تاریخ: ۲۴ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۲۸۸۱۴۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل فولاد خوزستان مطرح کرد:

قیمت‌گذاری دستوری، بیشترین ضربه را به صنعت فولاد زد/ روایتی از بحرانی که بیخ گوش فولادی‌هاست

قیمت‌گذاری دستوری، بیشترین ضربه را به صنعت فولاد زد/ روایتی از بحرانی که بیخ گوش فولادی‌هاست
‌می‌متالز - مدیر عامل فولاد خوزستان گفت: صنعت فولاد بیشترین آسیب را از نظام قیمت‌گذاری دستوری و عدم اعتقاد به نظام عرضه و تقاضا دیده است.

به گزارش می‌متالز، امین ابراهیمی با اشاره به چالش‌های اساسی صنعت فولاد اظهار کرد: صنعت فولاد به‌عنوان یک صنعت مادر نقش بسیار کلیدی و حیاتی در اقتصاد کشور ما دارد.

مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: اگر امروز بخواهیم به چالش‌های این صنعت نگاهی داشته باشیم، باید به سه چالش اصلی که بیشترین آسیب را به این حوزه وارد کرده اند، اشاره کنیم.

به گفته وی، چالش اول که در حال حاضر بیشترین آسیب را به صنعت فولاد کشور - چه در بخش صادرات، چه در بخش تولید و چه در بخش بازار داخلی - وارد کرده، نظام دستوری و نظام قیمت‌گذاری دستوری و عدم اعتقاد به نظام عرضه و تقاضا در این صنعت است.

ابراهیمی افزود: این موضوع در حال حاضر بیشترین آسیب را به صنعت فولاد وارد می‌کند و از چالش عبور و به بحران تبدیل شده است که حیات صنعت فولاد را در معرض خطر جدی قرار داده است.

مدیر عامل فولاد خوزستان در ادامه بحران انرژی برق و گاز را به عنوان دومین چالش این صنعت مطرح کرد و گفت: در حال حاضر و در دهه‌های آینده در این صنعت انرژی جای صحبت‌های بسیاری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: هم گاز و هم برق از موارد حیاتی صنعت در کشور است به طوری که برق به‌عنوان یک المان برای تولید در صنعت فولاد بسیار حیاتی است، ضمن اینکه در حال حاضر در دنیا ۷۰ درصد تولیدات فولاد براساس کوره بلند است، ولی در کشور ما ۷۰ درصد تولیدات به روش کوره قوس است.

امین ابراهیمی در ادامه با اشاره به مخاطراتی که در صورت عدم تامین گاز برای واحد‌های فولادی پیش خواهد آمد، گفت: گاز نه سوخت محسوب می‌شود و نه خوراک، بلکه به‌عنوان یک تکنولوژی تولیدی است که بسیار مورد نیاز است که در صورت نبود، ممکن است برخی از کارخانه‌ها را به تعطیلی بکشاند.

این فعال صنعت فولاد، آب را به عنوان یک از نیاز‌های اصلی صنعت برشمرد و گفت: بحث آب و تأمین آب برای صنعت فولاد دیگر از حالت چاللش عبور و به بحران تبدیل شده است. برهمین اساس، نیازمند برنامه ریزی‌های دقیق تری در این بخش هستیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان، چالش سوم را عدم تامین مواد اولیه عنوان کرد و گفت: چالش تامین مواد اولیه در آینده در صورت تبدیل شدن بحران انرژی به فرصت، با توجه به تأسیس نیروگاه‌های ۱۰ هزار مگاواتی، مورد بحث خواهد بود، چرا که در افق ۱۴۰۴، به ۶۷ میلیون تن سنگ آهن نیاز خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: با توجه به ذخیره ۳٫۳ میلیارد تنی ذخیره سنگ آهن فعلی و تامین نهایتا ۲۰ ساله آینده، باید به سمت اکتشافات جدید حرکت و سرمایه‌گذاری‌ها را پویا‌تر و حضور در معادن خارج از کشور را در دستور کار قرار دهیم.

منبع: فولادبان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده