به گزارش میمتالز، امیرحسین صفایی از مدیران یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: این شرکت در حوزه معدن و اطلاعات مکانی محصولی را تولید و توسعه داده است که باری را از روی دوش معدن برداشته است.
وی گفت: امروز معدنداری به صورت خیلی سنتی انجام میشود و دادهها پراکنده است و نقشهبرداریها و محاسبات احجامی که انجام میشود خیلی شفاف نیست. با تحقیق و توسعهای که در معادن انجام شده است یک وب اپلیکیشنی (پیتمپ) را طراحی کردیم که تمام دادههای معدن در آن مینشیند و احجام استخراج شده به صورت جدول و نمودار در این وباپلیکیشن نمایش داده میشود.
صفایی گفت: نرمافزارهایی که هزینه زیادی باید برای خرید آن انجام دهیم در این میان حذف شده و نرمافزار خود را ارائه کردیم. یکی از اهداف ما سازمانهای نظارتی هستند که نظارت برای آنها شفافتر میشود. امروز سازمان نظام مهندسی معدن، نقشهبرداری انجام میدهد، اما هیچ بستر و پایگاه دادهای وجود ندارد و حتی برای محاسبه حجم نیز هیچ مبنایی وجود ندارد.
وی ادامه داد: این سامانه کمک میکند تا این روال شفافتر شود و اینکه مقدار ماده معدنی که از معدن خارج میشود برای خود معدندار شفاف شود که این امر در نهایت به بهرهوری معدن نیز کمک میکند. این نرمافزار برای نخستین بار در کشور انجام شده است و در دنیا نیز یک استارتآپ کانادایی در حد ایده مطرح کرده است که هنوز به بهرهبرداری نرسانده است.
صفایی تصریح کرد: ما برای رسیدن به این بلوغ، شاید نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه کردهایم و به تازگی نیز عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شدهایم و اعضای این تیم فناور نیز همگی عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هستند.
یازدهمین نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری معدن و صنایع معدنی ایران، امروز آغاز شده است و تا ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ در محل مصلی امام خمینی (ره) ادامه خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری تسنیم