تاریخ: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۰۳
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۲۸۶۶۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

ایجاد ۳ هزار شغل از ابتدای سال در بخش معدن و صنایع معدنی

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو از برنامه راه‌اندازی ۱.۳ میلیارد دلار پروژه تا انتهای سال ۹۷ خبر داد.
ایجاد ۳ هزار شغل از ابتدای سال در بخش معدن و صنایع معدنی

به گزارش می متالز، به گفته خداداد غریب‌پور، این سرمایه‌گذاری سبب ایجاد ۳هزار شغل جدید در بخش معدن و صنایع معدنی می‌شود.
غریب‌پور در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش معدن استان کرمان اظهار کرد: از ابتدای امسال ۱.۲ میلیارد دلار طرح وارد مدار تولید شده که حاصل آن ایجاد ۳هزار شغل بوده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال نیز ۱.۳ میلیارد دلار پروژه جدید راه‌اندازی شود که نتیجه آن اشتغالزایی برای ۳هزار نفر است.
وی که به مناسبت دهه فجر به استان کرمان سفر کرده بود، همچنین با تبریک فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: سیاست ایمیدرو قرار گرفتن در کنار بخش خصوصی و گفت‌وگوی مداوم با نهادها و تشکل‌های خصوصی است، به طوری که بتوان از ارتباط دوسویه به راه‌حل‌هایی در حوزه‌های جذب سرمایه، ایجاد اشتغال، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری دست یافت.

 

تصمیم‌گیری دوجانبه

غریب‌پور یکی از آثار چنین نشست‌هایی را تصمیم‌گیری دوجانبه و مشارکتی عنوان کرد و گفت: زمانی که تصمیم‌ها با همکاری و جلب نظر بخش خصوصی گرفته شود، زمینه تصمیم‌گیری پشت درهای بسته از بین می‌رود و در عین حال از ضمانت اجرایی در خارج از بدنه دولت نیز برخوردار می‌شود.
وی تاکید کرد: در جلساتی که در استان کرمان برگزار کردیم، ایده‌هایی در حوزه‌های مختلف اکتشاف، تعیین تکلیف پهنه‌های اکتشافی، دیتاهای مربوط و شیوه عمل مطرح شد و بر این اساس ما نیز به زودی تصمیم‌گیری خواهیم کرد.
غریب‌پور به نشست با وزیر امور اقتصادی و دارایی اشاره کرد و گفت: در این جلسه، راه‌های جذب بخشی از نقدینگی ۱۷۰۰ تریلیون تومانی کشور (که سالانه ۲۰درصد نیز به آن اضافه می‌شود) بررسی شد و وزارت اقتصاد نیز به دنبال ساماندهی این میزان نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید است.
وی تصریح کرد: دولت در دهه فجر امسال ۱۴۸هزار میلیارد تومان پروژه راه‌اندازی می‌کند که ۷۰هزار میلیارد تومان آن مربوط به طرح‌های عسلویه است و چنین رقمی معادل نیمی از ارزش بازار سرمایه است.
غریب‌پور در عین حال از تشکل‌های بخش خصوصی خواست ایده‌های ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح شود. این در حالی است که ایمیدرو نیز با دانشگاه‌ها قرارداد دارد و با ساماندهی این ایده‌ها، از ظرفیت‌های موجود برای خلق ارزش استفاده می‌شود.
غریب‌پور گفت: بهینه‌سازی مصرف آب و برق در صنایع معدنی جزو اولویت‌های ایمیدرو است و تجربه‌های پیشین در صنعتی همچون سیمان نیز نشان داده که استفاده از نیروهای زبده توانسته کاهش مصرف برق و آب را در پی داشته باشد. به گفته وی، استفاده بهینه از باطله‌های معدنی که ارزش بالایی نیز دارند، یکی از برنامه‌های این سازمان است.

 

مقایسه نقاط ضعف و قوت

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین درباره شرایط تولید و مقایسه صنایع داخلی و خارجی گفت: باید در قالب بنچ‌مارک، واحدهای فرآوری را با واحدهای مشابه جهان مقایسه کنیم، به طوری که اگر قیمت‌های انرژی واقعی شوند به چه اقداماتی نیاز داریم، چه تغییراتی باید در فرآیندها انجام شود و نقاط ضعف شامل چه مواردی است.
وی به ظرفیت معدنی استان کرمان اشاره کرد و گفت: استان کرمان با ذخیره بیش از ۵.۸ میلیارد تن ماده معدنی و ظرفیت ۶۳ میلیون تن برداشت ماده معدنی، توانمندی قابل توجه و کم نظیری در این حوزه دارد.
غریب‌پور اظهار کرد: ارائه تسهیلات لازم در زمینه زیرساخت‌ها، اکتشاف، استخراج، جذب سرمایه، آموزش، بهبود رفاه و برابری، از وظایف دولت است و از طرفی قوانین فعلی هم اجازه ورود دولت به حوزه‌های پایین‌دستی را نمی‌دهد. از همین رو بخش خصوصی باید در روابط دوسویه، پیگیر توسعه باشد تا به نتیجه دلخواه برسیم.
وی به اقدامات زیرساختی حال حاضر ایمیدرو، اشاره و اظهار کرد: آموزش، ایجاد ساختارهای لازم، ارائه شیوه‌نامه‌های ایمنی و تسهیل دریافت مجوزها از جمله اقدامات ایمیدرو در مسیر توسعه است.
غریب‌پور افزود: تلاش ما در ایمیدرو این است که پیشرو توسعه باشیم، به طوری که پهنه‌های معدنی را کشف و به بخش خصوصی واگذار کنیم و طرح‌ها را در یک فراخوان در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: دولت به دنبال سوددهی ایمیدرو به عنوان یک بنگاه نیست بلکه به دنبال توانمندسازی بخش خصوصی برای رشد و توسعه در کل زنجیره تولید و ارزش است.

 

سرمایه‌گذاری‌های ایمیدرو

وی به اقدامات کلان این سازمان اشاره کرد و گفت: ایمیدرو ۱۵ میلیارد دلار از سال ۸۱ (از زمان تاسیس) در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه‌گذاری کرده که برخی از نتایج این سرمایه‌گذاری، کسب رتبه دهم جهانی در تولید فولاد و دومی در تولید آهن اسفنجی است.
غریب‌پور تاکید کرد: می‌توان اذعان کرد که پس از انقلاب معدن و صنایع معدنی به ویژه بخش فولاد، بیشترین رشد را در اقتصاد داشته‌اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین خبر داد: در آستانه امضای تفاهمنامه با منابع طبیعی کشور هستیم، به طوری که بتوان روند سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های جدید در بخش اکتشاف و معدنکاری را هموار کرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در عین حال توجه به مسئولیت اجتماعی را از اولویت‌های اجرای طرح‌ها برشمرد و گفت: مسائل اجتماعی با همکاری مدیران استانی قابل حل است. در همین حال توجه به حقوق مردم منطقه به ویژه در اشتغال و رفاه از اولویت بالایی برخوردار است.

عناوین برگزیده