به گزارش می متالز، در این نشست، مسئولان استان کردستان ضمن ارائه ظرفیتهای معدنی این استان، آخرین دستاوردهای مطالعات ژئوفیزیک هوایی پهنه سقز را ارائه کردند.
در این نشست، نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اشتغال جوانان استان کردستان، گفت: هر چه زودتر باید برای واگذاری معادن، اقدام و از خامفروشی مواد معدنی استان کردستان جلوگیری کرد.
محسن بیگلری با بیان اینکه امروز مهمترین دغدغه من به عنوان خدمتگزار مردم کردستان، ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: بزرگترین دغدغه، بیکاری جوانان نخبه کُرد است و آنچه بسیار تکاندهنده است اینکه فارغالتحصیلان ما با مدارک بالا حاضرند کارگر معادن کردستان باشند که بر همین اساس انتظار ویژه داریم تا معادن به صاحبان فن و کسانی که اهلیت دارند واگذار شوند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور نیز ضمن تبریک به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حق کردستان بیش از این است و هر چه برای این استان کار شود باز هم کم است.
به گفته رحمتالله مهآبادی، سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری معظم و همچنین دولت خدمتگزار این بوده که به مناطقی که در زمان گذشته توجه کمتری به آنها شده بیشتر توجه کنند و بر همین اساس ما نیز سهم خودمان را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در جمع مقامات استان، قرار شد بخشی از تدوین و تقسیم برنامههای پیشرو را در استان و بخشی را در وزارت راه و شهرسازی انجام دهیم، خاطرنشان کرد: هر دو طرف تعهدات خود را به خوبی انجام دادند و همه پروژهها در حال انجام است. اعتبارات لازم برای توسعه این استان را نیز ارائه خواهیم کرد و پیمانکاران مشکلی نخواهند داشت.
معاون ساخت و توسعه راههای وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست، به ارائه گزارش درباره پروژههای مرتبط با راه و راهسازی در استان کردستان پرداخت و گفت: کردستان یکی از استانهایی است که از لحاظ راه بسیار محروم بود و با توجه به اینکه در زمان جنگ هم بار زیادی را از این نظر به دوش کشید موظف بودیم به توسعه این امر بیش از گذشته بپردازیم.
محمدرضا کدخدازاده افزود: تصمیمگیران کشور نیز در همین زمینه کمک زیادی کردند. خوشبختانه حدود ۱۱ طرح راهسازی در استان داریم که با زحمت مسئولان در حال تکمیل و به نتیجه رسیدن است. حدود ۶۰ درصد این ۱۱ طرح نیز انجام شده و بقیه نیز در شرف تکمیل است.
وی با بیان اینکه اعتبارات برای راههای کشور در سال ۹۷ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده، خاطرنشان کرد: در بسیاری از بخشها با کاهش اعتبارات روبهرو بودیم اما با پیگیری وزارت راه و شهرسازی و همچنین استانداری و نمایندگان مردم، اعتبارات ۱۵ تا ۲۱ درصد افزایش یافت.
کدخدازاده با اشاره به اینکه در بخش راهآهن نیز حدود ۸۴ کیلومتر در استان کردستان در حال آمادهسازی است، گفت: ۳ طرح از ۱۱ طرح راهسازی ویژه شهرستان سقز است و امیدواریم با پیگیری مسئولان استانی، ترافیک ایمن در شهرستانهای مختلف استان ایجاد شود تا به ایمنی جادههای استان و کشور کمک کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، به ارائه دستاوردهای مطالعات ژئوفیزیک هوایی پهنه سقز پرداخت و گفت: همه میدانیم معادن یکی از ظرفیتهای خوب کردستان است اما اینکه چگونه از این ظرفیتهای خوب در جهت توسعه استان بهره ببریم بسیار مهم است.
به گفته محمد درهوزمی، یکی از مشکلات ما در کردستان پدیده خامفروشی بود و مطالبه همه مردم، نمایندگان و مسئولان، قطع خامفروشی در معادن بود.
