به گزارش میمتالز، غلامرضا مرحبا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره ناملایمات اخیر در بازار ارز اظهارکرد: آن چیزی که درباره بازار ارز باید به آن اشاره داشته باشیم این است که در این حوزه، الگویی را نداریم که امتحان خود را پس نداده باشد. در سالیان متمادی مدلهای مختلفی را برای مدیریت بازار ارز در دستور کار قرار دادهایم و تقریبا مدلی نیست که آن را به کار نگرفته باشیم.
وی افزود: طرح مدیریت ارز شناور، ارز تک نرخی و دو نرخی، ارز سرکوب شده و...، از جمله مدلهایی بودهاند که در چندسال گذشته امتحان خود را پس دادهاند؛ معمولا سیاستهای اتخاذ شده در بازار ارز، با تغییر مدیران ذی ربط همانند دور باطلی ادامه پیدا میکند و تغییر محسوسی در این سیاستها دیده نمیشود. البته ناگفته نماند که این سیاستها، نتیجه مثبتی هم درپی ندارد.
مرحبا با اشاره به جلسه اخیر مجلس با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی افزود: هفته گذشته وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدند و درباره وضعیت نابسامان بازار ارز توضیحاتی را به نمایندگان ارائه دادند. البته مجلس از توضیحات وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی قانع نشد؛ در عین حال، اما تاکید کردند که برنامههایی را برای مدیریت بازار ارز در دستور کار دارند که البته موضوع عجیبی هم نیست و امکان مدیریت بازار ارز وجود دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره تاثیر افزایش سود بانکی بر کاهش نرخ ارز گفت: بنده با افزایش سود بانکی برای کاهش نرخ ارز موافق نیستم، زیرا باعث تشدید ناترازی بانکها میشود و تقاضا برای تسهیلات بانکی را کاهش میدهد. در کنار تمام این مسائل، افزایش سود بانکی امکان دارد که بر بورس و بازار سرمایه نیز تاثیر منفی بگذارد و تاثیر چندانی بر سپرده گیری بانکها نداشته باشد.
منبع: خبرگزاری دانشجو