به گزارش میمتالز، هادی بیگی نژاد، درباره ارزیابی خود از همکاری ایران و روسیه در حوزه نفت و گاز و فعال شدن دیپلماسی انرژی ایران با کشورههای حوزه دریای خزر، گفت: مفهوم دیپلماسی انرژی این است که کشوری وارد معاملات انرژی با کشورهای دیگر شود که در نتیجه درآمد اقتصادی برای یک یا چند کشور موثر خواهد شد البته بخش دیگری از این دیپلماسی سوآپ نام دارد، که در این راستا ایران گاز کشوری همچون ترکمنستان را به کشورهای دیگری مانند ترکیه و عراق انتقال میدهد، همچنین سرمایهگذاری یک کشور در کشور دیگر در حوزه انرژی که منجر به منفع اقتصادی و سیاسی هر دو کشور شود را باید نوع سوم از دیپلماسی انرژی دانست البته ایران در حال پیگیری هر سه روش این دیپلماسی است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صادرات گاز به دیگر کشورها، سوآپ گازی یا سرمایهگذاری مشترک با روسیه در جنوب کشور ازجمله اقدامات ایران در حوزه دیپلماسی انرژی است در مورد سوم به عنوان مثال ایران قصد دارد گاز روسیه را در جنوب کشور تبدیل به ال. ان. جی کرده و به کشورهای دیگر بفروشند که سود مشترکی برای هر دو کشور به همراه دارد.
وی با بیان اینکه ایران اخیرا برای مساله دیپلماسی انرژی وقت گذاشته و برنامهریزی مشخصی پیدا کرده است، افزود: وزیر نفت، معاونان خود را به پیگیری دیپلماسی انرژی تکلیف کرده است لذا پیشبینی میشود با اجرایی شدن تفاهمنامههای اولیه صورت گرفته نفع خوبی به کشور برسد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رابطه ایران و روسیه در حوزه انرژی، اظهار کرد: اگر روسیه بپذیرد خط لوله گازی میان ایران و این کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برقرار شود و گاز خود را در جنوب ایران تحویل بگیرد به یقین پیوند گازی ایران و روسیه تا سالها ادامه پیدا خواهد کرد، اما اکنون ما در مرحله تفاهمنامه با روسها هستیم بنابراین باید ببینیم آیا این تفاهمنامهها به نتیجه خواهند رسید یا خیر؟