به گزارش می متالز، سعید زرندی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: هم اکنون ۸۵ هزار واحد صنعتی دارای مجوز رسمی و پروانه بهرهبرداری در کشور وجود دارد که ۴۰ سال پیش این تعداد ۱۵۰۰ واحد بود .
وی گفت : در سال ۵۷، ۱۹۵ معدن در کشور فعال بود که هم اکنون این تعداد به ۶ هزار و ۴۰۰ معدن افزایش یافته است .
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت ، معدن و تجارت افزود: هم اکنون در تولید فولاد خام دهمین کشور دنیا هستیم و تولید در آهن اسفنجی دومین کشوریم ، در تولید مس شانزدهم و سنگ آهن یازدهمین تولید کننده در جهان هستیم و از نظر ظرفیت تولید خودرو هم چهاردهمین کشور دنیا به شمار می رویم.
زرندی افزود: در سال ۵۷ در برابر نیم میلیارد دلار صادرات ۱۰ میلیارد دلار واردات داشتیم که امسال به ۳۳ میلیارد دلار صادرات در برابر ۳۲ میلیارد دلار واردات رسیده ایم.
وی گفت: حجم تجارت ۴۰ سال پیش ۱۰/۹ میلیارد دلار بود که الان به سالانه بالغ بر یکصد میلیارد دلار افزایش یافته است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: به علت برخی فشارها در دوره ای شاهد توسعه نا متوازن در بخش صنعت و معدن در کشور بودیم اما اکنون در تلاشیم تا به سمت توسعه مبتنی بر آمایش سرزمین حرکت کنیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: پیش از انقلاب سالانه ۱۴ میلیون تن سیمان تولید میکردیم که این میزان هم اکنون به ۸۰ میلیون تن رسیده است و جزو صادر کنندگان سیمان هستیم.
علاء میر محمد صادقی افزود: هم اکنون ۲۰۰ میلیون متر مربع انواع پارچه در کشور تولید می شود که بیش از ۲۰ میلیون متر آن پارچه کت و شلواری و فاستونی است.
سرپرست اسبق وزارت صنایع هم در این برنامه گفت: پیش از انقلاب ۹۵ درصد محصولات صنعتی کشور واردات از خارج بود.
محمدعلی ذاکر افزود: در ۱۰ سال اول انقلاب سیاست اصلی وزارت صنایع جایگزینی واردات با تولیدات داخلی بود.