به گزارش میمتالز، روز گذشته بسیاری از زیرمجموعههای بازار آهن و فولاد قیمت روز آهن آلات را ثابت اعلام کردند، برخی به کاهش نسبی قیمتها روی آوردند و برخی نیز همچنان درحال افزایش قیمتها بودند.
بازار ارز نیز بهرغم اصلاح قیمت در دو روز گذشته، در ابتدای روز یکشنبه نرخ دلار به کانال ۳۹ هزار تومانی برگشت، اما در اواسط روز دوباره رو به افزایش گذاشت و تا کانال ۴۱ هزار تومانی نیز رسید، اما نهایتا در پایان روز گذشته هر دلار در بازار آزاد ۴۰ هزار و ۹۳۰ تومان مبادله شد.
در پی اصلاح نسبی نرخ دلار و اثرگذاری آن بر سایر بازارهای موازی اصلاح قیمت در این بازارها رقم خورد که بازار میلگرد نیز از این امر مستثنا نبود؛ به طوری که روز گذشته کاهش ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومانی قیمت میلگرد آجدار در عمده مبادی فروش قابل مشاهده بود و به طور موردی کاهش ۶۰۰ تومانی هم مشهود بود؛ در این میان برخی نیز قیمتها را تغییر ندادند.
بر همین اساس قیمت میلگرد آجدار غالبا در بازه ۱۹ هزار و ۱۰۰ الی ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومانی اعلام میشود و نرخ متوسط آن نیز با کاهش نسبی حدود ۱۹ هزار و ۶۵۰ تومان برآورد شد.
انواع ورق سرد و گرم نیز نوسانات متعددی داشت، به این صورت که قیمت ورق آهن در چند کارخانه ثابت بود، اما ورق فولاد مبارکه در برخی ضخامتها کاهش هزار تومانی داشت. قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم در عمده کارخانهها کاهش ۱۰۰ تومانی را تجربه کردند.
قیمت روز تیرآهن شاخهای در چند کارخانه ذوب آهن و فولاد یزد و ... کاهش ۲۰ الی ۲۰۰ هزار تومانی داشت، اما در چند کارخانه هم قیمتها ثابت بود. قیمت ناودانی و نبشی هم توأم با سایر محصولات نوسانات متعددی داشتند، به این صورت که اکثر کارخانهها قیمتها را ثابت اعلام کردند و کاهش جزئی ۱۰۰ تومانی هم مشاهده شد.
قیمت روز قوطی و پروفیل در عمده مبادی فروش بدون تغییر بود، ولی اصلاح ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی در شماری از شرکتها قابل مشاهده بود؛ همچنین قیمت لوله داربستی، گازی، مبلی و انواع لولهها تغییر قیمت نداشتند و ثابت اعلام شدند.
گزارشها از بورس کالا حاکی است که امروز ۱۵۷ هزار و ۱۰۰ تن شمش بلوم و تختال C عرضه میشود که از این میزان حدود ۱۱۰ هزار و ۱۰۰ تن به شمش بلوم اختصاص دارد. قیمت شمش در این دوره از عرضه حدود ۱۵ هزار و ۹۵۶ تومان اعلام شده است که بیانگر افزایش ۹/۱ درصدی نرخ پایه این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است. حجم عرضه شمش در این هفته افزایش ۵۷ درصدی دارد، اما نمیتوان پیشبینی کرد که آیا استقبال خوبی از عرضه این هفته خواهد شد یا نه!
اما از آنجایی که شنیدهها حاکی از تداوم و استمرار قطعی گاز تا اواسط اسفند است و همچنین با در نظر گرفتن اینکه تاریخ تحویل برخی عرضهها در اواسط بهمن ماه است، به احتمال زیاد رقابت خوبی روی شمش ایجاد خواهد شد، اما ممکن است شدت رقابتها کم باشد که در این صورت روند اصلاحی بازار ادامهدار خواهد بود.
حسامالدین والی کارشناس حوزه فولاد با اشاره به ضعف شدید تقاضا در بازار اهن و فولاد اظهار کرد: با توجه به اوضاع بودجه پروژههای عمرانی شاهد افت شدید تقاضا و عدم استقبال از محصولات بورسی هستیم.
والی به خرید اعتباری محصولات بورسی اشاره کرد و علت آن را نبود نقدینگی و تقاضا دانست، وی گفت در چنین شرایطی که همچنان نرخ دلار بالاست و مواد اولیه هم با قیمت بالایی به فروش میرسد، شاهد اصلاح و کاهش قیمت مقاطع فولادی هستیم.
وی همچنین به توقف تولید فولادسازان اشاره کرد و افزود: کمبود انرژی به توقف تولید برخی شرکتها منجر شده که در بخشهای خصوصی مشکلات بیشتری از جمله نبود نقدینگی ایجاد کرده است. از طرفی نبود مواد اولیه نیز مشکلاتی در این بخشها ایجاد کرده است.
ولی از جمله فاکتورهای اثرگذار در بازار فولاد را نوسانات بازار ارز دانست و در زمینه جهش اخیر نرخ دلار و اثرات آن بیان کرد: در ابتدای سال که بازار با چالشهایی از قبیل افزایش حقوق و دستمزدها، افزایش هزینه حمل و نقل، افزایش نرخ مواد اولیه و انرژی و سوخت مواجه بود آنطور که انتظار میرفت جهش قیمت آهن را رقم نزد، زیرا مقاطع فولادی در بازار داخلی مصرف چندانی ندارند و از سوی دیگر بازار جهانی نیز دچار رکود عمیقی است که با در نظر گرفتن همه این مسائل شاهد بروز مازاد عرضه در کشور هستیم و ظاهرا انبارها نیز از محصولات فولادی انباشته شدهاند.
منبع: تحلیل بازار