به گزارش میمتالز، وی گفت: امسال ۱۹هزارمیلیارد تومان مطالبه نامه داشتیم که تاکنون چهارهزار میلیاردتومان آن وصول شدهاست، از سوی دیگر یکهزار و ۱۰۰میلیاردتومان ضمانتنامه دریافت کردیم، برای یکهزار و ۴۰۰میلیاردتومان نیز شناسه پرداخت صادر شدهاست و ۱۰هزارمیلیارد تومان هم در فرآیند رسیدگی قرار دارد.
رئیسکل گمرک با بیان اینکه فرآیندهای رسیدگی زمانبر است، اما با الکترونیکیشدن سیستمهای ابلاغ فرآیندها کوتاهتر میشود، تاکید کرد: سالآینده تمرکز این سازمان بر تحول سامانههای گمرکی خواهد بود و در زیرمجموعه سامانه جامع گمرکی رونمایی خواهند شد. وی با اشاره به اینکه در روز ۶ بهمن، روز جهانی گمرک سامانههای جدید گمرک رونمایی میشود، تصریح کرد: گمرک جمهوریاسلامی ایران در راستای تکالیف قانون بودجه بهدنبال تسریع و تسهیل در فرآیندهای گمرکیاست.
رضوانیفر با بیان اینکه گمرک غرب تهران از سال۱۳۵۴ راهاندازی شدهاست، گفت: حجم صادرات از این گمرک در سالجاری به ۹۰۰میلیون دلار رسید که ۳۱درصد رشد را نشان میدهد، از سوی دیگر واردات از این گمرک به ۴۸۰میلیون دلار رسیدهاست و پنجهزار اظهارنامه گمرکی داشته ایم که نسبت به سالگذشته هشتدرصد را نشان میدهد. وزیر اقتصاد نیز با تاکید بر اینکه در راستای دستیابی به اهداف رونق تولید برای تسهیل تجارت گام برداریم، افزود: بر همین اساس بخشنامهها و مقررات گمرکی باید برای فعالان بخشخصوصی پیشبینی پذیر و مشخص باشند، این در حالیاست که در یک ماه گذشته بخشنامههای صادراتی یک محصول کشاورزی سهبار تغییر کرد و این روند یعنی تجار کشور باید هر ۱۰ روز با یک بخشنامه جدید روبه رو شوند.
وی افزود: ۹۱درصد بخشنامههای گمرکی مربوط بهدستگاههای خارج از گمرکاست که با انضباط بخشی در صدور بخشنامهها میتوانیم در راستای تسهیل تجارت گام برداریم؛ به همین دلیل در جلسه هفته آینده با ارائه گزارشی در هیاتدولت در مورد انضباط بخشی در صدور بخشنامههای تجاری از دستگاههای همکار درخواست اقدامات موثر در راستای تسهیل تجارت خواهیم کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ارزش مطالبهنمایی کاغذی از گمرک ۲۰هزار میلیاردتوماناست، اظهار کرد: با جایگزینی سامانههای الکترونیکی با مطالبههای کاغذی میتوان در راستای تسهیل تجارت اقدام کرد. وی تاکید کرد: سالآینده تشریفات گمرکی باید بهگونهای باشد که فعالان تجاری بتوانند با سهولت به فعالیت خود بپردازند و در این راستا حدود ۲۰ دستگاه همکار باید در مقررات و همکاری خود با گمرک تسریع داشته باشند و همه در جهت تسهیل تجارت گام بردارند. خاندوزی تصریح کرد: در گمرک غرب تهران، یکی از دستگاههای اجرایی همکار گمرک به مدت سه ماه است که نمایندهای معرفی نکرده و صاحبان کالاهای تجاری مجبور هستند برای دریافت خدمت از این دستگاه به سازمان مرکزی مراجعه کنند که این امر به طولانیشدن فرآیند ترخیصکالا میانجامد و فعال اقتصادی فقط به طولانیشدن فرآیند نگاه میکند؛ درحالیکه ترخیص کالا از گمرک در مدت اندکی انجام میشود. خاندوزی تاکید کرد: دستگاههای دولتی باید بپذیرند که نباید هیچ هزینهای برای فعالان تجاری و بازرگانی تحمیل کنند و اگر تصمیماتی از بابت نرخها یا مشوقها درنظر دارند باید از قبل به فعالان اقتصادی اطلاع رسانی شود. براساس این گزارش، سامانههای سیستمی ابلاغ الکترونیک در محل گمرک غرباستان تهران توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان این مراسم رونمایی شد. با راهاندازی این سامانهها عمده کارهای گمرکی بهجای ابلاغ کاغذی از طریق سیستمی به صاحبانکالا و صاحبان کارتهای بازرگانی ابلاغ خواهد شد.
منبع: دنیای اقتصاد