وی کوچک بودن معادن را به عنوان یکی از مشکلات استان یاد کرد و گفت: دلیل این امر نبودن مطالعات عمقی برای معادن استان است که باعث میشد هر متخصص و غیرمتخصصی به فعالیت در بخش معادن استان بپردازد و یک محدوده معدنی را ثبت کند.
درهوزمی ادامه داد: افراد غیر متخصص، شناختی از ظرفیت و ظرفیت معدن نداشتند و کار معدنکاری در توان آنها نبود که موجب فروش محدودهها و در نهایت بروز پدیده خامفروشی در معادن میشد. بر همین اساس برای رفع این نقیصه، کردستان را به پهنههای بزرگ معدنی تعریف کردیم. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با بیان اینکه در مطالعات نوین اکتشافی و عمقی، معادن فلزی و پلیمتال را شناسایی کرده و ذخایر اکتشافی را افزایش دادیم، تصریح کرد: اطلس معادن کردستان تهیه شد و در اختیار سرمایهگذاران قرار گرفت تا بدانند در کردستان چه ذخایری وجود دارد و سرمایهگذار برای ورود به بخش فرآوری، سرمایهگذاری و ایجاد صنایع تبدیلی در بخش معدن رغبت پیدا کند. به این صورت ارزش افزوده و اشتغالزایی در این بخش بالا میرود. به گفته وی، یکی از این پهنهها منطقه سقز با حدود ۴ هزار کیلومتر مربع است که خوشبختانه عملیات اکتشافی در آن بسیار سریع انجام شد. این مقام مسئول با بیان اینکه تابستان امسال بیش از ۱۶ هزار کیلومتر پرواز خطی در این منطقه انجام شد، گفت: نتایج خوب و امیدبخشی در بخش طلا و سنگ آهن بهدست آمد که باعث جذب سرمایهگذار و افزایش ارزش فرآوری مواد معدنی میشود.
درهوزمی، با بیان اینکه کردستان استانی معدنی است، گفت: سقز هم شهرستان معدنی با ارزش بالا در پلیمتال است. گروه اجرایی و مدیریت استان با حمایت نمایندگان راه خود را پیدا کرده و راه ما اکتشافات نوین و شناسایی ذخایر بهتر و بیشتر، توسعه فرآوری و جلوگیری از پدیده شوم خامفروشی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان تصریح کرد: ما در این مسیر گام گذاشتهایم و فعالیتهای خوبی در این زمینه انجام شده است. پهنه قروه و بیجار به پایان رسیده و مطالعات پهنه سقز نیز تکمیل شده است، کار بر پهنه دیواندره هم به زودی آغاز خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان یادشده درباره فعالیتهای زمینشناسی و اکتشافی در استان کردستان گفت: در بخش مطالعات زمینشناسی؛ تهیه نقشه یکپارچه زمینشناسی استان، پوشش کامل نقشههای زمینشناسی یکصدهزارم استان در قالب ۱۹ برگ نقشه، پوشش کامل نقشههای زمینشناسی یک دویست و پنجاه هزارم استان در قالب ۶ چهارگوش نقشه، شروع پروژه تهیه نقشههای زمینشناسی کاربردی یک بیستوپنج هزارم سقز(۳ برگه)، مریوان، بیجار و قروه، تهیه نقشه زمینشناسی مهندسی سنندج در قالب آلبوم ۵ نقشهای در مقیاس یک پنجاه هزارم، انجام مطالعات زیستمحیطی در محدوده قروه- بیجار و انجام مطالعات زیستمحیطی محدوده سریشآباد در قالب نقشه یکپنجاههزارم با نگرش ویژه بر آلودگی آرسنیک منطقه نیز انجام شده است.
رضا جدیدی، درباره برنامههای پیشرو در حوزه مطالعات زمینشناسی افزود: تهیه نقشه زمینشناسی کاربردی یک بیستوپنج هزارم بانه ۱ و۲، قلقله بانه، کسنزان سقز، نقشینه سقز، شاهینی کامیاران، گاوشان کامیاران و بررسی گسلهای استان، بررسی زمینلغزش بانه و بررسی فرونشست دشت قروه-دهگلان نیز از برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در استان کردستان است.
