به گزارش میمتالز، حمیدرضا فولادگر درباره میزان ذخایر سنگ آهن کشورمان افزود: در بحث سنگ آهن همه ذخایرمان برآوردی است چرا که ممکن است اکتشاف ما زیر ۵۰ درصد باشد و آن معادنی که اکتشاف شده اند، استخراج شان خیلی پایینتر است.
وی ادامه داد: بعد از استخراج نیز فرآوری میشود تا به انتهای زنجیره برسد که هرچه بحث فرآوری در فرآیند زنجیره بیشتر شود ارزش افزوده بالاتری داریم که در این خصوص یعنی تکمیل زنجیره معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کمتری کرده ایم و این نشان میدهد که باید این را به عنوان یک مسئله مهم در اولویتهای خودمان قرار دهیم.
فولادگر درخصوص موقعیت منطقهای و جهانی کشور در تولید سنگ آهن نیز گفت: به نسبت جهان ما سهم دو درصدی از ذخایر سنگ آهن داریم، اما اکنون در بحث تولید فولاد جزو دهم کشور فولادی در دنیا هستیم.
وی ادامه داد: اخیراً به لحاظ تولید شمش فولاد از رتبه دهم به رتبه ششم رسیدیم، اما اگر بقیه معادن و صنایع معدنی را نیز در نظر بگیریم رتبه ما پایینتر میآید که متناسب با ذخایر معدنی ما نیست.
فولادگر به بحث اکتشافات در حوزه سنگ آهن اشاره کرد و گفت: هم باید اکتشافات جدید را به کار بگیریم و اکتشاف خود را زیاد کنیم و هم باید از فناوریهای نو در این حوزه بهرهمند شویم.
وی افزود: اکنون بحث بکارگیری فناوری نو و استفاده از آخرین فناوریهای نسل چهارم صنعت در اکتشاف مطرح است و کشورهای مطرح در زمینه معادن سنگ آهن به سمت معادن ژرف (عمیق) و زیرزمینی میروند.
فولادگر گفت: همچنین بحث تنوع بخشی معادن مطرح است، اینکه ما فقط روی سنگ آهن متمرکز نشویم، خیلی از فلزات دیگر در کشور ما وجود دارد که در این خصوص معادن خوبی داریم، اما سرمایه گذاری نشده اند.
وی افزود: بعد از سنگ آهن و فولاد، آلومینیوم و مس در رتبههای بعدی قرار دارند که سرمایه گذاری نشده اند، ضمن این که معادن زیادی در کشور داریم که نیاز به سرمایه گذاری دارند و ممکن است با سرمایه گذاری در برخی از این معادن ارزش افزوده بالاتری داشته باشیم.
رئیس هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گلگهر گفت: با وجود اینکه ۶۰ عنصر (ماده) معدنی با ۶۰ میلیارد تن ذخایر معدنی برآورد شده داریم، اما سهم معدن ما در تولید ناخالص ملی و ارزش افزوده پایین است. در این دو سه سال اخیر نیز از یک درصد به یک و سه دهم درصد افزایش یافته که باز هم در مقایسه با ذخایر دیگر سهم ناچیزی است.
فولادگر افزود: اگر صنایع معدنی دیگر را هم به آن اضافه کنیم، حدود ۵ یا ۶ درصد میشود که باز هم برای کشوری که این همه ذخایر دارد، این میزان تولید ناخالص ملی کافی نیست.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما