تاریخ: ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۲۷۹۱۱۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

تأمین مواد اولیه؛ چالش فولادسازان

تأمین مواد اولیه؛ چالش فولادسازان
‌می‌متالز - مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: یکی از چالش‌های مهم فولادسازان، تأمین مواد اولیه است.

به گزارش می‌متالز، امین ابراهیمی افزود: با توجه به برنامه‌هایی که در افق ۱۴۰۴ تعریف شده، سالیانه ۱۶۷ میلیون تن نیاز به سنگ آهن داریم و به عبارت بهتر میزان خوراک فعلی، حداکثر بین ۱۳ تا ۱۵ سال آینده را جوابگو است.

وی گفت: هم اکنون ذخیره اکتشافی و قابل استحصال در کشور حدود ۳.۳ دهم میلیارد تن است.

ابراهیمی افزود: یکی از ابرچالش‌های صنعت فولاد بحث مواد اولیه است، که باید کار‌های اکتشافی جدید در این حوزه انجام شود.

وی ادامه داد: فولاد خوزستان هم برای حل این مشکل و حفظ سهم ۲۵ درصدی از تولید کشور اقداماتی انجام داده از جمله خرید بعضی معادن کوچک و کار‌های اکتشافی به عنوان مثال در حوزه جازموریان.

ابراهیمی گفت: در حوزه جازموریان در حدود ۴ هزار متر مربع کار اکتشافی را در یک فضای ۱۸ هزارکیلومتر مربع شروع کردیم و همچنین توانستیم به ذخایر خوبی دست پیدا کنیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: مهمترین چالش در این حوزه بحث افزایش حجم اکتشافات است که باید حتماً در این حوزه کار‌های مفصلی انجام شود که اقداماتی در این حوزه در حال انجام است.

ابراهیمی ادامه داد: کمبود سنگ آهن چالشی است که هنوز خودش را به شکل واضح نشان نداده به این دلیل که در چند سال اخیر درگیر چالش‌های دیگری از جمله انرژی بودیم.

وی گفت: چالش برق و گاز در دو سال اخیر خیلی پررنگ شده است و باعث شده کمبود سنگ آهن خودش را خیلی نشان ندهد، ولی با توجه به میزان ذخایری که موجود است ما حداکثر تاب آوری ۱۳ تا ۱۵ ساله را در کشور داریم که اگر کار اکتشاف و استخراج جدید صورت نگیرد در سال‌های آتی در این حوزه مشکلات خیلی حادتر خواهد شد.

ابراهیمی افزود: در اکتشاف محدوده‌ها و معادن و پهنه‌هایی که از طریق ایمیدرو در اختیارمان قرار گرفته است یک کار سرمایه گذاری انجام دادیم، همچنین در حوزه استخراج هم سعی می‌کنیم با خرید معادن کوچک بحث تأمین خوراک را انجام دهیم.

وی گفت: معادنی در زنجان، کردستان و استان خراسان تملک کرده و اقدامات بزرگی در این حوزه انجام دادیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: در حوزه خارج از کشور نیز در کشور‌های افغانستان و ونزوئلا هم اقدامات مفصلی انجام شد.

ابراهیمی گفت: هم اکنون یک تیم از همکاران ما در افغانستان و یک تیم هم در ونزوئلا هستند که در بحث کمبود سنگ آهن برای این که در سالیان آتی که این مشکل خیلی حادتر می‌شود، در حال مطالعه هستیم که بتوانیم بحث واردات سنگ آهن را از خارج از کشور در دستور کار خودمان قرار دهیم.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده