به گزارش می متالز، مدیر عامل پالایش نفت بندرعباس در این باره میگوید: طراحی و دستیابی به اسید کلریدریک در مدت سه هفته انجام شد. اسید کلریدریک تولید شده در بخش ایزومرسازی که یکی از بخشهای اصلی تولید بنزین با استاندارد یورو ۵ است استفاده میشود. به گفته هاشم نامور هم اکنون پالایشگاه نفت بندرعباس ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ کیلوگرم اسید کلریدریک را دارد. کشورهای چین و هند تنها تولید کننده اسید کلریدریک مورد نیاز پالایشگاها در آسیا هستند.
متخصصان پالایش بندرعباس با عملیاتی کردن فرآیند طرح ریزی شده با استفاده از امکانات و ظرفیتهای پالایشگاه با طراحی دو راکتور، یک مبدل، ماده شیمیایی پرکلرواتیلن و هیدروژن تحت شرایط تعریف شده موفق به تولید اسید کلریدریک با خلوص ۹۹ و ۹ دهم درصد شدند. صرفه جویی در زمان، صرفه جوییهای اقتصادی و ارزی، جلوگیری از خطرات زیست محیطی با حذف کپسولهای حامل اسید کلریدریک و افزایش کیفیت و ایمنی از مزایای اجرای این طرح است.
تا پیش از این اسید کلریدریک از خارج کشور با کپسولهای ۳۷ کیلوگرمی تهیه میشد که علاوه بر مخاطرات زیست محیطی از نظر ایمنی دارای خطرات کاربری و مشکلات مربوط به انباشت کپسول نیز وجود داشت. پیش از این مقرر بود به منظور آماده سازی بخش ایزومر سازی واحد ایزومریزاسیون، ۱۰ تن اسیدکلریدریک به ارزش ۴۰۰ هزار یورو از خارج از کشور فراهم شود.