به گزارش میمتالز، سیامک میرزاوند اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی معدن یک سازمان غیر انتفاعی است که مهمترین اهداف آن شامل حفظ و افزایش بهره وری مواد معدنی در کشور، ارتقای سطح فنی و ایمنی در معادن و ارتقای دانش فنی معدنکاران است.
وی با بیان اینکه اعضای که به عضویت این سازمان در میآیند دارای رشتههای مهندسی معدن، زمین شناسی و متالوژی و نقشه برداری هستند که در رسته استخراج و اکتشاف فعالیت میکنند، افزود: در حال حاضر سازمان نظام مهندسی لرستان یک هزار و ۲۱۹ عضو دارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن لرستان با اشاره به اینکه مهمترین مشکلات حوزه معدن لرستان را میتوان در حوزه اکتشاف و استخراج تقسیم کرد، تصریح کرد: در بخش اکتشاف مخالفت اداره کل منابع طبیعی با محدودههای مورد درخواست متقاضیان و همخوانی نداشتن مساحت آزادسازیها با تمرکز ماده معدنی و حداقل مساحت لازم برای انجام عملیات معدنی سبب رکود این بخش شده است، علاوه بر این معارضین محلی از جمله مشکلات دیگر در رکود فعالیتهای معدنی هستند که لازم است اداره صمت بر اساس تبصرههای ذیل ماده ۱۹ قانون معادن از فعالین این حوزه حمایت نماید.
میرزاوند با اشاره به اینکه در بخش استخراج نیز مشکلاتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: عدم فعالیت معدنی زیر نظر افراد دارای مجوز صلاحیت در برخی از معادن، معارضین محلی، فرسوده بودن ماشین آلات، در نظر گرفتن استخراج اسمی مندرج در پروانه بهره برداری به عنوان منبع اخذ مالیات و عوارض و در نظر گرفتن افزایش بیسابقه حقوق دولتی از جمله این مشکلات است.
وی با بیان اینکه برای حل این مشکلات راهکارهای وجود دارد، خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات مشورتی و اجرایی بین دستگاههای دولتی مرتبط میتوان بر این مشکلات غلبه کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن لرستان با بیان اینکه برای حل شدن مشکل دریافت مالیات سازمان نظام مهندسی راهکارهای مناسبی در نظر گرفته است، تصریح کرد: برای برای حل مشکل اخذ مالیاتی بایستی اداره صمت لرستان در راستای اجرای تکالیف قانونی خود با همکاری نظام مهندسی معدن اقدام به تهییه نقشه وضعیت سالانه معادن کند و نتایج واقعی را در اختیار اداره امور مالیاتی استان قرار دهد.
میرزواند گفت: بر اساس ماده ۱۰۲ آیین نامه اجرایی قانون معادن بایستی عملیات معدنی زیر نظر اشخاص دارای مجوز صلاحیت از سازمان نظام مهندسی انجام گردد، اما امروز شاهد هستیم که برخی از معدنکاران لرستان از این امر پیروی نمیکنند.
وی ادامه داد: در همین راستا انتظار میرود اداره صمت بر اساس بخشنامههای صادره از وزارت از ارائه هرگونه خدمات به این معادن خودداری کند و در صورت تمکین نکردن مجدد، صلاحیت بهرهبرداری معدنکاران متخلف سلب شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن لرستان یادآور شد: بدیهی است که به کارگیری افراد واجد صلاحیت در معادن نه تنها باعث ارتقا سطح فنی و ایمنی فعالیتهای معدنی میگردد بلکه میتواند در اجرای وظایف نظارتی اداره صمت استان نظیر جلوگیری از برداشت غیرمجاز مواد معدنی موثر باشد.
منبع: خبرگزاری فارس