل کشور تا پایان سال ۹۸، ۱۵۰ همت مطالبات بانک‌ها از شبکه بانکی بوده که برنامه داریم به تدریج این مطالبات از دولت وصول شود.

وی گفت:‌سقف تسهیلات پرداختی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای افراد حقیقی و حقوقی از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان و برای حقوقی از ۱۰۰ میلیون به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

حسینی همچنین گفت: به مناسبت هفته دولت تمام کسانی که متقاضی وام ازدواج بوده‌اند و پرونده آن‌ها تا ۲۹ مرداد ماه تکمیل شده باشد در هفته دولت وام ازدواج آن‌ها پرداخت می‌شود.

وی همچنین با اشاره به جلسه مدیران شبکه بانکی با رئیس‌جمهور در اواخر دی ماه سال گذشته گفت: طی دستور رئیس‌جمهور مبنی بر آسان شدن پرداخت تسهیلات خرد تا ۱۵ مرداد امسال ۵۹۴ هزار و ۸۷۷ نفر تسهیلات خرد به میزان مجموع ۲۱ همت از شبکه بانکی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای هر نفر دریافت کرده‌اند.

تسهیلات بدون ضامن پرداخت می‌شود

وی گفت: مطابق سخنان رئیس‌جمهور قرار شد پرداخت تسهیلات خرد کم کم از روش تسهیلات در قبال ضامن به تسهیلات در قبال اعتبارسنجی تبدیل شود و تسهیلات بدون ضامن در این راستا پرداخت می‌شود. در دو ماه پایانی سال گذشته ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد با میانگین مبلغ ۳۵ میلیون تومان به افراد پرداخت شده است.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: از ابتدای تصویب وام ازدواج در سال ۸۷ تا کنون ۱۳ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر وام ازدواج به مبلغ کل ۲۵۸ هزار میلیارد تومان دریافت کرده‌اند در سال گذشته ۹۲۴ هزار نفر وام ازدواج جمعا به مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان گرفته و امسال تا کنون ۳۷۳ هزار و ۹۱۷ نفر مجموعا به مبلغ ۵۱ همت وام ازدواج از شبکه بانکی دریافت کرده‌اند.

وی در مورد وام قرض‌الحسنه فرزندآوری گفت: ۲۷۳ هزار و ۴۱۸ نفر وام فرزندآوری جمعا به مبلغ ۱۱ هزار میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

حسینی در مورد فروش اموال مازاد بانک‌ها گفت: بر اساس تکلیف قانون در نیمه دوم سال گذشته ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سهام و ۳۴۰۰ میلیارد تومان اموال دولت واگذار شد جمعا ۶۷۰۰ میلیارد تومان واگذاری صورت گرفته همچنین در کل سال گذشته با احتساب اقدامات دولت قبل ۷۳۰۰ میلیارد تومان واگذاری صورت گرفته و در یکسال عملکرد دولت کنونی تا امروز ۸۲۰۰ میلیارد تومان واگذاری‌های دولتی انجام شده است.

وی همچنین با بیان اینکه صندوق بیمه حوادث ساختمان و حوادث طبیعی در اواخر دولت قبل مصوب شد گفت: این صندوق تا کنون با سرپرست اداره می‌شد و هنوز عملیاتی نشده بود در دولت کنونی این امکان فراهم شد و مدیریی برای این صندوق محسوب شده و ساختار این صندوق در هفته دولت ابلاغ می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده