تاریخ: ۲۰ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۷
بازدید: ۱۲۲
کد خبر: ۲۷۶۶۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
به همت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت برگزار شد:

رونمایی از قابلیت‌های جدید سامانه تدارکات الکترونیکی دولت

رونمایی از قابلیت‌های جدید سامانه تدارکات الکترونیکی دولت
‌می‌متالز - مراسم رونمایی از قابلیت‌های جدید ایجاد شده در بستر سامانه تعیین اطلاعات بودجه در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) با حضور نمایندگان و مسوولان دستگاه‌های اجرایی ذیربط در ساختمان نادری برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، امین کلاهدوزان، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به اینکه بحث شفافیت در معاملات هم الویت دولت به شمار می‌رود و هم الویت نظام، گفت: شفافیت و ایجاد دسترسی عادلانه باعث می‌شود که از فضا‌های تاریک و رانت‌های احتمالی خارج شویم که الحمدلله با ایجاد این سامانه تا حد زیادی کار در این مسیر قرار گرفته است.

وی افزود: در حال حاضر در اواسط راه هستیم و هنوز تا جایی که مطلوب ما باشد فاصله داریم و امیدواریم سریع‌تر بتوانیم کار را پیش ببریم. کلاهدوزان تاکید کرد: قطعا الویت ما در سامانه ستاد این است که بتوانیم داده‌های مورد نیاز را برای تصمیم گیران، سیاستگذاران و نهاد‌های نظارتی فراهم کنیم و مطمئن شویم که به سهم خودمان مرّ قانون و سیاست‌هایی که در نظام در حوزه‌های اقتصادی طراحی شده در حال اجراست.

وی با اشاره به متصل شدن بخش‌های بزرگ فضای معاملاتی کشور در این سامانه از جمله قوه قضاییه گفت: هفته گذشته با همکاری قوه قضاییه مزایده اموال تملیکی را در سامانه داشتیم و این کار بسیار بزرگی بود که برای اولین بار در این مقیاس انجام می‌شد که نتایج خوبی نیز به همراه داشت و در آینده گزارش آن را در اختیار اصحاب رسانه قرار خواهیم داد.

وی گام بعدی در این خصوص را متصل شدن مزایداتی عنوان کرد که در اجرای احکام قوه قضاییه برگزار می‌شود و افزود: در اختیار عموم قرار دادن این موارد باعث ایجاد فرصت‌های برابر می‌شود. سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ابراز امیدواری کرد تا در آینده این سامانه و دستاورد‌های آن به یک یک زیر ساخت فراگیر در کشور تبدیل شود و حتی دستگاه‌هایی که مشمول قانون برای ثبت و متصل شدن به سامانه هم نمیشوند بتوانند از ظرفیت‌های آن به منظور شفافیت در امور استفاده کنند.

کلاهدوزان در پایان صحبت‌های خود با اشاره به ابتدای راه بودن این تجربه گفت: هنوز نقص‌ها و مشکلاتی در این مسیر وجود دارد که ما از تمام دستگاه‌های اجرایی و اصحاب رسانه می‌خواهیم که فید بک‌های لازم را به ما بدهند تا بتوانیم در مسیر برطرف کردن اشکالات گام بر داریم.

همچنین در این مراسم آرش عسکری، مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) با تشریح چگونگی عملکرد و توضیح کار با این سامانه گفت: هدف از راه اندازی این سامانه انجام الکترونیکی انواع معاملاتی است که در بستر سامانه از بدو شروع فرایند شامل درخواست ها، استعلام و تا مرحله تحویل و پرداخت صورت می‌گیرد.

وی افزود: تمامی این فرآیند‌ها به صورت الکترونیک و با امضای الکترونیکی متقاضیان انجام می‌شود. عسگری در ادامه با ارائه خلاصه وضعیتی از این سامانه تا ۱۵ مهرماه گفت: در حال حاضر بستر انجام ۳۴ معامله را فراهم کرده ایم که ۳۱ مورد تبادل اطلاعات را با سازمان‌ها و اطلاعات پایه کشور برنامه ریزی کرده ایم که ۲۱ مورد انجام شده و ۱۰ مورد دیگر در حال انجام است. وی مجموع ثبت نام کنندگان اعم از بخش خصوص و ناظران و بخش دولتی در سامانه را حدود ۵۰۰ هزار عضو اعلام کرد و افزود: از نظر بهره برداری از سامانه بالغ بر ۱۴ هزار دستگاه اجرایی و واحد‌های تابعه در سامانه ثبت نام کرده اند که می‌توان گفت در سال ۱۴۰۱ رشد چشمگیری در این حوزه داشته ایم.

همچنین در حال حاضر ۳۸۵ هزار فعال بخش خصوصی ثبت نام کرده اند و ۶۰۰ فعال نظارتی در سامانه شماره کاربری دارند و می‌توانند از طریق سامانه گزارش‌های مدیریتی به منظور نظارت و کنترل معاملات به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

عسگری با بیان اینکه از ۴۶۰۷ دستگاه ۶۶۳ دستگاه اجرایی هنوز در سامانه ثبت نام نکرده اند گفت: تا پایان ۱۵ مهر سال جاری بالغ بر ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار فقره انواع معامله به ارزش ۹۵۸ همت در بستر سامانه محقق شده دست.

گفتنی است در این مراسم نمایندگان و مدیران دستگاه‌های مربوطه به بیان دیدگاه‌های خود درباره سامانه پرداختند و از فعالیت انجام شده در این حوزه تشکر کردند و ان را مورد استقبال قرار دادند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده