تاریخ: ۲۰ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۷
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۷۶۶۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد اقتصادی دنیا کُند می‌شود

رشد اقتصادی دنیا کُند می‌شود
‌می‌متالز - صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد حمله روسیه به اوکراین، بالا رفتن هزینه‌های زندگی و کند شدن رشد اقتصاد چین، باعث کند شدن رشد اقتصاد دنیا در سال آینده میلادی تا ۲.۷ درصد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند رشد اقتصاد دنیا در سال آینده میلادی تا ۲.۷ درصد کندتر شود. این رقم ۰.۲ درصد پایین‌تر از پیش‌بینی قبلی این صندوق در ماه ژوییه است. تخمین زده می‌شود میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا در سال آینده میلادی رکود اقتصاد را تجربه کنند.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود از دورنمای اقتصاد دنیا که در روز سه‌شنبه منتشر شد اعلام کرد علاوه‌بر بحران مالی جهانی و اوج همه‌گیری کرونا، این ضعیف‌ترین رشد اقتصاد دنیا از ۲۰۰۱ است. این صندوق تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی را ۳.۲ درصد اعلام کرده‌است. این رقم در ۲۰۲۱ برابر با ۶ درصد بود.

در کنار هشدار‌های سازمان ملل، بانک جهانی و بسیاری از مؤسسات مالی دنیا، صندوق بین‌المللی پول هم اعلام کرده شرایط اقتصادی بدتر از این خواهد شد و بسیاری از مردم در ۲۰۲۳ رکود اقتصادی را تجربه می‌کنند.

در این گزارش آمده‌است: بیش‌از یک‌سوم اقتصاد دنیا شاهد دو فصل پیاپی رشد منفی بوده و رشد ۳ اقتصاد بزرگ دنیا یعنی آمریکا، اتحادیه اروپا و چین آهسته شده‌است.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود ۳ عامل را دلیل کاهش رشد اقتصاد می‌داند: حمله روسیه به اوکراین، بالا رفتن هزینه‌های زندگی و کند شدن رشد اقتصاد چین. همه این عوامل روی‌هم‌رفته یک شرایط بی‌ثبات از نظر اقتصادی، ژئوپلیتیکی و اکولوژیکی را به وجود می‌آورد.

ادامه جنگ اوکراین با تشدید بحران انرژی در اروپا و تخریب زیرساخت‌های اوکراین، اقتصاد دنیا را به‌شدت بی‌ثبات می‌کند.

قیمت گاز طبیعی نسبت‌به سال گذشته میلادی بیش‌از ۴ برابر شده و صادرات گاز روسیه به کمتر از ۲۰ درصد سطح سال گذشته رسیده‌است. جنگ در اوکراین قیمت مواد غذایی را هم در سراسر دنیا بالا برده‌است.

صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند تورم جهانی در اواخر سال جاری میلادی افزایش‌یافته و به ۸.۸ درصد برسد که نسبت به سال قبل تقریبا دو برابر می‌شود. این رقم در سال گذشته برابر با ۴.۷ درصد بود.

این صندوق با اشاره به سیاست‌های سخت‌گیرانه پولی بانک‌های مرکزی دنیا برای مقابله با تورم و افزایش ارزش دلار آمریکا اعلام کرد تورم جهانی در سال آینده میلادی احتمالاً تا ۶.۵ درصد و در ۲۰۲۴ تا ۴.۱ درصد پایین می‌آید.

در این گزارش آمده است فقر در دنیا روبه‌افزایش است و ۴۷ درصد جمعیت دنیا در حال حاضر در فقر به سر می‌برند.

صندوق بین‌المللی پول تاکید کرد علاوه بر تاثیر محدودیت‌های کرونایی در چین بر رشد اقتصاد این کشور، بحران انرژی هم سایر اقتصاد‌های دنیا ازجمله اروپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده