به گزارش میمتالز، مهدی محرمی شاماسبی اظهار کرد: وفق مفاد تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی، انتخابات اتحادیهها در دور اول با حضور حداقل یکسوم اعضاء و در صورت عدمدستیابی به حد نصاب مذکور، در دور دوم با حضور حداقل یکچهارم اعضاء رسمیت مییابد.
وی ادامه داد: وجود بیش از ۱۰۰ کاندیدای هیات مدیره و عضو صنفی و اطلاع رسانی مشدد توسط شبکههای مجازی و نیز حمایت رئیس اتحادیه املاک از برخی کاندیداها و حضور در مراسم و همایشهای تبلیغاتی بعضی از گروههای انتخاباتی، نوید برگزاری یک انتخابات پرشور را میداد.
وی در عین حال افزود: این در حالی بود که علیرغم تمدید زمان انتخابات در دو مرحله، انتخابات به دور دوم رفت و در دور دوم نیاز به حضور یک چهارم اعضا است.
کارشناس مسکن با تشریح دلایل به حد نصاب نرسیدن انتخابات اتحادیه املاک، گفت: یکی از موارد قرارگیری محل انتخابات در مرکز شهر است که همواره از ترافیک نسبی برخوردار بود و دسترسی را با مشکل مواجه میکرد.
وی ادامه داد: ساماندهی نامناسب رای دهندگان برای مراجعه به محل اخذ آراء به گونهای که برخی شرکت کنندگان بعد از مدتی در صف ماندن از رای دادن منصرف شده و به محل کار خود برگشتند.
وی با اشاره به اینکه انتخابات نباید در روز کاری و وسط هفته برگزار میشد، تصریح کرد: یکی دیگر از موارد، نارضایتی نسبی اعضای اتحادیه مشاوران املاک از شرایط حاکم بر اتحادیه به ویژه در حمایت اتحادیه از اعضا در مقوله نرخ حق الزحمه و مالیات بر ارزش افزوده نیز یکی دیگر از دلایل مشارکت پایین در انتخابات است.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران یادآور شد: تبصره ۶ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی در انتخابات رعایت نشد.
در زمان حاضر اتحادیه املاک حدود ۱۲ هزار عضو دارای مجوز دارد و برای دور دوم انتخابات هیات مدیره این باید حدود ۳۰۰۰ نفر در آن شرکت کنند. دو روز قبل یعنی ۷ شهریور و پس از تبلیغات عجیب و غریب و صرف هزینههای بالا انتخابات هیات مدیره اتحادیه املاک برگزار شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم