به گزارش میمتالز، داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی در مراسم رونمایی از سامانه صدور برخط گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم، که در سازمان امور مالیاتی کل کشور برگزار شد، ضمن اشاره به گلایهی اصناف و بازرگانان از سازمان امور مالیاتی در خصوص زمان بر بودن صدور گواهیهای ماده ۱۸۶ برای کسب مجوز، تمدید کارتهای بازرگانی و دریافت تسهیلات بانکی، گفت: سامانههای ما تا کنون توانایی پاسخ در لحظه را نسبت به درخواستهایی که به سوی آن فرستاده میشد، نداشت و نمیتوانست پاسخ منفی یا مثبت را در لحظه صادر کند و این سامانهها معمولا به نحوی بودند که کار در نهایت به مراجعه حضوری فعالان اقتصادی میرسید، در واقع سامانههای ما تا کنون صرفا اعلام کنندهی وجود یک درخواست که به سوی سازمان مالیاتی فرستاده شده، بودند.
منظور ادامه داد:، اما هم اکنون و در همان لحظه که درخواست از مراجع صدور مجوز صادر میشود، به صورت برخط این درخواستها بررسی میشود، و اگر مودی بدهی مالیاتی نداشته باشد، همان لحظه مجوز صادر میشود، چنانچه مودی بدهی مالیاتی داشته باشد، در سامانه به او اعلام میشود و مراتب بعدی به او اطلاع رسانی خواهد شد که در راستای تسویه بدهی خود اقدام کند. برای مثال به وی گفته میشود که در کدام اداره چقدر بدهی مالیاتی دارد و چگونه میتواند این مشکل را رفع کند و همانجا در سامانه اعلام میشود که مودی چگونه مراتب پرداخت را طی کند.
معاون وزیر اقتصاد گفت: هدف ما در این خدمات برخط گواهی ماده ۱۸۶، کسب رضایت صاحبان کسب و کار و کاهش مراجعات حضوری است، چرا که هم اکنون وقت زیادی هم از فعالان اقتصادی و هم از همکاران ما برای بررسی پروندههای مختلف مالیاتی و صدور گواهیها گرفته میشود. این اقدام در چهارچوب توسعه خدمات مالیاتی است. قصد ما این است که تمامی امور مالیاتی در پنجره واحد و به صورت الکترونیکی شود.
رئیس سازمان مالیاتی گفت: ما در حال تولید یک اپلیکیشن هستیم که در مراحل آخر است و امور فنی نهایی را پشت سر میگذارد، شما با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید وارد سوابق مالیاتی خود شوید و هر تراکنش یا اقدامی که یک مودی مالیاتی دارد را میتواند به راحتی در تلفن همراه خود یکجا ببینید، همچنین شخص حقیقی ما در انجا میتواند اظهارنامه خود را تکمیل کند، مالیاتهایی که تا کنون پرداخت کرده مانند پرداخت مالیات خانههای لوکس و یا سایر امور مالیاتی را مشاهده کند و تقریبا تمامی نیازهایی که یک فعال اقتصادی در حوزه مالیات دارد را این اپلیکیشن برطرف کند.
منظور ضمن اشاره به تعدیل ضرایب اظهارنامهها گفت: پروندهی رسیدگی به عملکرد مشاغل در سال ۱۴۰۰، در مراحل نهایی است و همانطور که قول داده بودیم در فصل اظهارنامه و در ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، برای کسب رضایت حداکثری اصناف در پرداخت مالیات، تا جایی که امکان وجود داشت ضریب فعالیت برای افرادی که فاقد دفتر هستند و برای اظهارنامههای ۱۴۰۰ ضرایب را تعدیل کردیم، که یک تغییر نسبتا قابل ملاحظهای هم بود.
همچنین بنای ما بر توافق است و به مدیران کل ادارات گفته شده، در صورت اعتراض مودی، در نهایت تلاش بر این باشد که با توافق این اعتراض حل شود.
در ارتباط با دیگر اقدامات سازمان در راستای حرکت به سوی الکترونیک شدن، بحث ابلاغ الکترونیک است که تمامی اوراق ما پس از صدور به صورت الکترونیکی و در همان لحظه ارسال میشود و مودیان فرصت ده روزه دارند که این ابلاغ را مشاهده کنند و از نظر ما این ابلاغ، ابلاغ قانونی است.
لازم به ذکر است که حتما تمامی صنوف و فعالان اقتصادی پس از دریافت پیامک و صدور ابلاغ، به ان مراجعه کنند و موضوع را پیگیری کنند. این امر هم از دیگر اقدامات سازمان جهت تسهیل فرایندهای مالیاتی است.
وی افزود: هدف دیگر سازمان این است که تمام اعتراضات مالیاتی نیز الکترونیکی دریافت و ارسال و دادرسی شوند. همچنین تلاش ما بر این خواهد بود که پروندهی فعالان اقتصادی الکترونیکی شود و پروندههای کاغذی جمع آوری شود. از مرحله اظهارنامه تا برگه تشخیص و اسناد دریافت شده و اعتراضات و …. همگی در سامانه بارگزاری میشود و دسترسی به آنها بسیار تسهیلتر از گذشته میشود.
منظور در پایان گفت: شعار ما این است که تا پایان دولت سیزدهم حذف کامل مراجعه مودی به ادارات و حذف کاغذ از ادارههای مالیاتی صورت گیرد، که سازمان در مسیر رسیدن به این اهداف حرکت خواهد کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم