تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۵۸
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۲۷۱۴۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس کل سازمان امور مالیاتی:

مالیات اموال مازاد بانک‌ها طبق قانون دریافت می‌شود/ مردم شماره کارت پزشکان را به سازمان مالیاتی اعلام کنند

‌می‌متالز - رییس کل سازمان امور مالیاتی از شناسایی ۵۰۰ هزار مورد خانه لوکس برای دریافت مالیات خبر داد و گفت: طبق قانون نسبت به دریافت مالیات از اموال مازاد بانک‌ها اقدام می‌کنیم.

به گزارش می‌متالز، داوود منظور؛ رئیس سازمان امور مالیاتی صبح امروز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت و در تشریح عملکرد یکساله دولت، بر حرکت سازمان مالیاتی به سمت مودی محوری تاکید کرد.

وی عنوان کرد: مدیران سازمان را مکلف کرده‌ایم در هفته دولت دو ساعت ابتدای صبح را به پاسخگویی به مراجعات مردم اختصاص دهند. همچنین میز خدمت برای ارائه مشاوره به مردم در ادارات راه‌اندازی می‌شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: اقداماتی در راستای فشار بر بخش رسمی اقتصاد و تلاش برای مبارزه با فرار مالیاتی انجام شده است. همچنین حرکت ما به سمت مالیات ستانی الکترونیک بوده تا مردم نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند و از طریق نرم افزار‌هایی در بستر اینترنت انجام دهند.

وی درباره دریافت مالیات از اموال مازاد بانک‌ها گفت: طبق قانون نسبت به دریافت مالیات از اموال مازاد بانک‌ها اقدام می‌کنیم.

منظور درباره دریافت مالیات از خانه‌های خالی خاطرنشان کرد: در این زمینه نخستین اقدام، شناسایی این خانه‌ها است که در سال قبل انجام شد. تا پایان تیرماه بیش از ۵۰۰ هزار مورد شناسایی و حدود ۱۰ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان مالیات برای آن‌ها تعیین و به صورت پیامکی در چند نوبت به اطلاع مالکان رسانده شد.

وی افزود: تا پایان مرداد ماه باید مالیات‌ها پرداخت شود و در غیر این صورت مودیان ۲.۵ درصد مبلغ مالیات جریمه می‌شوند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی درمورد خودرو‌های لوکس هم بیان کرد: تا دیروز ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس پرداخت شده است.

منظوربا بیان اینکه امسال ۶۰۰۰ مورد اعتراض در سامانه سوت زنی سازمان ثبت شده که عمدتا مربوط به اعتراض مردم نسبت به پزشکان و نداشتن کارتخوان بوده است، گفت: پزشکان بدانند که مالیات آن‌ها را از اطلاعات کارت به کارت آن‌ها دریافت خواهیم کرد. مردم هم باید شماره کارت‌هایی که به آن‌ها ارائه می‌شود را به سازمان مالیاتی اطلاع بدهند تا مبنای بررسی و دریافت مالیات از پزشکان قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: تمرکز دولت بیش از هر چیز روی فرار مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی است تا فشار از دوش مودیان فعلی برداشته شود، همه اطلاعات بانکی افراد به دست ما می‌رسد و فعالان اقتصادی خودشان را زحمت ندهند.

وی با اشاره به اینکه کتمان درآمد، جرم است، گفت: هم اکنون در حال تشکیل پرونده کیفری برای فراریان مالیاتی هستیم که در یک مورد حکم ۱۰ سال زندان صادر شده است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: اگر کسی معوقه مالیاتی داشته باشد، هشدار می‌دهیم و در صورت خودداری از پرداخت مالیات، حساب آن‌ها را می‌بندیم و آن‌ها را ممنوع الخروج می‌کنیم. در سال جاری ۲۵۰۰ نفر ممنوع الخروج شده‌اند و از محل ممنوع الخروجی، ۱۲۰۰ میلیارد تومان وصول مالیاتی داشته‌ایم.

منظور ادامه داد: از مجموع ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اظهارنامه‌ای که امسال ارائه شده، برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مالیات صفر در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر ضرورت تفکیک حساب تجاری و شخصی گفت: یکی از اقدامات مشترک با بانک مرکزی این است که حساب‌های شخصی و تجاری تفکیک شود. مقدمات کار انجام شده و بانک مرکزی هم مصوبات مربوطه را از شورای پول و اعتبار دریافت نموده که احتمالا طی روز‌های آینده درباره اطلاع رسانی می‌کند. تلاش می‌کنیم این کار تا پایان سال به سرانجام برسد.

رئیس سازمان امور مالیاتی توضیح داد: حساب تجاری به معنی فروش است در این بین اگر حسابی غیرتجاری اعلام شود، اما برای امور تجاری استفاده شود را بررسی می‌کنیم، اگر تعداد دفعات واریز به حساب از حالت عادی بیشتر باشد، جزو حساب‌های مشکوک به تجاری تلقی می‌شود و با آن‌ها مانند حساب تجاری برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به ساماندهی پوز فروشگاهی در همکاری مشترک با بانک مرکزی گفت: در سال گذشته ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار پوز ساماندهی شد که در این بین حدود ۹ میلیون پوز را خود افراد غیر فعال کردند و بقیه پوز‌ها یعنی حدود ۹ میلیون دستگاه به پرونده مالیاتی متصل شد.

وی ادامه داد: مرحله بعد کار مشترک ما و بانک مرکزی، تفکیک حساب‌های شخصی و تجاری است. یعنی اگر کسی مشتریان را مجبور به کارت به کارت کرد ما متوجه می‌شویم به آن حساب به عنوان مشکوک به تجاری برخورد می‌کنیم.

منظور خاطرنشان کرد: اصل مالیات‌های معوق شده از گذشته تا امروز ۷۰ هزار میلیارد تومان است. البته متاسفانه این رقم مربوط به کسانی است که هم اکنون برای ما قابل شناسایی نیستند، مانند شرکت‌های کاغذی صوری که در حال پیگیری و شناسایی آن‌ها هستیم. مورد دیگر، کارت‌های بازرگانی موقت یکساله است که به اسم افراد غیر مطلع صادر شده است. به عنوان مثال به اسم افراد کهنسال یک روستا کارت بازرگانی یکساله گرفته و با آن خودرو وارد کرده بودند.

وی افزود: مردم باید هوشیار باشند که کسی به اسم آن‌ها کارت بازرگانی نگیرد چرا که موقع دریافت مالیات این افراد گیر می‌افتند. مردم باید درباره حساب‌های اجاره‌ای نیز هوشیار بوده و حساب خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده