به گزارش می متالز، مهران محجوبنژاد با اشاره به اینکه شرکت فولاد تکنیک هم در فعالیتهای مطالعاتی، هم در فعالیتهای مهندسی و هم در فعالیتهای ساخت و اجرا به صورت EPC پروژههای مختلفی را در دست اجرا دارد، افزود: شرکت فولاد تکنیک از گذشته در زمینه تهیه طرحهای توجیهی به ویژه در صنعت فولاد فعال بوده است بطوریکه از ابتدای تاسیس شرکت تاکنون بیش از ۱۸۰ طرح در صنعت فولاد کار کردیم و بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مشاوره سرمایهگذاری در صنعت و زنجیره فولاد داشتیم که یک رکورد قابل توجه است.
وی گفت: در چند سال اخیر هم طرح جامع فولاد را بهصورت ماهانه و سالانه دنبال میکنیم و هماکنون پایش ۹۷ را داریم که تا انتهای سال نتایج آنرا منتشر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در بخش مهندسی و مشاوره، پروژه فولاد مکران را داریم که فاینانس و گشایش اعتبار آن انجام شده است. همچنین در پروژه توسعه آهن و فولاد گل گهر مشاوره اصلی هستیم که پیمانکار آن شرکت فکور صنعت است و پریمتالز هم قرار بود بخش خارجی و فاینانس آنرا بر عهده بگیرد. پروژه توسعه فولاد هرمزگان هم از پروژههای اصلی ما بوده که در بخش مهندسی آن حضور داریم.
مدیر واحد معاونت برنامهریزی شرکت فولاد تکنیک توضیح داد: در بخش فعالیتهای اجرایی هم پروژه فولادسازی نیریز را داریم که در جریان تحریم اخیر تحتالشعاع قرار گرفته و مدیران ایمیدرو و شرکت ملی فولاد به دنبال حل مسائل انتقال پول هستند تا مشکل این پروژه برطرف شود. همچنین پروژه توسعه طلای زرشوران را بهعنوان کار اجرایی داریم که اقدامات انجام شده است. در بخش فولادسازی فولاد سفیددشت و توسعه بخش ریختهگری آن نیز در حال کار هستیم.
محجوبنژاد خاطرنشان کرد: از گذشته هم با مجموعه گل گهر و خط نوار نقاله آن کار میکردیم و همچنین در مس سرچشمه که پروژههای آن رو به انتها است. در مس سرچشمه دو پروژه داریم. یکی در پروژه اسید سولفوریک که یکی از پیمانکاران آن هستیم و دیگری پروژه انتقال مواد و افزایش ظرفیت که در بخش اتوماسیون آن حضور داریم.
او با بیان اینکه برای تهیه طرح جامع مس مذاکراتی با انجمن مس انجام شده که شاید منجر به تهیه طرحی مشابه طرح جامع فولاد برای صنعت مس شود، عنوان کرد: کاری را از سال قبل با ایمیدرو و شرکت ملی فولاد شروع کردیم که پایان امسال نتایج نهایی آن آماده میشود که مطالعات مربوط به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا است. هماکنون مقدار زیادی شمش به صورت محصول خام و نیمه خام از کشور صادر میشود و در همین حال مقدار زیادی محصولات با ارزش افزوده بالا وارد میکنیم. در حال طراحی مکانیزمهایی هستیم تا این محصولات هم در کشور تولید شوند و بستههای سرمایهگذاری مربوط به آنها در حال آماده شدن است. این مطالعات میتواند جایگاهی برای تبدیل مجوزهای مازاد فعلی در صنعت فولاد به تولید این محصولات باشد.
مدیر واحد معاونت برنامهریزی شرکت فولاد تکنیک در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز درباره اینکه آیا اثر تحریم در طرح جامع فولاد لحاظ شده است یا خیر؟ توضیح داد: از ابتدا چون کشور همواره درگیر تحریم بوده، در تهیه طرح جامع فولاد هم این موضوع لحاظ شده است. صحبتهای تئوری و روی کاغذ نباید با واقعیات متفاوت باشند. چون مازاد ظرفیتی در توسعه فولاد کشور داریم، این مازاد باید با صادرات جبران شود. در چند سال اخیر رشد خوبی در صادرات داشتیم اما اگر امسال یا سال آینده در فروش فولاد مشکل پیدا کنیم، این مازاد ظرفیت خود را نشان خواهد داد که همان اثر ناشی از تحریمهاست.