تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۸
بازدید: ۹۶۶
کد خبر: ۲۷۸۲۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران:

ساخت تیکنر خمیری، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای پژوهشی کشور است

می متالز - مجید وفایی فرد گفت: تولید و راه‌اندازی تجهیزات و قطعات از مهم‌ترین اقدامات در راستای تعالی و پشرفت کشور به‌شمار می‌رود. با توجه به سهم قابل توجه حوزه فولادی و معدنی در اقتصاد کشور، توجه به مسئله بومی‌سازی در این حوزه، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
ساخت تیکنر خمیری، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای پژوهشی کشور است

به گزارش می متالز، مجید وفایی فرد، سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اعلام کرد: دستاوردهای پژوهشی حوزه معدنی کشور در سال‌های گذشته رو به افزایش بوده است و باید تلاش کنیم تمامی این دستاوردها در راستای نیازهای حوزه معدنی کشور به‌کار برده شوند.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در ایمیدرو گفت: طرح استحصال عناصر نادر خاکی در ایمیدرو در حال اجرا است و تا اردیبهشت سال آتی پایلوت آن احداث خواهد شد. طراحی و ساخت تینکر خمیری برای اولین بار در کشور انجام شد و یکی از نمونه‌های بومی‌سازی در صنعت فرآوری به‌شمار می‌رود. این تیکنر در کارخانه‌های کنسانتره کاربرد دارد. درصد جامد در خروجی باطله از این تیکنر از درصد جامد تیکنرهای کلاسیک دیگر بیشتر است. درصد جامد به‌شدت در مقوله صرفه‌جویی آب تاثیر دارد؛ به‌نحوی که علاوه بر کاهش مصرف آن، باطله غلیظی در محیط زیست رها می‌شود که برای محیط زیست بهتر است.

وی افزود: در مجموع تمامی مسائل پایلوت و بنچ مارکینگ این طرح، با همکاری دانشگاه تهران انجام شد و در هفته پژوهش نیز، این همکاری جایزه برتر پژوهشی وزارت علوم را کسب کرد که نشان دهنده نمونه موفق همکاری صنعت و دانشگاه محسوب می‌شود.

وفایی فرد در پایان صحبت‌های خود اظهار کرد: در سال جاری یک طرح پژوهشی مرکز تحقیقات فرآوری مواد و معدنی ایمیدرو موفق به کسب رتبه سوم شبکه کل آزمایشگاهی از معاونت علمی و فناوری ریاست جهموری و طرحی دیگر نیز به‌عنوان طرح برتر پژوهشی در وزارت صمت انتخاب شد.

عناوین برگزیده