به گزارش میمتالز، دانشمند با اشاره به اینکه با طرحهای اجرا شده مصرف آب در ذوب آهن اصفهان به نصف رسیده است، گفت: بازچرخانی و تصفیه آب در سیکلهای گردشی برای کاهش مصرف آب موثر است. تعویض برجهای خنک کننده با برجهای هیبریدی و تعویض برجهای حرارتی به برجهای خشک برای تولید برق از برنامههای بلند مدت ذوب آهن اصفهان برای کاهش مصرف آب است.
وی با اشاره به اینکه توزیع شبکههای آب صنعتی شرکت بیشتر در تونل اجرا شده که تلفات آن صفر است، افزود: شبکههای آب آشامیدنی کارخانه نیز حدود ۲۵کیلومتر خط لوله است که به مرور بازسازی شده و تلفات آن بهزیر ۵درصد و از حد استاندارد نیز پایینترآمده است.
مدیر آبرسانی شرکت ذوب آهن با بیان اینکه برای کاهش مصرف آب، ذوب آهن برای اولین بار ده سال پیش پساب شهر زرین شهر را که ۶۰لیتر بر ثانیه است به شرکت انتقال داد گفت: در طی قرار دادی با شرکت آب و فاضلاب، پساب حدود ۱۱روستای فلاورجان به تصفیه خانه فولادشهر انتقال و پس از تصفیه به ذوب آهن منتقل خواهد شد.
دانشمند، با اشاره به اینکه با پایان طرحهای پساب ۳۰درصد آب مصرفی ذوب آهن تامین خواهد شد گفت: خروجی آب تصفیه خانههای آب و فاضلاب را نمیتوان در صنعت استفاده کرد، بنابراین ذوب آهن یک تصفیه خانه تکمیلی احداث میکند که ظرفیت تصفیه پساب ۸۵۰متر مکعب بر ساعت را دارد و مرحله اول این تصفیه خانه پاییز امسال به بهره برداری میرسد.
وی گفت: تکنولوژی ذوب آهن برای تولید فولاد به روش کوره بلند است که با روش احیای مستقیم فرق میکند و در این روش حتی اگر تولید انجام نشود به حداقل آب احتیاج است.
وی با اشاره به این که این مجتمع عظیم صنعتی تا کنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای کاهش و بهینه سازی مصرف آب هزینه کرده است، گفت: ۸۵ درصد فضای سبز کارخانه به صورت دیم است و ۱۵ درصد دیگر نیز به صورت قطرهای با پساب آبیاری میشود و سعی شده گونههای سازگار با آب کم در فضای سبز ذوب آهن، جایگزین شود.
منبع: پایگاه خبری ربیع