به گزارش میمتالز، پیمان مصدق مدیر دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان در افتتاح گردهمایی مدرسه زمستانی "نسل چهارم صنعت (Industry ۴.۰) گفت: این رویداد زمینه ایجاد شبکهای از دانشگاهها و مراکز صنعتی بزرگ کشور برای ورود به صنعت نسل چهارم و آشنایی با ادبیات و مفاهیم این حوزه را فراهم میکند.
دبیر علمی برگزاری این رویداد با اشاره به اینکه ورود به نسل چهارم صنعت، ارزش افزوده محصولات ایرانی را افزایش و هزینههای تولید در صنایع را کاهش میدهد، افزود: برای اینکه بتوانیم در آینده توان رقابت با دنیا را حفظ کنیم، لازم است به مفاهیم و زیرساختهای نسل چهار ورود کنیم.
مصدق با اشاره به پیش نیازهای ورود صنایع به نسل چهار صنعت ادامه داد: برای پیاده سازی این صنعت، نیازمند ایجاد بستر اینترنت پر سرعت، فضای ابری محاسبات، آموزش و فرهنگ سازی از پایینترین تا بالاترین افراد در صنعت هستیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از کارخانجات داخل کشور وارد مرحله عملیاتی نسل چهارم صنعت شدند، بیان کرد: در دنیا از حدود ۱۰ سال پیش شاهد ورود صنایع به نسل چهارم صنعت هستیم. سوئیس و آلمان دو کشور پیشرو در پیاده سازی نسل چهارم صنعت در اتحادیه اروپا هستند.
ایمان ایزدی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در گردهمایی مدرسه زمستانی نسل چهارم صنعت اظهار کرد: نسل چهارم صنعت بیش از اینکه یک مفهوم علمی باشد یک مفهوم تجربی است. یکی از اشکالاتی که امروزه با آن مواجهیم نداشتن ذهنیت درست صنایع از این نسل است و مهمترین هدف این کارگاه رسیدن به این دستاورد و نتیجه است.
ایزدی با بیان اینکه آگاهی مسوولان نسبت به نسل چهارم صنعت یک پیش نیاز برای فراهم کردن زیرساخت هاست؛ افزود: دولت باید دست صنایع را برای سرعت بخشیدن به نسل چهارم صنعت باز بگذارد تا این امر محقق شود.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر گفت: امروزه صنایع محدودی، چون فولاد مبارکه، ضرورت رسیدن به نسل چهارم صنعت را درک کرده اند و تا زمانی که دیگرصنایع هم به این مرحله شناخت نرسند، به این سمت تمایل پیدا نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه زیر ساختهای لازم برای عملیاتی کردن نسل چهارم صنعت در کشور وجود ندارد خاطر نشان کرد: مجهز بودن به اینترنت پرسرعت ضروریترین نیاز است که در این زمینه نیازمند حمایت جدی دولت هستیم.
ایزدی ایجاد فضای فکری نسل چهارم صنعت در صنایع، فضای دانشگاهی، مسوولان و جامعه را اولویت مهم این رویداد دانست و افزود: در حوزه تکنولوژی در یک گلوگاه قرار داریم که برای گذر از آن نیاز به برنامه ریزی و همت صنعتگران و دولت است در غیر اینصورت مجبور هستیم دنباله رو بقیه باشیم.
وی با اشاره به اینکه به پیشرفتهای صنعت کشور نباید نگاه صفر یا یک داشته باشیم، ادامه داد: در برخی از شاخصهای صنعت کشور همچون هوش مصنوعی، شاخص نرم افزاری، زیرساختی و امنیت از پیشرو هستیم واز دانش فنی بالایی برخورداریم، اما باید از آن بهره ببریم.
گفتنی است همایش مدرسه زمستانی "نسل چهارم صنعت" طی دو روز به صورت حضوری و برخط با حضور دانشجویان ۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور از امروز برگزار شد. در این رویداد محققان و دانشجویان کشور پیرامون مباحثی از جمله معرفی نسل چهارم صنعت، چالشها و فرصتهای پارادایم صنعتی نوین، اینترنت اشیا و اینترنت اشیا صنعتی و اینترنت خدمات، کارخانه هوشمند، محصول هوشمند، نکات قابل یادگیری از کاربردهای نسل چهارم صنعت، کاربرد یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در تولید صنعتی، اهمیت و چالشهای پیاده سازی امنیت سایبری در نسل چهارم صنعت، چالشهای رهبری و حکمرانی دیجیتال شرکتهای بزرگ و ارائه مدلی کاربردی، به بحث و تبادل نظر پرداختند.