به گفته وی، مطالعات اکتشافی و ژئوفیزیک هوایی در پهنه آلوت افزون بر ۹۵۰۰ کیلومترخطی و پهنه سقز افزون بر ۱۴ هزار کیلومترخطی در سال ۹۷ انجام شده که دستکم ۷ محدوده امیدبخش، شناسایی و برای ادامه فعالیتهای اکتشافی با اولویت کانسارهای آهن و طلا پس از تلفیق و مدلسازی تمام دادهها معرفی میشوند. مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در ادامه درباره فعالیتهای انجام شده و در حال انجام استان کردستان در بخش اکتشافات گفت: انجام مطالعات اکتشافی در ۳ زون سنندج-ملایر، مریوان-مهاباد، شاهیندژ-ماهنشان، برداشت ژئوفیزیک هوایی در محدوده پهنه سقز، فعالیتهای اکتشافی در پهنه سقز به مساحت ۳۹۰۰ کیلومتر مربع، تدوین گزارش نهایی و معرفی محدوده پر ظرفیت طلا و آهن برای ادامه فعالیت و اجرای پروژه اکتشاف طلا در محدودههای کرویان، قلقله و قبغلوچه، دستاوردهای اکتشافی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در کردستان است. جدیدی با بیان اینکه اجرای پروژه اکتشاف طلا در کردستان منجر به صدور گواهیهای کشف گسترده شد، خاطرنشان کرد: در محدودههای کرویان ۳/۳۴۰/۰۰۰تن کانسنگ طلا با عیار ۱.۱۸ گرم بر تن، قبغلوچه ۱/۰۴۰/۰۰۰تن کانسنگ طلا با عیار ۱ گرم بر تن و در محدود قلقله ۱۰/۲۹۰/۰۰۰تن کانسنگ طلا با ۱.۲گرم بر تن به همت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به صدور گواهی کشف منجر شده است. به گفته وی، پروژههای اکتشافی در محدودههای کوله بیان و خلیچیان در سنندج، مودی دیواندره، اخی کمال دهگلان، بوئین بانه، میرگه نقشینه، کسنزان، آلوت، زاوهکوه، حمزه قرنین و قرهچر (اکتشاف عمومی طلا) انجام شده و گزارشهای نهایی آن نیز تدوین شدهاند. این مقام مسئول، خاطرنشان کرد: پوشش کامل نقشههای ژئوشیمی یکصدهزارم در محدوده استان در قالب ۱۹ برگ نقشه، پوشش کامل مطالعات هیدروژئوشیمی اکتشافی در محدوده استان، پروژه بینالمللی ژئوشیمیایی- اکتشافی راه ابریشم و برداشت نمونههای ژئوشیمی، پروژه اکتشاف نیمه تفصیلی جیوه و طلای کانیپری در سقز، پیگیری اکتشاف در محدوده سنگ آهن بوخلو سقز، اکتشافات سیستماتیک با استفاده از تلفیق دادههای ژئوفیزیک هوایی و مدلسازی لایههای اطلاعاتی در محیط GIS در زون اکتشافی آلوت- سقز و مطالعات ژئوبوتانی در محدوده شهرستان سقز نیز انجام شده است. گفتنی است، انجام عملیات حفاری در محدوده امیدبخش حاصل از عملیات ژئوفیزیک هوایی، شروع مطالعات اکتشاف آبهای کارستی در محدوده استان با هدف کشف ذخایر جدید آبی، انجام اکتشافات تفصیلی در محدودههای پلیمتال خلیچیان سنندج، پلیمتال کولهبیان و اخیکمال دهگلان، مودی دیواندره، بوئین بانه و انجام مطالعات ژئوشیمی شهری با هدف زمینشناسی پزشکی در محدوده استان برای بررسی آلودگی محیطی نیز به عنوان برنامههای پیشرو در حوزه اکتشاف استان کردستان یاد شده است.