تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۵۴
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۲۸۱۰۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه:

سطح روابط تجاری ایران و روسیه به چهار میلیارد دلار رسید

سطح روابط تجاری ایران و روسیه به چهار میلیارد دلار رسید
‌می‌متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: در حال حاضر سطح روابط تجاری ایران و روسیه به چهار میلیارد دلار در سال رسیده است که بهره‌گیری از ظرفیت شورای بین المللی همکاری‌های تجاری اتاق بازرگانی و صنعت کشور‌های حاشیه خزر در تقویت و ارتقا آن تاثیرگذار است.

به گزارش می‌متالز، پنجشنبه اگزیم نیوز، هادی تیزهوش چهارشنبه شب در نشست مشترک تجار و بازرگانان فدراسیون روسیه از استان‌های مسکو، تومسک، استاوروپول، چیلیابینسک و بوشکورتوستان گفت: ایران و روسیه از ظرفیت‌های کم‌نظیر اقتصادی و تجاری برخوردارند که می‌تواند همکاری‌های میان ایران و روسیه را توسعه دهد.

وی عنوان کرد: الان بزرگترین مشکل ما سیستم بانکی است که باید مشکلات این بخش به طور اساسی رفع شود تا مبادلات اقتصادی تسهیل شود. زیر ساخت‌ها نیز مساله دیگری در مسیر توسعه این مناسبات است که امیدواریم با شرایط تحریمی که ۲ کشور ایران و روسیه با آن مواجه هستند و نزدیکی کشور‌ها به حداقل برسد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن گیلان به توانمندی‌های متعدد صنعتی و تولیدی استان در حوزه‌های دارویی، لوازم خانگی و ... و ظرفیت‌های کشاورزی از جمله صیفی جات، سبزیجات، مرکبات و کیوی اشاره کرد و افزود: شناسایی ظرفیت‌ها، موانع و تلاش برای برطرف کردن مشکلات از راهکار‌های تقویت مبادلات تجاری است. 


آماده رفع ابهام از موانع پیش روی تجار و بازرگانان ایران و روسیه هستیم

رئیس اتاق بازرگانی و صنعت روسیه از منطقه تومسک نیز در این نشست گفت: این سفر برای رفع ابهامات موجود بر سر راه توسعه مراودات تجاری و بازرگانی ۲ کشور است.

ماکسیم کاستارف ادامه داد: هیات روسیه برای برقراری ارتباط بیشتر به ایران سفر کرده است، چون ایران برای ما نقش کلیدی در توسعه همکاری‌های بین منطقه‌ای دارد.

وی با اشاره به نشست روز گذشته در اتاق بازرگانی تهران گفت: شرکت‌های روسی در آن نشست توانستند با صادرکنندگان و واردکنندگان ارتباط برقرار کنند.

وی با معرفی توانمندی‌های منطقه تومسک روسیه اضافه کرد: تمامی مناطق گیلان توانمندی‌های بالایی دارد منطقه تومسک نیز که در مرکزیت روسیه قرار گرفته شرایط ژئوپلتیک و مهمی دارد که برای کشور‌های خاومیانه و خاور دور حائز اهمیت است.

وی افزود: در سایه این توانمندی‌ها موفقیت‌های بسیاری در عرصه لجستیکی از جمله جنگل و چوب و نفت و گاز بدست آمده است و در مورد تمام این عرصه‌ها و قابلیت‌های سیبری نیز آماده پاسخگویی هستیم.

اعزام هیات‌های تجاری به گسترش روابط تجاری کمک می‌کند

سرکنسول روسیه در گیلان نیز با بیان اینکه اعزام هیات‌های تجاری به گسترش روابط تجاری کمک می‌کند، گفت: سرکنسولی روسیه به طور فعالانه برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین کشور‌های ایران و روسیه کار می‌کند و توجه ویژه‌ای به صدور ویزا برای تجار و بازرگانان ایرانی برای سفر به روسیه دارد.

آندری وادوف اضافه کرد: مبادله منظم هیات‌های رسمی و تجاری در سطح استان‌های ۲ طرف این اجازه را می‌دهد که به صورت موثر و فعال فعالیت‌های تجارت خارجی، شرکت‌های کوچک و متوسط گسترش یابد و ارتباط مستقیمی بین تولید کنندگان ومصرف کنندگان ایرانی و روسی ایجاد شود.

سرکنسول روسیه در گیلان گفت: در تابستان جاری بطور قابل توجهی فعالیت استان‌های مختلف روسی برای توسعه همکاری با ایران به طور ویژه استان‌های گیلان، گلستان، آذربایجان شرقی تحت حوزه این کنسولگری قوت یافت. استان‌های شمالی ایران به خاطر موقعیت جغرافیایی و میراث تاریخی و فرهنگی می‌توانند لوکوموتیو حرکت به سمت تعمیق همکاری‌های اقتصادی، علمی، آموزشی و فرهنگی بین ۲کشور باشند.

وی افزود: این سفر‌های و اجلاس‌های کمسیون دائمی و مشترک ایران و روسیه در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی می‌تواند نقش بسزایی در روابط ۲ کشور داشته و این سرکنسولی هم مساعدت لازم را خواهد داشت و از توافقات بدست آمده ۲ طرف حمایت می‌کند.

