به گزارش میمتالز، عیسی زاده افزود: خشک کردن دریاچه ارومیه به بهانه استخراج مواد معدنی صحت ندارد و این خبر را تکذیب میکنم چرا که حاکمیت برای برداشت یک ماده معدنی نمیتواند جان میلیونها نفر را به خطر بیاندازد.
وی بااشاره به اینکه باید قبل از صرف هرگونه هزینه از طرح کارشناسان و متخصصان بومی این منطقه استفاده میشود، تصریح کرد: کوتاهترین راه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه انتقال آب از دریاچه مازندران بود، اما متاسفانه کسانی بروی طرحهای احیای دریاچه کار کردند که بومی نبودند و اکنون دریاچه به این وضعیت افتاده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تحقیق وتفحص در خصوص چگونه خرج بودجهی اختصاص یافته بر احیای دریاچه توسط مجلس آغاز شده است.
عیسی زاده با اشاره به اینکه تمام تلاش ۱۳ نماینده و ستاداحیای دریاچه ارومیه حفظ دریاچه وجلوگیری از خشکی کامل دریاچه است، خاطر نشان کرد: دانشگاه ارومیه وتبریز پروژه احیای دریاچه رااز تهران گرفته و طرح مطالعاتی را افراد بومی منطقه شروع کرده اند.
وی بااشاره به اینکه احساس میشود اهمال کاری در احیای دریاچه ارومیه انجام شده، تصریح کرد: میشد دشت میاندواب، سلدوز و مهاباد را با بخشی از اعتبار ستاداحیا به آبیاری تحت فشارمجهز کرد تا بجای اینکه اکنون ۶۰۰میلیون مترمکعب آب مصرف شود تنها ۳۰ میلیون مترمکعب آب مصرف ومابفی به دریاچه واریز شود.
عیسی زاده با اشاره به اینکه انتقال آب از سمت دریاچه مازندران هزینه کمتری هم داشت، یاد آور شد: ۵۲در صد آب دریاچه ارومیه را میاندواب، ۱۲ درصد را آذربایجان شرقی و ۲۰در صد نیز از طریق زاب تامین خواهد شد.
وی با تاکید به اینکه آب منتقل شده از زاب قطعا به دلیل وجود نمک فراوان تبخیر خواهد شد، اظهار کرد: برای جلوگیری از تبخیر آب، نیاز به یک آب قوی ومداوم همچون آب دریاچه مازندران داریم.
نماینده مردم میاندواب ادامه داد: مسیر انتقال آب از زاب با مشکلاتی روبرو است که در حال رفع مشکلات فنی هستند و پیش بینی شده تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وی در خصوص خبرهایی مبنی بر کجی تونل زاب نیز افزود: کجی وایرادات زاب واقعیت ندارد وجود چند ایرادفنی به این دلیل است که خاک منطقه سست است وجابجا میشود پیمانکار برای اینکه تا ۸۰ سال از این تونل بدون مشکل بتوان استفاده کرد درحال بررسی وحل برخی نواقص هستند.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)