تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۳
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۲۸۱۷۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر عامل ومعادن:

امروز تامین پایدار انرژی از مسائل اصلی صنعت فولاد کشور است

امروز تامین پایدار انرژی از مسائل اصلی صنعت فولاد کشور است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات "ومعادن" معتقد است: امروز مشکل مربوط به تأمین پایدار انرژی یکی از مسائل اصلی صنعت فولاد کشور است.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات "ومعادن" معتقد است: امروز مشکل مربوط به تأمین پایدار انرژی یکی از مسائل اصلی صنعت فولاد کشور است و از حدود چهار دهه قبل تاکنون میزان مصرف انرژی به ازای هر تن فولاد به خاطر تحقیقات انجام شده و تکنولوژی‌های جدید به کار گرفته شده روند نزولی داشته و حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

اردشیر سعد محمدی تصریح کرد: میزان انرژی مصرفی در واحد‌های فولاد سازی به نوع روش تولید، یعنی کوره بلند یا کوره قوس الکتریکی بستگی دارد، روش کوره بلند نسبت به روش قوس الکتریکی انرژی بیشتری مصرف می‌کند، در ایران آمار‌ها کمی دچار پراکندگی است، اما این اختلاف به حدود ۲۵ درصد می‌رسد.

وی خاطرنشان ساخت: زیان ناشی از کمبود انرژی و عدم النفع وابسته به آن در حوزه معدن و صنایع معدنی، طبق برآورد‌های صورت گرفته مبلغ بالایی است و فعالان این صنعت چاره‌ای جز سرمایه گذاری در حوزه نیروگاهی ندارند.

سعد محمدی یاداور شد: خاموشی‌های دو سال گذشته نشان می‌دهد، شیوه قبلی مدیریت در صنعت برق دیگر کارساز نیست و باید اقتصاد صنعت برق احیا شود. در واقع قیمت گذاری در صنعت برق متهم اصلی است، بنابراین برای حل این مساله در گام نخست باید سراغ واقعی سازی قیمت برق برویم و بهترین سازوکار در دسترس در حال حاضر، عرضه برق در بورس انرژی برای مشترکان پرمصرف (مثلا مشترکانی که مصرف بیش از مگاوات دارند) و ساز و کار عرضه و تقاضاست.

وی گفت: وقتی قیمت گذاری را به مکانیسم عرضه و تقاضا می‌سپاریم، در بلند مدت عملا صنایعی که انرژی بری بالا و ارزش افزوده پایین دارند، حذف می‌شوند و به مرور زمان، صنایعی شکل می‌گیرند که عملا یا اصلا انرژی بر نیستند و یا اگر انرژی بر هستند، ارزش بالایی خلق می‌کنند که تولید آن توجیه اقتصادی دارد و در نتیجه در بلند مدت ترکیب صنایعی که در کشور داریم، شکل بهینه‌ای از الگوی مصرف خواهد داشت و عدالت اقتصادی هم رعایت خواهد شد.

به گفته وی، بنابراین باتوجه به نکاتی که اشاره شد، دیگر کسی با مصرف بیشتر انرژی، یارانه بیشتر دریافت نمی‌کند.

ریل۱۵۰ میلیون تن، جاده و دریا هرکدام تا ۵۰ میلیون تن از حمل مواد معدنی را در سال برعهده گیرند

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات "ومعادن" پیشنهاد داد: برای تحقق اهداف سند چشم انداز، نیازمند افزایش حمل ونقل ریلی تا ۱۰۵ میلیون تن و حمل جاده‌ای و دریایی هرکدام تا ۵۰ میلیون تن در سال هستیم درحالی که در سال ۱۴۰۰ ظرفیت حمل مواد معدنی بوسیله خطوط ریلی حدود ۴۵ میلیون تن بود.

وی تصریح کرد: پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۴ ظرفیت حمل و نقل مواد معدنی در بخش ریلی باید به بیش از ۷۹ میلیون تن برسد و دستیابی به چنین هدفی، نیازمند تلاش دو چندان و برنامه ریزی دقیق است.

سعد محمدی تاکید کرد: مساله برای کشور توسعه زیر ساخت سخت افزاری نیست بلکه در حوزه نرم افزاری نیز نیازمند واقع بینی و سنجش علمی هستیم. منظور از حوزه نرم افزاری، بحث‌های مربوط به برنامه ریزی، هدف گذاری، آینده پژوهی و منابع انسانی است.

وی گفت: واقعیت اینکه در حوزه توسعه زیر ساخت‌های تکنولوژی به دلیل تحریم و انحصار فناوری نزد کشور‌های پیشرفته، با نوسان رشد دانش بومی سازی فناوری‌های مدرن و مشکل واردات دانش فنی روبرو هستیم، ضمن اینکه در کارخانه‌های مختلف کشور، تکنولوژی‌های نوین به کار گرفته شده است، اما وابستگی علمی این فناوری‌ها به شرکت‌های خارجی منجر به وابستگی نامتوازن و یکطرفه شده است، اگر چه با نهضت بومی سازی و توسعه تکنولوژی، به بخشی از این موضوع پرداخته ایم، اما برای دستیابی به یک نظام صنعتی برپایه آخرین فناوری‌های روز دنیا راه زیادی در پیش داریم.

بورس کالا برای تولید و مصرف کنندگان اهمیت ویژه‌ای دارد

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات "ومعادن" پیرامون عرضه فولاد در بورس هم گفت: تحولات قیمت و میزان عرضه و تقاضای کالا‌های مهم و استراتژیک در دنیا همواره از مهمترین و پرطرفدارترین اخبار روز دنیا به شمار می‌رود و این موضوع به شکل مستقیم اهمیت بالای بورس‌های کالایی در دنیا را به نمایش می‌گذارد، زیرا عمده کالا‌های مهم از جمله نفت، طلا، مس، فولاد، کنسانتره، گندم و... به اشکال مختلف در بورس‌های کالایی دنیا معامله می‌شوند و مخابره اطلاعات از بازار این کالا‌ها به واسطه شفافیت بورس‌ها انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه براین وجود تضامین و قوانین مدرن در جریان معاملات باعث شده است تا بورس‌های کالا از اهمیت ویژه‌ای برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان انواع کالا‌ها و حتی سرمایه گذاران بازار کالا برخوردار باشد، تا جایی که عنوان می‌شود وجود بورس‌های کالا برای بقای این سه دسته یعنی تولید کنندگان، مصرف کنندگان و سرمایه گذاران بازار کالا ضروری است.

سعد محمدی تصریح کرد: آنچه اتفاق افتاده در ارتباط با عرضه فولاد در بورس، عملا نتوانسته اهداف مورد نظر را محقق کند و همچنان قیمت به شکل سیستمی اعمال می‌شوند و قیمت براساس عرضه و تقاضا شکل نمی‌گیرد. این مهم نه تنها در بازار فولاد، بلکه در بازار بالا دست فولاد هم وضعیت به همین منوال است. این اتفاق در حالی رخ داده که حدود هشت میلیون تن گندله در کشور روی زمین مانده و از طرفی در بورس کالا قیمت گذاری صورت نمی‌گیرد؛ بنابراین از این منظر مهمترین کار کرد بورس کالا که کشف قیمت براساس عرضه و تقاضاست، بدرستی عمل نمی‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده