به گزارش می متالز، صنعت گاز پس از پیروزی انقلاب اسلامی با سرلوحه قرار دادن شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و با اهدافی نظیر رهایی از وابستگی در صنایع زیربنایی، صرفهجویی ارزی، خودباوری، توسعهبخشی، طراحی متناسب با نیاز و ... گامهای بزرگی با هدف خودکفایی در ساخت کالاها و قطعات مورد نیاز صنعت گاز برداشته و در این مسیر، بالا بردن کیفیت در حد استانداردهای ملی و جهانی، استفاده حداکثری از امکانات داخل کشور، تحویل بهموقع و قیمت مناسب را در رأس فعالیتهای خود قرار داده است، به گونهای که اکنون بسیاری از اقلام مورد نیاز صنعت گاز کشور ازسوی تولیدکنندگان داخلی طراحی و تولید میشوند.
در بخش گازرسانی که شامل شبکه شهری و ایستگاههای تقلیل فشار است، بیش از ۴۰۰ قلم کالا استفاده میشود که بیش از ۹۸ درصد آن از جمله لوله، اتصالات فولادی و پلیاتیلن، شیرآلات، کنتور، رگولاتور و... که متراژ و تیراژ بالایی نیز دارند در داخل کشور تولید میشود، همچنین در بخش انتقال گاز نیز بیش از ۵۰۰ قلم کالا استفاده میشود که بیش از ۹۰ درصد آن در داخل کشور و به دست مهندسان توانمند این مرز و بوم ساخته میشود.
در بخش تهیه تجهیزات پالایشگاهی نیز بیشتر تجهیزات فلزی و مخازن تحت فشار مانند اسکرابر، جداکننده (Separator) و تجهیزات برج و متعلقات آن و مواد شیمیایی و جاذبهای رطوبت و کاتالیستهای مربوط به تعدادی از پالایشگاههای کشور از سوی شرکتهای داخلی ساخته میشوند.
در بخش حمایت از سازندگان داخلی نیز این شرکت اقدام به شناسایی شرکتها و افراد توانمند کرده و با ابزارهای تشویقی گوناگون، کمکهای فکری و معنوی، کاهش بوروکراسی، در اختیار گذاردن اطلاعات مورد نیاز، برقراری ارتباط نزدیک بین سازندگان و دانشپژوهان با متقاضی نهایی در صنعت گاز و تشویق سرمایهگذاران در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و... سازندگان گام برداشته است.
طراحی ساخت توربینهای گازی، پیگ هوشمند، بومیسازی سیستمهای کنترل توربین، سیستم کنترل پالایشگاه DCS، سیستم کنترل توربو اکسپندرها، طراحی و ساخت توربو اکسپندر، گیربکسهای خاص کمپرسورها، سنسورهای شعلهیاب و گازیاب، نانوسیال پوششی، شیرهای حساس به زلزله و ... تنها بخشی از دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران در حوزه حمایت و استفاده از تجهیزات داخلی است.