تاریخ: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۵۲
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۲۸۴۵۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فاطمی امین:

مجموع درآمد‌های ارزی بیش از نیاز‌های ارزی کشور است

مجموع درآمد‌های ارزی بیش از نیاز‌های ارزی کشور است
‌می‌متالز - وزیر صمت با بیان اینکه مجموع درآمد‌های ارزی بیش از نیاز‌های ارزی کشور است گفت: با ایجاد تناسب بین منابع و مصارف ارزی، ارز موجود کفاف واردات تمامی نیاز‌ها را می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، تفاهمنامه تهیه نقشه راه تطبیق سیاست‌های تجاری و ارزی میان وزارت صمت و بانک مرکزی به امضای سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت و علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی رسید.

سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت در این مراسم با بیان اینکه مجموع درآمد‌های ارزی بیش از نیاز‌های ارزی کشور است گفت: این نشان می‌دهد که ما در کلان مشکلی نداریم، اما اینکه در مقاطعی قیمت‌ها دچار تغییر می‌شود به این دلیل است که میان نوع منابع و مصارف همخوانی وجود ندارد.

وی ادامه داد: به طور مثال بخش عمده از صادرات ما با ارز یوآن صورت می‌گیرد، اما واردات با ارز‌های دیگری است که از آن‌ها کمتر داریم.

وزیر صمت با بیان اینکه تفاهمنامه منعقد شده میان این وزارتخانه و بانک مرکزی با هدف رفع چنین مشکلاتی است گفت: با اجرای این نقشه راه ما می‌توانیم سفارش دهندگان را تشویق کنیم تا واردات را بر مبنای ارزی ثبت کنند که بیشتر در کشورموجود داریم و یا صادرکنندگان را تشویق کنیم تا صادرات را به کشور‌هایی داشته باشند که ارز آن‌ها را نیاز داریم.

وی با تاکید بر این موضوع که با اجرای این سیاست‌ها بسیاری از مشکلات بازار ارز در ثبت سفارش از بین می‌رود گفت: با تنظیم مبادی واردات می‌توانیم کمبود را در ارز‌هایی که کمتر داریم جبران کنیم و التهاب باراز را به حداقل برسانیم.

در ادامه علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه بیشترین هماهنگی میان بانک مرکزی و وزارت صمت در دولت سیزدهم شکل گرفته است گفت: این هماهنگی باید تبدیل به نقشه راه شود تا تمامی دستگاه‌ها بتوانند بر مبنای آن اقدام کنند.

وی تاکید کرد: نمی‌شود که هر کدام از دستگاه‌ها راه خود را بروند، سیاست واردات و صادرات باید تدوین شود. براین اساس کمیته‌ای مشترک میان بانک مرکزی و وزارت صمت شکل می‌گیرد تا ضمن تهیه این نقشه راه تصمیم گیری در مورد رفع ممنوعیت واردات برخی کالا‌ها را نیز انجام دهد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: فعالان اقتصادی باید بتوانند آینده خود را پیش بینی کنند و آینده کشور نیز باید در حوزه صادرات و واردات روشن باشد و قوانین و مقررات پی در پی تغییر نکند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده