تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۱۱
بازدید: ۱۹۱
کد خبر: ۲۷۲۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هزینه بالای فاصله سطوح صنعتی

می متالز - در دوره جدیدی از صنعت به سر می‌بریم؛ دوره‌ای که از آن به نام «انقلاب صنعتی چهارم» نام می‌برند.
هزینه بالای فاصله سطوح صنعتی

به گزارش می متالز، انقلاب اول صنعتی با ظهور ماشین بخار و انقلاب صنعتی دوم با تولید انبوه و استفاده از جریان الکتریسیته اتفاق افتاد. پس از آن انقلاب سوم صنعتی با ظهور رایانه‌ها و خودکارسازی فرآیندها به وجود آمد و امروز دوره هوش مصنوعی، ابرداده‌ها و اینترنت اشیاست.
انقلاب چهارم صنعتی در صنایع فولاد و صنعت نسوز در جهان نیز تاثیر خود را گذاشته و امروز، کارخانه‌های فولاد و تولیدکنندگان نسوز از هوش مصنوعی برای تحلیل داده‌ها، پیش‌بینی‌ها و تصمیم‌سازی‌ها استفاده می‌کنند. سنسورهای متنوع در تمام بخش‌های تولیدی، وظیفه دریافت داده‌ها را برعهده دارند. داده‌ها در فضای ابری یا سرورهای عظیم جمع‌آوری می‌شوند و ابرداده‌ها را تشکیل می‌دهند. هوش مصنوعی داده‌ها را تحلیل کرده و پیش‌بینی‌های مورد نیاز را به‌دست می‌دهند، روبات‌ها وظیفه انجام بسیاری از امور را برعهده گرفته‌اند و نتیجه همه این اقدام‌ها، منجر به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، کاهش توقفات و تولید محصولاتی شده که نیاز مشتریان را در هر کجای جهان، با هر خواسته‌ای برآورده کنند.۵۰ سال پیش، مصرف نسوز در صنایع فولاد حدود ۵۰ کیلوگرم به ازای هر تن فولاد بود. این مقدار امروز در کل زنجیره تولید فولاد به حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم بر تن محصول نهایی رسیده که دستاوردی چشمگیر به شمار می‌رود اما با روند جدید و انقلاب چهارم صنعتی، پیش‌بینی می‌شود با استفاده از هوش مصنوعی، شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، کاهش مصرف نسوزهای شکل‌دار و استفاده بیشتر از نسوزهای بی‌شکل، استفاده از بایندرهای جدید به‌ویژه مواد نانو، افزایش سرعت نصب نسوزها با کمک روبات‌ها، کاهش زمان زینتر شدن و اتلاف انرژی، بهینه‌سازی ترکیب مواد اولیه و افزایش کیفیت آنها، پیشرفت‌های چشمگیر در تولید افزودنی‌های نسوز با کمک هوش مصنوعی، تولید محصولات و راهکارهای ویژه هر مشتری و هر نیاز، استفاده از فرآیندهای بهینه به کمک دستاوردهای ناشی از انقلاب چهارم صنعتی و بهبود عملکرد لایه‌های ایمنی و مصرف نسوز در صنایع فولاد بیش از پیش کاهش یابد. این فقط گوشه‌ای از تغییرات ناشی از انقلاب چهارم صنعتی است.
همه اینها در زمانی اتفاق می‌افتد که کشور ما درگیر چالش‌های ناشی از تحریم و کاهش رشد اقتصادی و افت ارتباطات بین‌المللی با پیشروان صنعت جهان است. امید است که صنعت کشورمان از این جهش صنعتی جهانی عقب نماند چراکه با وجود رقابت در عرصه بین‌المللی، پر کردن فاصله سطح صنعتی در آینده بسیار پرهزینه است و تهدیدهای فراوانی متوجه صنعت کشور خواهد شد. چاره‌ای نیست. باید شرایط فعلی را درک و برای تضمین بقای صنعت در آینده، تلاش بیشتر کرد.

حسام ادیب - رئیس هیات مدیره گروه دانش‌بنیان پاترون

عناوین برگزیده