ایجاد اتاق مشترک منطقه در منطقه روسیه

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه هم در این نشست گفت: ایران می‌تواند بصورت تهاتر با روسیه مراودات تجاری داشته باشد و محصولات چوب، غلات و آرد روسیه را به عراق و افغانستان ترانزیت کند، مشروط بر اینکه به کالا‌های ایرانی نیز فکر شود.

روشن‌علی یکتا اضافه کرد: استان‌های اشقیرستان و استاوروپل دارای مزیت‌هایی هستند و بازار لیرا در استاوروپل و بازار یوراسیا پاشقرستان روسیه مستعد پذیرش کالا‌های تولیدی ایرانی و گیلان بویژه محصولات کشاورزی هستند.

وی گفت: می‌توانیم با انعقاد قراردادی در شمال و جنوب کشور محصولات خود را در بازار روسیه عرضه کنیم.

گیلان سهم بسزایی در توسعه مبادلات ایران و روسیه دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز افزود: ایران و استان گیلان همواره تعاملات سازنده و اثربخشی با کشور‌های منطقه بویژه کشور‌های دوست و همسایه داشته اند. سرزمین پهناور روسیه از قدیمی‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و جایگاه خاصی در گسترش مراودات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد.

سید محمد اسحاقی گفت: ایران و روسیه به دلیل مجاورت و همسایگی از دیرباز دارای روابط اقتصادی و تجاری فعالی بودند. با پیوستن ایران به اتحادیه گمرکی اوراسیا و امضای قرار داد ۲۰ ساله مابین کشور‌های ایران و روسیه این چشم انداز در فضای تجاری ۲ طرف پدیدار شده که حجم تبادلات تجاری دستخوش تحولات اساسی خواهد کرد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر تحولات منطقه‌ای شرایط را به گونه‌ای رقم زده که ارزش وجودی کریدور نوستراک بیش از پیش نمایان گشته است و تکمیل این کریدور می‌تواند نقش بسزایی در گسترش روابط ۲ طرف داشته باشد. همه این موارد بیانگر اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی جهت توسعه تعاملات بازرگانی و نزدیکی بخش دولتی و خصوصی۲ کشور است.

اسحاقی افزود: گیلان سهم بسزایی در رشد مبادلات تجاری با توجه به قرارگیری در مسیر شمال- جنوب و شرق - غرب بین ۲ کشور دارد. این استان با بهره مندی از سه بندر فعال انزلی، کاسپین و استا و همچنین منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی و سایر زیرساخت‌های مورد نیاز حمل و نقل زمینی و ریلی هوایی همواره نقش مهم و اساسی در روابط تجاری داشته است.

وی گفت: ما آمادگی داریم الان برای ترانزیت کالا‌های روسی با شما قرار داد منعقد کنیم و انتظار است شما نیز مسیر‌های بسته را به روی ما به نحو شایسته‌ای باز کنید و تمهیدات لازم را فراهم آورید.

وی ادامه داد: در بخش تولیدات صنعتی طی دهه‌های گذشته واحد‌های متعددی در صنایع دارویی، فولادی محصولات کانی، غیر فلزی الکترونیک، بهداشتی و آشامیدنی در استان احداث شده که در تولید برخی محصولات مهم صنعتی جایگاه مهمی در کشور دارد.

اسحاقی تاکید کرد: گیلان با دارا بودن حدود ۳۰ درصد از کاربری کشاورزی نسبت به کل استان رتبه چهارم را در بین استان‌های کشور دارد و در اکثر محصولات استراتژیک رتبه برتر کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: این استان رتبه اول کشور در تولید چای، فندق، رتبه دوم کشور در آبزی‌پروری، برنج، جوجه یکروزه، زیتون و صنوبر را دارد در استان پتانسیل‌های مهمی در زمینه صنعت است و از سویی در بخش کشاورزی و محصولات کشاورزی استراتژیک این استان دارای مزیت ویژه خصوصا برای صادرات به روسیه می‌باشد. استانداری گیلان در راستای تقویت تجاری ایران و روسیه اقدامات لازم جهت ایجاد خط هوایی مسافربری و باری ایران و روسیه را برنامه ریزی کرده و تمهیدات لازم برای ایجاد خانه بازرگانی روسیه و خاورمیانه با محوریت گیلان در منطقه چیلیابینسک و طرف روسی در ایران بعمل آورده است.

اسحاقی اتصال خط ریلی آستارا – آستارا به خط ریل مرکزی، جوانسازی ناوگان دریایی و خرید هفت فروند کشتی توسط بخش خصوصی، برنامه ریزی برای محصولات صادرات محور با درنظر گرفتن استاندارد‌های بین المللی را از دیگر برنامه‌های گیلان برای توسعه روابط تجاری ایران و روسیه اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گفتگو‌ها به نظر می‌رسد حجم مبادلات انجام شده بین ایران و روسیه و سایر کشور‌های خزر در آینده نزدیک دستخوش اتفاقات مثبت و ملموسی شود.

در پایان نشست شامگاه چهارشنبه جلسات رو در رو بین تجار و بازگانان ۲ طرف انجام شد که با تشکیل میز کشاورزی، میز حمل ونقل، میز دارویی، میز صنایع غذایی و میز صنعت تجار ۲کشور با یکدیگر گفتگو و تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

منبع: اگزیم نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده